2020. július 28., kedd

i, mint index*

A megszokott, berögzült mozdulatokat piszok nehéz levetkezni. Az ember (én) reggel, miután kibékávézta magát, megmossa a kezeit, főz egy kávét magának (ma lustaságból gombnyomva, egyébként és normális esetben kotyogóssal), aztán bekapcsolja a computert, vár egy kicsit, hogy beinduljon a gépezet, amikor ez sikerült, csak tisztességből nyitja ki a céges e-mailfiókot, mégiscsak egy munkahelyről van szó, aztán 2 másodpercen belül felpattan az internetre, és máris nyomja az i-t, mint index. De az érzés már nem ugyanaz. Mégis milyen hírportált olvassak reggelente? A portfolio.hu-t? A hvg.hu-t?


*mert csupán az i akár koppintásnak is tűnhetne, holott csak rémesen szétszórt vagyok

10 megjegyzés:

  1. szörnyű (szörnyű gondban vagyok én is)
    :-(

    VálaszTörlés
  2. https://www.facebook.com/113211046794496/posts/283552226427043/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó! Köszi!!!

      (oké, már egyszer láttam megosztva, de nem olvastam végig. Lustaságból? Egyéb sürgős dolgom akadt? Mindegy. Most elolvastam rendesen és osszevetettem, hogy melyiket láttam a szeretett kollégámnál.)

      Törlés
    2. Ez nagyon jó, köszi! Én még egy dolgot javasolnék: külföldi médiumok olvasása. Nálam pl Guardian, inc.com és minden nap megnézek egy tedx videot szobabiciklizés közben.

      Törlés
    3. néha felpattanok külföldiekre (inkább olasz /na ott sem tudom, melyik független/, meg francia lapokat), de még mindig az index gombot nyomogatnám.

      Törlés
  3. Nagyon szomorú vagyok, de ez sajnos várható volt. Ezt a helyzetet most arra használtam, hogy végiggondoltam, a munka miatt képernyő előtt töltött 8 órámon túl, mire vagyok még hajlandó 1 óra képernyő időt fordítani. Pár napig figyeltem, hogy mit olvasok és elengedtem az indexet fájó szívvel. A felszabaduló időben viszont elkezdtem olyan oldalakat is olvasni, amire korábban soha nem kattintottam volna. Ilyen például a Válasz, szerintem Strumpf András cikke a hátérről és a csapat kiállása Sztankóczy gerinctelen lépésével szemben példaértékű és nekem ad némi reményt, hogy van fény az alagút végén, bármerről is nézi az ember. Még nem tudom, hogy tetszik-e az olvasók által finanszírozott média gondolata, félek tőle, hogy a tömegizlés miatt csöcsök és gatyaletolás lesz a vége. De azon azért érdemes elgondolkodni, hogy állítólag 1,5 Md HUF volt az index teljes bevétele és pozitív volt a margó. Ez havonta 120 Mio HUF, amit 100.000 ember havi 1200 Ft-tal támogatva össze tud adni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én elkezdtem figyelni, hogy a nekem szimpatikus kollégák mit olvasnak, ez az iránytűm.

      Törlés
  4. Bezz, csak is Mediaset csoportból eredő hireket szabad olvasni. független, érdekmentes, őszinte, szeretetteljes öleles. https://www.mediasetplay.mediaset.it/video/tg5/edizione-ore-2000-del-31-luglio_F310153701085101 viccelek természetesen. Megnézed és felvágod az ereidet hosszában..... de szerintem a müsorvezető néni karakteres, délolasz karakán riporter, én nagyon szeretem a rekedt hangját. Asszem a hangszíne az egyetlen kellemes dolog, amit mostanában hallani a híradóban .....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagabondella, rátok két kézzel lapatoljak a demoralizáló híreket, ezt egyszerűen nem lehet bírni. Ez egy kegyetlen gépezet.

      Törlés

A robot kikapcsolva.