2015. szeptember 11., péntek

Én ezt nem bírom nézni...

Halálosan idegesít az egyik óvodai csoport szülői közössége. Természetesen nem mindenki, vannak ott is komoly haverjaim, például a kínai tanárnő, de sajnos vannak, akik annyira véres szájúak, hogy most mindjárt bőgni támad kedvem (nem tudom leszarni). Szerencsére a másik csoport szülei ennek az ellentéte, super cool mindenki. A tavalyi maradék csoportpénzt* például bedobtuk a közösbe.


Ezt írta a véresszájú csoportban szmk apuka: "csoportpénzt** pontosan kérjük leadni, a kimaradás nem tisztességes a többiekkel szemben, illetve ciki, ha egy gyerek azért nem kap zsebkendőt/szalvétát/fogkrémet/wc-papírt, mert a szülők nem fizették be." 

Az egyik új mámmá (mert Olaszországból jött) pedig megírta, hogy ő három gyereket nevel egyedül és kicsit sok neki a csoportpénz. Na itt kezdtem kiborulni.

Aztán kiderült, hogy nem 4900 Forint lesz a színház, hanem 7000 Forint. Plusz nekünk kell új játékokat venni az óvodai csoportnak, ami 20-50 ezer forint lesz. Öt-ven-e-zer-fo-rint??? Bazz. Ja és hát a zöldség-gyümölcsről még nem is szóltam. Megszavaztuk (-tuk), mint tavaly is, hogy napi két kilót kell bevinni (bár a menzafutár is visz) és ki lesz osztva, hogy kinek, mikor kell vinnie, aztán rögtön a zöld-gyüm szavazás után joött a ketchup (ugyan tartósítószer nincs benne, de cukor?), a majonéz (vajon mennyire ipari, ha száz év múlva jár le?), a méz, a lekvár (háztáji tilos) és tádáááá, a medvehagyma. Pont, mint tavaly.

Megmutatom a válaszlevelem, sajnos nem merem elküldeni, mert nagyon jól tudom, hogy megjegyeznek maguknak, a hülye ellenzékit:

"Sziasztok!

M., a fénymásolópapír miért nem ideális rajzolásra? Én is azt vittem tavaly, egy csomaggal, nem panaszkodtak.

A színház ára elég sok szerintem is (ettől még vállalom az árát), ha azt vesszük, hogy plusz 10.000, plusz gyümölcs, plusz játék, plusz meglepetés... Persze minden relatív.

Kérem, hogy legyünk tekintettel azokra a gyerekekre és szüleikre, akiknek a fent említett összegek húzósak és ne személyeskedjünk többet valamint mi az, hogy ciki, ha valaki nem tud vinni, mert nincs miből? Vagy rosszul olvastam? Nem a 12. kerületben élünk, bizony vannak nehezebb gazdasági helyzetek. 
Kérdem én, az állam (önkormányzat, KLIK) egy darab zsebkendőt, egy tekercs wc-papírt sem biztosít??? 

Gyümölcsöt, zöldséget vittem már be kétszer a szülői értekezlet előtt, önszorgalomból, mivel feledékeny vagyok, hátha a rám eső napon pont a fellegekben jár a fejem és hát ezzel próbáltam "villámhárítani", mindenesetre igyekszem odafigyelni.

Sziasztok
A."

Vagy hülye vagyok??? Van ötletetek, hogy ezt hogy kellene tálalnom? 


* 500 Forint / hónap volt a csoportpénz és idén is annyi lett. Valaki kérte, hogy legyen kevesebb, mert nem bírja kiperkálni, de erre való a közösen bedobott maradék pénz, ami közel 8.000 Forint.
** kereken 10.000 Forint, azaz 1000 Ft/hónap, ami nem sok, de a végén, ha mindent összeadunk? 

11 megjegyzés:

  1. A levél teljesen rendben van. A fejekben a hiba.

    VálaszTörlés
  2. Én is így tálalnám; nem Veled van a gond, hidd el!
    Ja, és most kezdtem el kicsit parázni az elkövetkező bölcsis/ovis évektől...

    VálaszTörlés
  3. Mi a baj a levėllel? Szolìd ės visszafogott. Tökėletesen vállalható. Sajnos ilyenek mindenhol vannak. Utálok is szülőire járni.

    VálaszTörlés
  4. Semmi baj a levéllel, csak a gyümölcsös végét hagynám ki. Elkeserítő, hogy 500 Ft is ennyire megterhelő a családoknak. :(

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is jo a level, a xii keruletet hagynám ki - ott is lehetnek ilyen problémak. Jaaaj, nagyon szomoru a helyzet mo-on, remes, h mindent kulon ki kell fizetni a szuloknek - es akkor meg lecikizik az embert...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 12.kerultet részt én is kihagynám, amúgy meg elküldeném.
      A "lecikiző" szülő annyira felbosszantott..

      Törlés
  6. Mi négyen vagyunk tesók. Édesanyám rendesen fizette az osztalypénzt (suliban) és akkor is 1000 Ft volt havonta. Azóta a reálbérek nem növekedtek. Emlékszem, mindig mergelődött, azért ez sok. A levelet elküldeném, szerintem hamar követőkre találnál.

    VálaszTörlés
  7. Kicsit finomitottam a leleven es elkuldtem. Rogton szabadkoztak paran (a legveresebbek).

    Koszi a tamogatast, otleteket!!!

    VálaszTörlés
  8. De figyi! olyan nincs, hogy nektek KELL új játékokat venni, pláne 20-50ezer????? ne dőljetek be ilyesminek, nincs az az atyaúristen, aki ilyesmit kérhetne! ha magatoktól akarjátok, az persze más - de senkit nem lehet kötelezni rá, még ha a csoport többsége megszavazza is (én nem szavaznám meg - szívesen vittem be és adtunk az ovinak különféle játékokat - önszántunkból, amit pld kinőttek vagy több volt belőle vagy nem szerették, stb - gondolom, ilyesmi van szinte mindenkinek)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az a furcsa, hogy az oviban eleve vannak jatekok, nem is keves. Miert kell minden evben uj jatekokat venni? Nem lehet cserelgetni csoportok kozott is? Itthon sem veszek a gyerekeimnek 50 ezer forintert uj jatekokat minden evben, de meg karacsonykor sem. Jo, ha a 20.000 Ft-ot eleri a karacsonyi jatekdomping.

      Es akkor ezen a 20-50 ezer felett van meg az ovodai szemelyzetnek a karacsonyi, pedagogus napi, evvegi, nevnapi (ket ovono, dajka, ig.no, konyhas nenik!!!!!!!) ajandekocskaja? Hat ezt en sem birom anyagilag.,, :(

      Törlés
    2. Senkire nem lehet ráerőltetni a csoportpénzt, mondj nyugodtan nemet! (én megtettem, amikor az egyik anyuka encsembencsemboltjából származtak mindig az ajándékok, elszámolás meg nem készült, hogy mire megy a pénz) Az pedig szánalmas duma, hogy akkor nem kap pzs-t - adsz vele mindennap és kész. Ajándéknak nálunk max 1-3000 Ft/ pedagógus - saját készítésű vmi (keksz pld.) - ennyi :)

      Törlés

A robot kikapcsolva.