2015. július 22., szerda

Balek is, szerencsés is

Aznap, amikor elkezdtem kocsival járni a torna miatt, nem jutott eszembe, hogy megyei matricát kell vennem, mivel elhagyom a fővárost, ráadásul ez nem is az odaúton esett le a tantusz, hanem már hazafelé, késő délután. Hogy lehettem ekkora hülye??? Jó, hát korán reggel volt, még nem üzemelt az agyam.

Az a mázlim, hogy van egy barátnőm, aki a Nemzeti Autópályánál (pontos nevét nem tudom, de biztosan Zrt.) dolgozik, megkérdeztem tőle, hogy utána tud-e nézni, sikerült-e lefotózniuk. Most jelzett vissza, hogy megúsztam. Hála az ég, mert tizenötezer forint lett volna. 
Alapvetően meg voltam győződve, hogy azon a szakaszon, amelyen én közlekedek garantáltan fotóznak, hogy minél vastagabb legyen az állami pénztárca, hiszen pont ott jelentős a forgalom reggel is, délután is, de ezek szerint nem teljesen pofátlanok. 

4 megjegyzés:

  1. Van valami 24 oras turelmi ido is, pont a veletlen rafutas, elfelejtes miatt. Ha megveszed 24 oran belul nincs bunti. Vagy nem 24 ora de van, viszonylag hosszu idod ra.

    VálaszTörlés
  2. Tudtommal csak az első időkben volt, amikor bevezették idén január elsején. Olvasgattam a honlapjukon, úgy néz ki, már nincs türelmi idő... Ki vannak rakva a táblák, amelyek fizetősek, nincs mit pattognom ezen, ráadásul más országokban sincs türelem.

    Emlékszem, amikor újévkor hajnalban autóztunk haza a "buliból", akkor rakosgatták ki a táblákat a nulláson.

    VálaszTörlés
  3. A normal matricaval van turelmi ido (a hetes havi evessel) az biztos, a veletlen tevesztes miatt. Evvel a regionalissal igen volt az X ido de azt hittem egyseges, hogy mindegyikre van. En mivel regioban lakom van mar az elso pillanattol es onnantol kezdve nem foglalkoztam vele. Sorry.

    VálaszTörlés
  4. A lényeg, hogy megúsztam! :)

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.