2019. november 18., hétfő

A káosz folytatódik

Mit ad István, mit nem, a gyerekeim apja tegnap felhívta a gyerekeket. A fiam éppen az udvaron volt, etette a cinkéket, így hát vele nem tudott beszélni, mert én nem voltam jó ember, elfelejtettem visszahívni apukát, amikor a madarak jóllaktak. A lányommal váltott pár szót.

Azt el akarta nekem mesélni apuka, hogy kórházban volt. A ça va, ça va illendőségből feltett kérdésre én azt mondtam, ça va (ezen még mindig tudok röhögni. "Megy? Megy." De semmiképpen nem lehet azt válaszolni, hogy "nem, bazz, nem megy".), és illendőségből én is megkérdeztem tőle, ça va? Amire ő elmesélte, hogy kórházban volt. És mi a baj? - kérdeztem. Na azt már nem mesélte el. Háromszor rákérdeztem, nem mesélte el, hírzárlat. Oké. Nem akarok tolakodó lenni. De míly érdekes, hogy, hogy nem, az én kórházi kalandom után most úgy érzi, neki is kellett prezentálnia egy kórházi benntartózkodást. Ugyan nem tudni, mi a baja, de na, hát jól hangzik, brühühü, 10 nap kórház (ezt azért elmondta). Öt éve nem fizet gyerektartást, mit hitt vajon, hogy majd most rimánkodni fogok gyerektartásért? Mikor úgyis tudom, hogy leráz? Mikor úgyis tudom, hogy befenyít? Mikor úgyis tudom, hogy lehülyéz? Mikor úgyis tudom, hogy apja fia?

A táppénz a holdon. Ma volt az isolai ebéd pótbefizetése. Beváltottam egy tartlalék 50-es titokeurót a cséndzsmániban tegnap este, hogy ma reggel azzal kezdhessek, hogy a gyerekeim iskolai élelmezését biztosítsam.

Aztán ma mégis jött a bankszámlámra táppénz. 24.valamennyiszáz Forint. Én nem tudom, hogy ez most melyik időszak. A kórházi? Az otthon töltött betegállomány? Lehet, hogy az ügyfélkapu.hu-n látszik, csak nem értek hozzá?

A biztosító sem fizet (a privát életbiztosítás, amit megspékeltem egy kis privát eü.biztosítással). Megírták, hogy sajnos annak idején, 12 éve úgy kötöttük a szerződést, hogy a kórházi benntartózkodás csak női betegségek esetén perkál, egyéb esetben tattacchialcazzo (juj, bezzeg, ne legyél már ilyen közönséges). Oké, hát jó, de a betegségre miért nem válaszolsz, tisztelt biztosító? A telefonos kisasszony azt mondta, az SM is beletartozik a biztosításomba. Aztán kiderült, lófisz, mert manapság olyan a biztosítás konstrukciója, hogy 20 féle betegségre fizet, de 12 évvel ezelőtt még csak 4-5 félére. Grrrr! Picsbeeee!
Mondjuk amikor szültem, akkor is leráztak. Először azt mondták, hogy a halvaszülés nem szülés. Aztán meg azt mondták, hogy a császármetszés nem szülés. Most ebben reménykedem még, hogy megint csak pancserkedésről van szó.

A cégem alfőnöke ma behívott (ez ilyen titkárnővel üzengető cég, kicsit olyan, mintha az Ewingéknél dolgoznék). Ő a fiatal főnök, akit bírok. Az apukája az, akitől zárlatos leszek. Behívott, megkérdezte, hogy vagyok. Hm. Mit lehet erre mondani? Legfeljebb annyit, hogy köszönöm, jól. Mert ha azt mondom, hogy nem annyira jól, akkor a munkáltató azt gondolja, selejt vagyok, és kidob. Ha azt mondom, jól, akkor meg miért voltam ilyen sokáig betegszabin? És olyan feladatokat ad, amibe belegebedek. Mindenesetre, ha manapság tőlem megkérdezi valaki, hogy hogy vagyok, akkor én szépen elkezdem itatni az egereket (úgy értem, ha nem kutyafuttában kérdezi meg). Halál ciki. Most ez mi lehet? A hormonok? Itt a menopauza a nyakamon? Vagy ennyire megrendültem? Ilyen érzékeny mimóza lettem? Helló Bezzeg, hogy vagy? És akkor elkezdek picsogni. Rémes. Kínos. Ovi.
Elmondtam hát, ha marad a jelenlegi állapotom, akkor boldog ember leszek. És ekkor belemerültünk, és elbeszélgettünk az SM milyenségéről. Arról, hogy a doktorok nem jósok, hogy várakozó állásponton vagyok, hogy egyszerűen nem tudni, hogy mi lesz. Summa summarum, mondta a főnök, hogy hallotta, mert mesélték neki, hogy szarban vagyok, és odatolt egy borítékot, amitől naná, hogy újra bőgtem (de ne ilyen látványos bőgésre gondoljatok, hanem csak a néma picsogásra, amikor folynak a könnyek, nem tudsz hova nézni, próbálod titokban letörölni a könnyeket, tisztára zavarban vagy, azt sem tudod, mit mondj...). Hetvenezer pénz. Nem tudom, hogy jött ki ez az összeg számukra, de kedves tőlük. Remélem, nem röghözkötés, mert ha szembe fog jönni velem valami csudálatos munka, akkor bizony én dobbantok. Mondjuk egyelőre semmi ilyesmi nincs a láthatáron.

Aztán fogok mesélni a sógornőmről is, aki éppen most végzi a pszichológia szakot és felettébb érdekes dolgok megállapítására jutott. De most rohannom kell értelmetlen munkát végezni. Kellene találni valami értelmeset. Hiszen hamarosan itt az év vége, ilyenkor jön rám a rapli, tudjátok. Mi legyek? Az SM-esek védőszentje? Vagy a hipszter varrónő? Vagy ápolónő? Vagy jógi? Mondjátok meg ti, mi legyek?


26 megjegyzés:

  1. ó, ó (és: halva születés? jaj 💔💔😥😞). ölelést küldök és szorítok Neked, mindenhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Librimacska :)

      (de nem szeretek írni róla, mert mindig van egy terhes blogger)

      Törlés
  2. mekkora egy önző rohadék a te exed!
    én teljesen megértem, hogy ilyan nagy érzelmeket vált ki belőled a betegséged, miközben egyedül neveled/tartod el a gyerekeket. csak azt remélem, hogy van kivel beszélgetned, van kivel megosztanod azt, ami a szívedet nyomja. mindnesetre mi mindig itt vagyunk neked és támogatunk! puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Az. Nincs mit szépíteni.

      Van kivel beszélni, addig-addig, hogy már unom hallgatni magam :), ide azért szeretek írni, mert mintha rendezném a gondolatokat, nemcsak bele a levegőbe dumálnék. Ettől függetlenül nem rendeződnek.

      Törlés
  3. Basszus és megint basszus - az "isolai" ebédbefizetésen egy kicsit nevettem, de a többin bizony dühöngök. Oké, a borítékos ügy még megható egy kicsit, de mire elég?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobb lett volna egy isloai ebéd, ez valami tudatallatti vágy lehet, nem? :)
      Meg szülés helyett születést kellett volna írnom. Úgy néz ki, az agyam megrottyant. :)

      Aha, tök béna szitu a boríték, mert tudom, hogy nem maguktól adták, hanem unszolásra. Az egyik kolléga súgta meg nekik, hogy kapják össze magukat, ahelyett, hogy baszogatnának, gondoljanak bele a szitumba. Amúgy valóban, kicsit alamizsnaszagú a dolog.

      Törlés
    2. Nem azzal van baj hogy adtak, hanem hogy ilyen bénán borítékban és hogy ilyen keveset :(

      Törlés
  4. az exed egy görény :/ nincs erre valami nemzetközi passzus, ami alapján bíróság kötelezné a gyerektartásra? (gondolom már ennek bőven utánajártál és nincsen, bocsánat, csak keresi az agyam a megoldást, ami segíthet... :( )

    nekem azért szép gesztusnak tűnik a boríték, tegyél rá sztem magasról, hogy ki szólt, hogy adjanak és mi a céljuk vele... pénz, ami picit most segít neked... röghöz ennyivel nem kötnek, ezt szerintem ők is tudják...

    hogy mi legyél? hm... legyél bezzeg ;) én így tökre bírlak annak, aki vagy :* <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már kérdezősködtem, de falakba ütköztem (a startmező 400.000 Forint volt egy nemzetközi családjogásznál, hát hanyatt estem). Aztán mindig feladom, mert előre tudom, hogy vörös posztó lenne az apjuk szemében, és felvenné a kesztyűt, és bár ő eléggé nincstelen, de mittomén', a francia jogtól eléggé félek, úgy érzem, erősebb ország a miénknél. Annál is inkább, mert már írtam az igazságügyi minisztériumnak és olyan lepattintó levelet kaptam, hogy a fal adta a másikat.

      köszi Blueberry :)

      Törlés
  5. Író! Valahol, bárhol. Olyan jól írsz!
    A többihez meg bzmg, az exed, a biztosító meg a munkáltatód is.

    VálaszTörlés
  6. Itt (UK) van a hirhedt CMS. Child Maintenance Sevice. Ennek a szervezetnek pusztan emlitese is eleg szokott lenni ahhoz, hogy az apukak hirtelen megegyezzenek a gyerekek anyjaval. A CMS altalaban jo magas gyerektartast allapit meg es behajtja. A munkaltatoknak pl koteles a gyerektartast mar a fizetesbol elutalni, mielott az apuka kezhez kap barmit is- ha a CMS be van vonva. Apukanak van TB szama es a koveteles mar ugrik is fel mindenhol. A CMS meg a segelybol is von, igaz minimalisat £5/het, de akkor is. Ennek a szervezetnek nincs valami megfeleloje Franciaorszagban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhhh, nem semmi! Nem tudok róla, hogy lenne Fr.o-ban, de utána fogok nézni. Én egyszerűen csak be vagyok tojva apukától, ezért nem vagyok képben. A Fr.o-ban élő havernőim sincsenek képben, még csak nem is tudják, hogy mondják franciául a gyerektartást (maintien?).

      Köszi a tájékoztatást!!!

      Törlés
    2. Sajna nem beszelek franciaul, ugyhogy kicsit angolul keresgeltem francia dolgokat. Ezeket dobta ki, remelem te erted:

      http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F815.xhtml

      http://www.pratique.fr/vieprat/fam/mariage/daf0505.htm

      http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F1004.xhtml?&n=Famille&l=N10&n=Divorce,%20s%C3%A9paration&l=N159&n=Obligations%20alimentaires%20et%20divorce&l=N134&n=Pension%20alimentaire&l=N140&n=Recouvrement%20d%27une%20pension%20alimentaire&l=N141

      http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/N140.xhtml?&n=Famille&l=N10&n=Divorce,%20s%C3%A9paration&l=N159&n=Obligations%20alimentaires%20et%20divorce&l=N134

      Remelem nem komplett hasznalhatatlan hulyesegeket masolok ide be, de talaltam egy forumot ahol egy angol anyukanak hasonlo bajai voltak, s valaki ezeket linkelte be.

      Törlés
    3. Az azért lehet hogy megérné egy kérdést, hogy a magyar állam nem lenne hajlandó megelőlegezni a tartásdíjat - elméletileg van ilyesmire lehetőség. Az persze nem tudom hogy külföldön élő apa esetében is megteszik e, belföldön élők esetében az állam fizeti és utána ők hajtják be az apán

      Törlés
    4. megnézem!


      (lelkierőt gyűjtök hozzá)

      Törlés
    5. Interpreter! ezek jó linkek, köszi!

      Törlés
  7. A terhes bloggerek is tudják, hogy az élet nem csak játék és mese...de szerintem most az ilyen sztorizásnak nincs is itt az ideje, hanem pozitívan, előre kell nézni, és megragadni mindent, ami segít. Én se értek a francia joghoz, de egy utána nézést tuti megér, csak a félelmeid ne tartsanak vissza, utólag mennyire bosszantó lenne, ha simán ki lehetett volna valamit sajtolni apjukból. Fűű hallod, bár tudnék mondani valami okosat, bíztatót. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hupsz! :O
      Nem sztorizni akartam, csak felsorolni, hogy hányszor volt pancser a biztosító. Remélem, nem tapostam a lelkedbe!

      Nézek én előre, nézek én pozitívan, igyekszem, igyekszem! :)

      Törlés
    2. dehogy, nem-nem, csak úgy értettem azért nem akarsz a babáról írni, hogy az érzékeny lelkű várandós bloggerínákat megkíméld:)és nem akartam, hogy szomorú légy! A biztosítók meg...áááhhh...5 évig dolgoztam biztosító leányvállalatánál, azóta utálom a biztosítókat...persze vannak jó és hasznos dolgaik, de alapvetően hiéna bagázs.

      Törlés
  8. esetleg :https://tasz.hu/segitseg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi!

      (azt írja, magánszemélyügyeket ne) :S

      Törlés
  9. Én tudok neked jó ügyvédeket ajánlani, ha egyszer úgy alakulna, hogy megengedheted magadnak. Pont ilyenekben jártas badass nők!
    Nagyon igazságtalan, ami veled történik!

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.