2015. január 30., péntek

Rossz után valami jó

Szerintem Budapest nem tiszta város. Mondhatom, galambszarban gyalogolunk. Kutyaszar is van, de ritkább, mert sokan becsületesen felszedik. Persze amit nem tudnak felszedni az undorító és büdös is. Mindegy, az emberek törekszenek felszedni, még az olyan szutyok kerületben is, ahol mi élünk. Viszont a galambszar nyakig ellep. Szerintem gyomorforgatóbb, mint a kutyaszar. Remegnek tőle a zsigereim, amikor meglátom. Na jó, az a helyzet, hogy a mi utcánkban valaki reggelente megeteti a galambokat, de ezt úgy képzeljétek el, hogy olyankor bokáig járunk a napraforgómagban. Ezek szerint van egy saját Mary Poppinsos vagy a Reszkessetek betörőkös galambetetőnk? 

Nem saját fotó

Aztán azt sem értem, hogy mik lehetnek azok a fehér pontok a járdákon. Rágógumi? Kizártnak vélem. Valaki tudja?

De ami a legjobban felforgatta a gyomrom... Nézzétek csak!

Csirkefej egy szerkesztőség kirakatában.
Néztem, csak néztem, mi lehet ez a rózsaszín dolog
ott a sarokban. Közelebb mentem és nem hittem a szememnek.
Napokig ott volt. Ma már szerencsére eltűnt.
Vagy csak én vagyok egy finnyás nyafka és ez normális egy nagyvárosba? 

Saját utcánk.
Néha eltűnik a sok galambürülék, gondolom a házmesterünk kihipózza.
Szerintem neki is elege van a galambokból. 

Nem a mi utcánk, de nincs messze.
Ilyenből reggelente több kupacot is lehet látni, de mire kijövök az oviból,
a házmesterek zöme eltünteti. A kukások nem viszik el, így nem.
Sajnos nálunk rengeteg a homeless,
a házunk előtt is mindig keresgélnek. Ez a kupac egy ilyennek az eredménye.

Nyakig járunk a galambszarban.

Az önkormányzati szerkesztőség kirakata a csirkefejjel.
Vagy lehet, hogy politikai célzat volt?
Ha nem úgy csináltok, ahogy a keresztapa akarja,
akár egy lófejet is kaphattok?



Elég a panaszkodásból! Tegnap este sütöttem kekszet a gyerekekkel. 

Alapanyagok:

200 g liszt
1 teáskanás sütőpor
150 g cukor
150 g vaj
2 tojás
dió, vagy mogyoró, csokipasztilla, reszelt narancs, vaníliaesszencia, ki mit szeret...
corn flakes

Elkészítés:
Összekevertem a vajat a cukorral, utána a tojásokkal, végül a liszt+sütőpor keverékébe és kész is.
Gombócokat formáltam, melyeket meghempergettem corn flakes-ben, ezeket sütőpapíros tepsire raktam, 200 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. Hozzávetőlegesen 10 perc alatt megsülnek. Én a színüket figyeltem. A tetejükre főztem vaj+kakaópor "öntetet". Aznap még süti volt, másnapra keksz. 
A kolléganőimnek sütöttem, mivel ők is mindig kedveskednek mindenféle finomsággal, már égő volt, hogy én soha nem rukkolok elő semmivel, hát most.


Egyszerűen semennyire nem értek a gasztrofotózáshoz...



Elég béna poszt, galambszar és isteni keksz egy lapon?





14 megjegyzés:

  1. Én is mindig elgondolkodok, hogy mik lehetnek a fehér pöttyök a járdán, de nem jutottam valami sokra.

    VálaszTörlés
  2. a fehér pöttyök az eldobált csikkek után maradnak, miután ezek eláznak :(
    én aztán tényleg sokat dohányzom (sajnos), de valahogy mindig ki bírom dobni... sajnos a többség nem

    VálaszTörlés
  3. bezzeg Spanyolországban(hihi) se látni effélét Mindig ámulok s bámulok mennyire tiszták az utcák, járdák erre fele. Szemetet alig lehet látni. Ugyanezt láttam Szlovéniában, Franciaországban, Ausztriában, az olaszok kissé koszosabbak voltak amikor arra jártunk... Bele se akarok gondolni milyen undor fog majd el amikor hazalátogatunk. Románia...még Magyarországot is megelőzi a koszosságban. Rémes. Határátlépés után gyomorforgató a látvány és majdnem mindenhol kosz van.

    VálaszTörlés
  4. A mi utcánkban emberi ürülék van egy csomószor, mert közel van egy hajléktalanszálló. A köztisztaságiak le szokták szórni fehér fertőtlenítő anyaggal, de így is gusztustalan. Bele sem merek gondolni, mit jelent ez egészségügyileg.

    VálaszTörlés
  5. Hello Mara!

    Hello Máté!

    Hello Agyrágó Bogár!

    Hello Kriszta!


    Mara, kezet foghatunk. :)

    Máté, nem valami éles a logikám, nem jöttem volna rá magamtól, hogy a cigicsikktől pöttyös a járda.

    Agyrágó, hát ez is igaz, hogy még nálunk is vannak szegényebb országok (bár Románia nem biztos, hogy az, nem vagyok elég tájékozott).

    Kriszta, azt a betyár, emberi ürülék... Nagyon sok és egyre több a hajléktalan. Nem tudom mi a megoldás, de töprengek rajta.

    VálaszTörlés
  6. Tényleg nagyon nehéz kérdés. A legtöbb nyilvános wc-be, plázába nem engedik be őket, vagy fizetős, a szálló sincs mindig nyitva, de sajnos ettől még a hányinger kerülget a szagoktól, a látványtól, vagy amikor látom, hogy éppen...És ez a VI. kerületben van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a mindenit... láttad is, hogy éppen??? A VI. kerületben?!?!?

      Jó, hát ha kell, akkor kell, nincs mese, pláne, hogy tényleg hova menjenek kínjukban?

      Törlés
    2. Igen,de csak azt,hogy leguggolnak a parkoló kocsik között,de nyilvän nem bámulom,nem nézek oda.Mindez a Podmaniczkyról nyíló egyik nagyon rövid zsákutcában.

      Törlés
    3. Eszméletlen!

      Persze, tisztában vagyok vele, egy önkormányzatnak piszok sok feladata van, és nem győzik... ezek szerint nem.

      Törlés
  7. En Franciaorszagban is kifogom az ilyet. A varoskankban lassan meg kellene tanulni repulni, a jarda alig latszik a kutyagumitol, a galambot mar meg sem latom.....cikk is jelent meg a helyi ujsagban. Mi hipozzuk a jardat, majd kiszorom a macskauzo fuvet is, hatha nem tojnak oda...iden kb. 5× leptem kutyaurulekbe....A kedvencem is Franciaorszagban tortent: autopalya pihenonel emberi urulek a piszoarban...de a numéro un St Tropez-ban tarult a szemem ele, valaki lesz×rta egy kocsi rendszamtablajat...es nem kutya volt, mivel az nem hasznal papirzsepit utana....Rengetegszer futok bele osszetojt budikba, a guggolos a kedvencem, strandon bezart wc, sebaj mogotte el lehet bujni, urulek hegyek...Es ott van Marseille.....Szerintem Budapest azert tisztabb ((: Teny, hogy amikor az Svajc, Nemetorszag, Ausztria utvonalon megyunk haza, mindig tiszta illemhelyekkel talalkozunk, amikor viszont a hegyeshalmi hatarhoz erunk matricat venni...na az az orszag szegyene az a hely, mar regen kellett volna valamit csinalni vele, felujitani, raadasul olyan gyanus alakok lodorognek ott, nem szeretek megallni, ez fogadja a hazankba latogato turistakat is... Es az autopalya melletti wc-k allapota. Hogy lehetnek ilyenek az emberek, vagy sokan direkt melle......
    Igen, sajnos rengeteg hajlektalan van Budapesten, es ezek az emberek az utcan is alszanak....nagyon sajnalom oket, nem akarnak bemenni szallora sem, mert felnek. Sokan mar kiirjak, hogy etelt is elfogadnak. Engem az is felhaborit, hogy videken sokan az ut melletti arokba dobjak a szemetet es az epitkezesi tormeleket. Sok fiatal, itt is, pedig direkt eldobja a parkban meg az utcan a szemetet, mert az vagany dolog:(( A parom egyszer osszeszedette veluk....szerencsere nem vertek agyon :))

    VálaszTörlés
  8. Jol nez ki a keksz ((-: Macaront is tudsz sutni? En sutemenybol 000 vagyok. Egyedul a fondant au chocolat sikerul kb. 10-bol egyszer. Ezt az egy sutit tudom megcsinalni. Viszont aperoban profi vagyok ((-: A sos dolgok ok. Ja csinaltam makos, aszaltszilvas, almas bejglit, ma sem ertem, de jol sikerult. Macaronhoz vettem format, nem merek hozzakezdeni!

    VálaszTörlés
  9. Vivi, nem piskóta! :S Jajjjj! (Fekália téma)

    VálaszTörlés
  10. Macaront? Naná! Szülinapmra (138.?) kaptam macaron-szettet, tudod, ezeket a cuki-muki, Fnacban kapható dobozok.
    Az első adag jó lett. Nem tökéletes, mert azért ahhoz tényleg érteni kell. A második szar lett. A harmadik kritikán aluli, így be is fejeztem a makaronos karriert.

    :D

    VálaszTörlés
  11. Akkor ugy erzem en is megmaradok a peksegi meg a bolti valtozatnal ((-: Olyat is szeretnek csinalni ami foi gras-val van toltve...majd jovo karacsonyra((-:

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.