2015. szeptember 5., szombat

Libabőr

Ma* fél négykor hazaküldtek mindenkit a munkahelyemről, mivel várható volt, hogy bedugulnak az utak. A kollégáim azt gondolták, hogy nem engedik fel a menekülteket az autópályára, kizárt dolognak tartották. Ahogy felkanyarodtam az autópályára és megláttam a felüljárón a bámészkodókat, tudtam, hogy mire várnak. Aztán megláttam a villogó rendőrautókat is... 


A három éves Ajlan is vitát generált a sajtóban, fb-on és a munkahelyemen is. Én magam úgy látom, meg kell mutatni az ilyet is, mert sok, nagyon sok ember annyira fél az idegentől, hogy egészen szürreális gyűlölet bugyog ki a száján (vagy az ujjaiból a klaviatúrára, amit a fb-on posztol a marhája), ha más nem, talán ez felébreszti őket. Azt persze elfogadom, hogy egy olyan anya nem akarja látni, aki elveszítette a saját gyerekét. 


Három éves volt, a bátyja pedig öt, hozzá még az anyjuk is. Borzalom. És akkor jönnek az ultrák és petárdázni szottyan kedvük, a zsinagóga előtt pedig állnak sorban az emberek, hogy bejuthassanak a vasárnapi koncerte és jön valaki, aki belekiabálja a tömegbe, hogy "Auschwitz, Auschwitz", aztán tovább áll. Micsoda kifinomult emberek...

* tegnap

15 megjegyzés:

  1. Most jottunk meg, nem tudom mi tortent otthon, de mindjart lecsekkolom a hireket. Olyan borzaszto innen hazai hireket kapni.

    VálaszTörlés
  2. és akkor még az ultra vérmagyar tettekről nem is szóltak a hírek - azt hiszem, az kevésbé az én kultúrám bármi másnál

    VálaszTörlés
  3. Tamko, én azt hittem, tenyleg hagyjak oket a hatarig gyalogolni, de hala a jozan esznek, buszokat kuldtek ertuk.

    Martine, a focista ultrakat csak most lattam a hirekben, de a gyalog ultra vermagyarokrol nem sokat tudok. Te lattad is oket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az uniós szabály szerint hagyni kellett volna őket gyalogolni. Most emiatt a németek követelik, hogy zárják ki Magyarországot az euból. Egy sor követelményt állítottak elénk, és ha betartjuk, ha nem, egyformán Magyarország a pokol kapuja. Ettől függetlenül sajnálom őket nagyon és kívánom, hogy teljesüljön a vágyuk és elérjék céljukat...

      Törlés
    2. Milyen unios szabaly? Nem lehetett buszokkal vinni oket?

      Törlés
    3. Itt több dolog van egyszerre ami miatt meg van kötve a kezünk. A schengeni övezethez való tartozás főbb támpillére, hogy ha a menekült belép az országba, itt kell lefolytatni a menekült eljárást. Addig ő nem hagyhatja el a tranzitzónát, mivel határt sértett, és ott kell megvárnia a végét. Amennyiben ezt nem teszi meg és az országból való kijutásához hozzásegíti valaki, az embercsempészésért előállítható és kb -ebben nem vagyok biztos - 5 évi szabadság vesztéssel sújtható. Ha a kormány nem tarja be, akkor kitehetik az unióból.ugyanakkor létezik a Dublin III. rendelet, amely kötelezi az uniós országokat arra, ha valaki háborús övezetből menekül, azt be kell fogadni. De a menekültkérelmi eljárást kötelezően le kell folytatni. Ezeknek az embereknek be kell nyújtani a kérvényt. Akik itt vannak azok közül 40-en nyújtották be eddig a kérelmet, 30an megkapták.ez mondjuk 2heti adat, azóta nem beszéltem a Bevándorlásiakkal. Nekik az EU területén így biztosítva van a szabad mozgásuk.

      Törlés
    4. De buszokkal a határig - ez miért lenne ellentétes az eu-s joggal?! (nem a hataron át)

      Törlés
    5. Mert nem hagyhatnák el a kijelölt tranzitzónát. És mivel egyértelmű, hogy azért mennek a határhoz hogy újabb határsértést kövessenek el.

      Törlés
    6. Ja értem. De nem vagyok benne biztos h olyan kónnyű egy országot kizárni az eu-ból: lásd Görögorszagot. Nem is regisztraljak a menekulteket, aztan megis unios tagok.

      Törlés
    7. Én a magam részéről kezdek alaposan megzavarodni a sokféle hírtől, de ami a legfélelmetesebb számomra, hogy a sajat szememmel azt látom, hogy itthon a civilek es a rendorok is bekesen inteztek a dolgokat, Franciaorszagbol meg olyan hireket kapok, hogy a magyar rendorok cigivel egettek meg a menekultek kezeit, megvertek es bortonbe zartak oket. Nehezen turom a hazugsagot.

      Törlés
    8. En itt komolyan ALIG hallok valamit mo-rol (a médiában).

      Törlés
    9. Apjuktol es a magyar baratnomtol kapom az infokat.

      Törlés
    10. Mi kint vagyunk. Én is. És nem értem, hogy miért kell ennyire hülyére venni a népet. Sok hír olyan átírást kap, hogy azt büntetni kellene... Volt olyan eset, hogy jelen voltam egy eseményen, aztán amikor a média lehozta, olyan mérges lettem, mert egyértelműen hazudott. Ez olyan, mint most ennek a László Petrának a mosdatása, hogy gáncsolt vagy nem... A falnak megyek..

      Törlés
    11. Ahogy írod: büntetni kellene!

      Törlés

A robot kikapcsolva.