2015. július 22., szerda

Egyebek

Így, hogy a torna miatt autóval járok dolgozni, legfeljebb 20 perc alatt a munkahelyemre érek, míg metróval és busszal 45, sőt 50 percig szoktam cammogni. Sajnos ez nem maradhat így, mert sokkal költségesebb kocsikázni, mint békávézni, francba.

Kitartóan járok tornázni. Ma persze nem, mert kell egy pihenőnap. Tegnap kikészültem. Annyira megdolgoztattatták velem a lábaimat, hogy alapos izomlázam lett, de legalább a térdem fölött már nem fityeg a háj. Mert hát nekem még ott is lógott. Brrr! A karom viszont kritikán aluli. 
A fogyás megállt, persze bosszant és türelmetlen vagyok, de tudom, hogy most tilos feladni, folytatni kell. Már csak 8 kiló van hátra. :DDD Picsába!
Ez a harmadik nap, hogy home made salátát eszem. Barna rizs (maximum három evőkanál), főtt tojás, paradicsom az alap, aztán variálom padlizsánnal, tonhallal, cukkinivel. Szeretem. 

Más:

Vasárnap vendégségben voltunk a gyerekekkel. Annál a két lánynál, akiket 1982 (!!!) óta mondhatom barátaimnak. Egy testvérpár, akiket nagyon szeretek, csak az a baj, hogy ritkán találkozunk, mert az egyikük Görögországban él, a másikuk pedig Olaszországban. Be is zsebeltem az ebből adódó 5-6. meghívást, amit idén nem tudok kihasználni. Mindenesetre jól esik, hogy annyira csípnek, hogy meghívtak és nem csak úgy, bele a levegőbe, hanem már tervezgettek is velem, hogy hová szeretnének elvinni, hogy utazzunk, mikor lenne jó. Ez nagy szó, hiszen a francia rokonok, például anyósom és apósom nem tepernek a kis unokáikért, pedig hely bőven lenne, egyiknél is, másiknál is. Valószínűleg még mindig nekem kellene pedáloznom. 

Szombaton a görög férj főzött. Volt szuvláki, tzatziki (azt hiszem egyiket sem tudom leírni rendesen), görög saláta, krumplik. Az olasz férj pedig gitározott. A gyerekek pancsoltak. Mi lányok beszélgettünk. A sütit én sütöttem, mert főzni nem szeretek, de sütni igen. Kókuszos kekszet vittem, jók lettek. 
Én eléggé odavagyok a gitározós pasasokért... Ez a gyengém. Ráadásul ennek az olasz férjnek göndör haja van... Ez a másik gyengém. 
A görög férj pedig vicces, beszélgetős, nagyon barátságos. Szuper jó érzés, hogy ez a két barátnőm így révbe ért, biztató, hogy igenis vannak sikersztorik. 

Más:

Jó, hogy már nem "kell" az energiámat a pasasokra pazarolni. Lucával még kétnaponta váltunk pár szót, ez jól esik, de sokkal jobb, hogy már nem kell izzani. 
Jó volt kipróbálni, hogy lázba tudok-e még hozni valakit és hát azt hiszem, három évre előre kipipáltam a dolgot. 

A gyerekek apjával álmodtam éjszaka. Együtt voltunk és minden jól ment. Úgy néz ki, hogy rá vágyódom. Közben az eszemmel tudom, hogy halott ügy. Francba, francba, francba! 


15 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy a tornával. Nekem ebben a melegben az nem megy, de legalább alig eszek. Mindjárt írok is róla valamit. ;-)
    Ezt meg soha nem fogom megérteni, hogy egy nagyszülő nem teper az unokáért. Én biztos nagyon fogok, és alig várom majd, hogy lekapcsoljam őket a szülőkről. Remélem Belami betartja, amit mondott, mármint hogy öt gyereke lesz. ;-)
    Volt férjes dolgot megértem, sajnos eltart még egy darabig. :-(
    Legyen szép napod! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitartás mindkettőnknek! :)

      Hajrá öt gyerek!

      Törlés
  2. Óóóó, vigyázat azzal a görög férjjel...! :)

    Képzeld, itt a játszótéren rengeteg nagyszülőt látok unokákkal. Meg is vagyok lepődve, mert az én fejemben is az a sztereotípia él, hogy míg a magyar nagyszülők sütit sütnek és saraznak egész nyáron az onokákkal, addig a franciák beutazzák a fél világot és rá se rántanak a leszármazottakra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na várj csak! :) Barátnő férjére nem vetek szemet!!! Csak cukimuki, hogy ilyen barátságos. Vagy furcsa, mert ritka.

      Ez azért jó hír, hogy a környéketeken ilyen sok a törődő nagyi.

      Törlés
    2. Na jo, gondoltam... :))

      Figyi, a karom nekem is katasztrofalis. En oda hizok :(((

      Törlés
    3. De nem elég, hogy akkora a karom, mint egy sertéscomb, de még fodrozódik is... Brrrr!

      Törlés
    4. És ugye, h sokkal fontosabb lenne szép karokkal rendelkezni, mint hosszú combokkal? A karját MINDEN NAP mutogatja az ember, míg a combját...

      Törlés
    5. Igen, a karjaink fontosabbak szerintem is, de lehet, hogy azért, mert a combjaim annyira nem katasztrófák. :D

      Törlés
  3. Irtam priviben! Itt is sok ilyen nagyszulo van...ezt meg az en beaux parents-nak sem lehet a szemere vetni, hogy nem alljak meg a helyuket. Sztem a legtobb francia nyugdijasnak sincs annyi penze, hogy vilagot jarjon, vigyaznak itt is az unokakra. Az enyemek centre-aere-ben vannak a nyaron, de ha kell vigyaznak rajuk. Nem a szivem csucskei, de ebben lehet rajuk szamitani. Sztem az exed szulei spécialisa. A tobbi unokara sem kivancsiak?

    VálaszTörlés
  4. 67,7 kg vok most. Meg 7-et szeretnek ledobni...szamolom a kcal-okat, utalok sportolni, setalni szeretnek☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhhh, le sem irom, hogy hany kilo fenyev van koztunk. :)))

      Törlés
  5. Ja! A kart hagyjuk, en speciel elmehetnek repulomokusnak...de eredetileg is olyan mont regen a daduska neniknek...mindig irigyeltem a vekony karu- es arcu noket. En fejre is hizok, vagyis felfujodok es tokam is van beurk..kb 46kg-nak kellene l'ennemi, hogy ne legyen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Repulomokus :)

      Én 68 kg-val kibekulnek...

      Törlés
    2. Jo, de en 160 cm vok es fejre hizok rogton..attol is fugg, milyen a morfologiad...en spec sosem leszek olyan, mint itt ezek a "szikkadt" gallok vekony arccal, csak olyan rondelette..

      Törlés
    3. Akkor szerencséd, hogy 160 centi vagy. :)))

      Törlés

A robot kikapcsolva.