2015. január 16., péntek

Párizs Alsóváros

Mindig tudtam, hogy forró helyen éltünk Párizs Alsóvárosban, de hogy ennyire?!?! Pontosan Grigny és Fleury-Mérogis szomszédjában voltunk, ott is nyakon csíptek néhány gyanúsítottat, akik kapcsolatban állhattak Charlie Hedbo támadóival. Én meg még lakást akartam venni (muhahaha) Grignyben, mert ott még hozzánk képest is olcsók voltak az ingatlanok, de a gyerekeim apja első körben hülyének nézett, majd elmagyarázta, hogy abszolút árulkodó, hogy mitől olcsók a lakások arrafelé. Nem értettem, nem akartam felfogni, mert jártunk mi ott, de nem észleltem veszélyesnek a környéket. A gyerekek apja viszont váltig állította, hogy ne kekeckedjek, forró hely, pláne az RER (HÉV) környéke, téma lezárva. 

Mi a tópartra jártunk, ide.

www.justacote.com



Persze, ha a google-ba beírjátok, hogy Grigny, és a képekre kattintotok, akkor már nem ilyen zabálnivaló törökméz a helyzet. Ezeknek a fiataloknak, akiket ott fogtok látni, tényleg elég nehéz az életük. Tudom, mert a sógorom ott él közöttük, ő pedig feketén-fehéren* ebben a miliőben érzi jól magát. Hozzánk is ilyen haverokkal járt. Az elején furcsa volt, már-már megszédültem (hova kerültem??? kérdeztem magamtól), aztán rájöttem, hogy a seggig letűrt gatyás, baseball sapkás srác jogi egyetemre jár és vért izzad, hogy sikerüljön diplomát szereznie (jó, hát ő egyedi eset volt a csapatban), őt könnyű volt megjegyezni, mert mindig jókedvű volt és szívesen beszélgetett velem, a többieket lekötötte az apátia. 
Azon felül pedig a mi épületünkben (az iciri-picirit jobb városban) is lakott egy halom fiatal (úgy tippelem, 13-17 évesek lehettek), akik állandóan lent bandáztak a bejáratnál, ami annyit jelentett, hogy nem sportoltak szerdánként (tanítás nélküli nap volt 2014-ig), iskolába is rapszodikusan jártak (tudom, mert akkor voltam én léhűtő és sokat jártam az újszülöttel sétálni), tényleg csak lent ültek és jóformán még beszélgetni sem beszélgettek egymással, igazából gondot sem okoztak, nem randalíroztak, nem hangoskodtak, nem volt velük baj, csak az én magyar szememnek voltak furcsák az elején, mivel addig még nem laktam együtt ennyi feketével, arabbal, érdektelen arcú rapperrel, de aztán megszoktam. Szóval én úgy érzem, hogy pontosan olyan helyen laktunk mi is, mint Grigny, se több, se kevesebb, sok lakóteleppel, ahol a pincében baltával vágták szét a fagyasztott állat csontjait (de miért nem a hentesnél???), szép tóparttal, pont olyannal, mint a fotón, aranyos belvárossal, mint amilyen mindenhol van Franciaországban. Egyszerűen nem tűnt veszedelmesnek, minket nem ért atrocitás. 


A polgármesteri hivatalunk (volt)



* Szó szerint egy fehér, a többiek fekete.





2 megjegyzés:

  1. Erdekes.....szerintem eleg egy hulye 100-bol es az ember altalanosit....en is ismerek olyat, aki minden" a" betuvel kezdodo embert utal. O is kulfoldi a mi kornyekunkrol, mondtam biztos van olyan francia aki meg minden kelet-europait utal es egy kalap ala vesz a roms-al ((-: A mi kisvarosunk is multikulti, teny, hogy van problema ezekkel a fiatalokkal. Raadasul penz hianyaban felszamoltak azt az egyesuletet, ami foglalkozott veluk es programokat csinalt nekik. Akkor most marad az unalom (kisvaros) tenges-lenges, drog fogyasztas-arulas, jarokelo-zaklatas, kuka-gyujtogatas, vandalkodas.....befolyasolhatosag amit egyesek ki is hasznalnak. Teny, ezek a fiatalok magukra vannak elegge hagyva :-((

    VálaszTörlés
  2. Huha, allati rossz dontes felszamolni a fiataloknak szolo egyesuletet.

    Igen, az altalanositas hulye dolog. En is beleestem az elejen (furcsa volt, na), de aztan hozzaszoktam.

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.