2014. december 2., kedd

Most tényleg bezzeg...

Tegnap beugrottunk a Mammutba, hát gyerekek, elöntött a búbánat. Ez nem a Galerie Lafayette. Sírok, zokogok. 

Az egészet 2011-ben rontottuk el, amikor eldöntöttük, hogy jó lesz nekünk a svájci határhoz költözni, mert az ott az édenkert. A terv majdnem azonnal dugába dőlt, de onnantól nem volt visszaút, elkezdtünk sodródni mindenfelé. Gyerekekkel együtt. Ha akkor nem dőlünk be a mézes madzagnak (= jónak hitt munkaajánlatnak), akkor ma a Lafayetteben vásárolgathatnék. Persze, ott majdnem minden irreálisan drága, de azért van egy-két márka, amit még nekem is sikerül megfizetni. Na mindegy, ami elmúlt, elmúlt, inkább elmegyek az Il bacio di stile nevűbe*, ahol még soha nem jártam és aminek a nevét nem szeretem, de hátha ott megtalálom a párizsi hangulatot.

De ne legyek már ilyen felszínes lilaliba! Nem a luxus a lényeg (de azért mégis elkápráztat), hanem a párizsi kirakatok, melyekben ilyenkor bábszínházat rendeznek, de milyet! 

Tudom, tudom, forduljak vissza, ha nekem itt nem jó.



2014-ben fordított karácsonyfával álltak elő.
Gondolom már nem tudtak mit kitalálni a brainstormingon.



Ez pedig a tavalyi volt, amit még mi is láttunk. Átgondoltam, nem is baj, hogy ezt a tótágas karácsonyfát nem láthatjuk, a tavalyit úgysem lehet überelni. 




Akinek van kisgyereke és Párizsban jár, mindenképpen menjen, nézze meg!
Fergeteges show!!! Legalább 20 vitrint keltenek életre és mind másmilyen.



*Ha nem is vásárolni, legalább egy kávéra. 

13 megjegyzés:

  1. nagyon bírom a humorod :))

    a svájci határ sztem is az eldoráldó!

    VálaszTörlés
  2. Én itt bőgök bánatomban, te meg kiröhögsz??? :) :)

    VálaszTörlés
  3. Jól van, jól van! Pénteken tényleg kifutok a Bazilikához meglátni a fényt. Bár a mi közös körútunk sem rossz, meg kell mondani. Minden oly relatív.

    VálaszTörlés
  4. Azert itt sem csillog villog minden ((-: svajci hatar. A karacsonyi dekoracio viszont Genfben nem rossz. A GF-ben meg nem voltam karacsony kornyeken. Nekem az elszaszi karacsony a karacsony. A kis falvak + atmenni Nemetorszagba nezelodni, karacsonyi vasar. Strasbourg este.....magnifique. Iden csak Colmarba megyunk, mert senkinek nincs kedve vezetni, viszont szerveznek buszos utat a "faluban" oda.

    VálaszTörlés
  5. Vivi!

    Persze, a városvezetők döntése, hogy mire költik a lakók adóeuróját csillogásra.

    Bár Párizsban nincsenek olyan kis meghitt karácsonyi vásárok, amikhez mi vagyunk hozzászokva, de azért azok a kirakatok (a bábszínházasra gondolok) és a Champs-Elysées-n nézelődni sem kismiska... ;)

    VálaszTörlés
  6. Majd akkor jovore lehet h Parizst celozzuk be karacsony kornyeken. Most sokkoltak le a gyerekeim, hogy a Père Noël nem letezik, sem a Mikulas, sem a Krampusz. Csak valaki beoltozik. Nehez elfogadni, hogy felnonek..... :(( Bar a kepek a krampuszrol a google image-ban egy horrorfilmnek is diszere valnanak....Karacsonykor mi is a Vorosmarty teri k. vasart fogjuk szerintem latogatni. Ja, nekem meg az Andrassy uti kivilagitott kopasz fak ijesztoek. ((-:

    VálaszTörlés
  7. Vivi, mekkorák a srácok? Húha, tényleg, még nekünk felnőttekre is sokkhatás, amikor kiderül, hogy a gyerekek tudják, hogy az egész csak mese...

    Még csak egyszer suhantam el idén a kivilágított Andrássy gróf út mellett, de mintha valami sántítana: nincs eléggé kivilágítva... Majd lecsekkolom rendesen is.

    VálaszTörlés
  8. 6 es 7 evesek. Telapo felejto korszak. Azt valaszoltam h akkor ha nem letezik nem is hoz ajandekot. A valasz erre, hogy dehogynem az a monsieur hoz aki beoltozik!!! Egyebkent hittek benne csak a nagyobb fiu baratja muvesz-ethno felvilgosult szulok gyereke tajekoztatta oket, hogy nincs, sot azt is kozolte Jezus sincs stb. En nem vagyok vallasos, de a kicsi szereti Jésus-t es hisz a menyorszagban is stb. Szoval ha a szulok ilyen felvilagosultak, felvilagosithatnak a sracot, hogy ne vegye mar el a tobbi gyerek oromet.....legalabb meg egy kicsit. Ja, neztem h adventi vasar van a Bazilika elott. Remelem meg tartani fog ha otthon leszunk.

    VálaszTörlés
  9. Hm, jo logikajuk van! :)

    Szerintem is hagyni kell oket hinni. A hivo felnotteket is irigylem, mert meg van bennuk valami gyermteg. Valami artatalan. Valami kezzelfoghatatln varazslat, ami a nem hivoknek nincs.

    Bazilikara en is kivancsi vagyok. Csak allitolag eszement draga. Ilonkanal olvastam.

    VálaszTörlés
  10. Az ilyen vasarokat a hangulatuk miatt szeretem. Amit veszek az altalaban palacsinta v gofri a sracoknak+valami kis mutyur szinten nekik. Forralt bor azota nem, h Lyon-ban egyszer meglattam hogy a koma visszaontotte az ustbe a vendegek altal otthagyott maradek bort, azota nem veszek, pedig szerettem. Vasarnap Annecy-ba akarok menni, ott is lesz k. vasar, igaz, kicsi.

    VálaszTörlés
  11. Azért Annecy nagy flash lehet. :) Még soha nem jártam ott, de fotókról imádom.

    Azt olvastam, hogy a Bazilikánál ingyenes a korcsolyapálya (ciki, hogy olcsójános vagyok, de most ilyen idők járnak... :/ ).

    VálaszTörlés
  12. Akkor megyunk mindenkeppen! Gondolom korcsolyaberlesert azert majd fizetni kell((-: Annecy itt van mellettunk, en szeretem. Remelem lesz idom vasarnap, hetvegen is eppen onkenteskedek.

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.