2020. október 19., hétfő

Krúdy erre vajon mit mondana?

Denevérrel álmodtam. Engem más éjszakai álma nem nagyon szokott lekötni, ezért én most bele sem fogok, hogy elmeséljem, ahogy csimpaszkodott belém a kis karmaival, és féltem, hogy belém fog harapni, és belém is harapott, a körmei meg élesek, véresre karcolta a vállamat, a szőrzete pedig selymes, puha (?), a szárnya bőre vosszataszító volt, és követett, mindenhova csak repkedett utánam, és harapott, és nem tudtam lerázni ezt a macskaméretű bőregeret. Nem volt valami kellemes álom. 

4 megjegyzés:

  1. Jelent: koronavírus-veszély. Az elkövetkező napban maszkos embert fogsz látni, és a vendéged beteget jelent. Óvakodj a szószátyároktól!

    (látok még egy szerencsés házasságot, fényes esküvőt... ez jó? :)))

    VálaszTörlés
  2. ez a Krúdy nagyon tudott, mert tényleg, még a csillárról is maszkos emberek lógnak. :O

    (aha, jó lesz, és remélem, a te szemed jobb, mint az előző látnoké :D)

    VálaszTörlés
  3. Forrás: Krúdy Gyula - Álmoskönyv :D

    Denevér: Hiúság. Denevért fogni: Haszontalanságban lesz részed. Jegyez éjjeli mulatságot is. Sok denevér: Vigyázz, mert gonosz szemek kilesik kedvesedet, amikor ajtót nyit. Röpködő denevér: Szomszédok pletykája. Denevér a padláson: Öregasszony. Denevér a hajadban: Búbánat. Megölt denevér: Búcsú kedvesedtől. Denevér a szobában: Rokonok között jegyez szerencsét.

    Kerner szerint: Denevér mutat titkos bujálkodást is. Denevér házastársak szobájában: Egy szerelmet mutat, melyet házastársunk rokona iránt érzünk. Denevér a feleség hajában: Szép ember a sógor. Teliholdnál jegyez holdkórosságot is, járás-kelést a házban. Újholdnál és esőben: Valaki nem alszik. Sóhajtás jegye.

    Az 1756-os könyv szerint: Denevér mindig titkos szerelmi vágyat jegyez. Útonjárónál: Vétek jegye. Andráskor: Félelem. Józsefkor: Ifjú szolgálólányt mutat. Búzaszentelőkor: Jó nyarat. Denevér idegen városban: Óvatosságra int egy kacér lánytól. Denevér advent idején: Gyónni mégy. Denevér, amely romfalból kirepül: Leleplezés. Denevérhang: szép anyós jegye.

    A különös álmokból: Denevérrel küzdeni, kétségbeesni, és végül megadni magunkat sorsunknak: Jegyez álomtalan éjszakát.

    Gvadányi szerint: Denevér korhelykedés jegye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rám a denevérrel küzdeni illik a legjobban :S ajjaj.

      Törlés

A robot kikapcsolva.