2020. február 16., vasárnap

Viszlát Nyuszi

A hörcsögünk az örök hörcsögmezőkre távozott tegnap reggel.

Megsimogattuk a kislányommal a kis hörcsögtetemet, aztán beraktuk egy régi, karácsonyi parfümös dobozkába, és hazahoztuk őt a vonattal (mert nem vezetek, a boka nem engedi) a szüleim kertjébe. Ma eltemetjük. Azért nem tegnap, mert a kisfiam a testvéreméknél hétvégézik. Ez a kis hörcsög a hármunk ügye, mindenképpen megvárjuk.

Most világosodtam meg, hogy ez a mi kis hörcsögünk teljes értékű nevelő volt. A gyerekek tőle tanulták meg, hogy minden reggel meg kell nézni, van-e a tálkában étel és víz, gyümölcsöt és zöldséget kellett pucolni, hetente friss almot készíteni neki, ezen felül simogatni, játszani kellett vele, és végül... bevezette a gyerekeket a halál misztikus milyenségébe. Egyrészt láttuk egy napon keresztül, hogy valami nem stimmel, nem ugyanúgy viselkedik. Látszott, hogy jön a vége. Tanácskoztunk, mi legyen. Vigyük orvoshoz? Aztán másnap reggelre örökre elaludt. Tudtuk, hogy elpusztult, mert ő soha nem szokott a házán kívül aludni.
Az érdekes volt, hogy a kislányom nem borzongott megsimogatni a kis tetemet és belehelyezni a dobozkába.



5 megjegyzés:

  1. Imadtam a horcsogeimet, volt tobb is. De aztan mivel 2 ev utan mind meghalt es en bőgtem mint a fene, anyukam mondta, hogy hagyjuk ezt a horcsog temat. Annyira keves ideig élnek, aztan en annyira kiborultem kicsikent a halaluktol... de tenyleg rendszeres gondozast, feladatot adott.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom :(.
    Mindenesetre szuper gyerekeid vannak, hogy ilyen “felnőttesen” kezelték az ügyet. (Lehet menne nekik a kutya, de befogom, azért az nem a hörcsög kategória, hogy minden nap esőben, fagyban, 40 fokban menni kell vele.)

    VálaszTörlés
  3. Isten nyugosztalja Nyuszihörit! 🖤

    VálaszTörlés
  4. Boldog örök Nyusziságot a Hörcsögnek az örök répa-zöldség-gyümölcs mezőkön! <3

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a támogató szavakat.

    A kislányomnak ma esett le a tantusz, láttam rajta a szomorúságot, hogy akkor már nincs Nyuszi.

    A kisfiamnak is ma esett le a tantusz. Odahozta az ő hörcsögét, hogy nem akarja, hogy Pöcök meghaljon.

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.