2015. június 4., csütörtök

Chipsvacsora

Tegnap fél tízkor feküdtünk le, hullafáradtan, mert nem bírtunk eljönni a filmforgatásról. Pontosan a mi játszóterünknél forgatott Forrest Gump, Ryan közlegény, Robert Langdon, a számkivetett, a reptéri tranzitban ragadt figura, soroljam még? Tádáááá: Tom Hanks. Még fotót is tudtam róla készíteni, persze nem olyan jót, mint az indexesek, mert már szürkült, és ki sem léphettünk a ketrecből játszótéri kerítés mögül, így hát homályos lett. Beszélni sem mertünk, féltünk, hogy kizavarnak, ezért nem mertem volna odakiabálni neki, hogy "fuss Forrest, fuss!" meg eszembe sem jutott, teljesen meg voltunk illetődve tőle, holott látszólag teljesen normális ember.  

A biciklik is csak díszletek, hát még a táblák.

Nemcsak én fotóztam!
A biztonsági őr azt mondta, tilos fotózni, mert felrakjuk a facebookra
és abban a pillanatban lelőjük a filmet. Igaza van, de egyszerűen
elkerülhetetlen, hogy a hírportálok hírt adjanak ilyen eseményekről, hát akkor
én is lőttem pár fotót és kész. Még így is lemaradtunk a hálóruhás Robert Langdonról...

Ez az egy sikerült, ez is homályos, lemerült a telefonom és
imádkoztam, hogy nehogy odajöjjön hozzánk valami véletlen ihlet szerint.
Nem jött oda, de ő meg lefotózott minket, bámészkodó ráérős anyákat,
akik soha nem mennek haza időben, hogy vacsorát főzzenek... 

Budapest, nyócker, ami tegnap Firenze volt.


Jó volt ilyen sokáig bandázni az énekesnő-hivatalnok lánnyal és a másik anyukával, akivel alakulunk, alakulunk. Az énekesnő még a forgatás előtt elugrott a kisboltba venni rágcsát és sört, aminek a felétől becsiccsentem, ebből egyenesen következett, hogy a feszültség ugyan oldódott bennem, de hülyeségeket dumáltam és a szemeim is keresztbe álltak. Nem baj, egy picit újra megfiatalodtam... Jó ez a csavargós nyár!

Otthon már csak lecsutakoltam a gyerekeket, mert a csupa fagyi és kosz volt mindkettő, állandóan leveszik a cipőjüket, zoknijukat a galambszaros játszótéren, brrr és vacsora nélkül mentek aludni. Nem voltak éhesek,  nem is csodálkozom, amennyi marhaságot megettek a játszótéren. Ezt a részt is ki kellene törölni, ugye?

Szülői értekezlet is volt, beszéltek IQ-ról, interakciókról, és én nem éreztem jól magam, mert az én fiam nem valami szépen rajzolta le önmagát és engem, konkrétan egy nagy krix-krax az egész, holott tavaly még tudott emberforma embert rajzolni, francba. Kicsit bélyegzősnek éreztem ezt a szülői értekezletet is... Ja, meg lesz apák napja, de csak azoknak az apáknak, akik meg tudnak jelenni fél háromkor, aki nem tud, az még egy kis sk ajándékot sem kap. Ezt úgy mondta az óvónő, hogy nem nézett a szemembe és azt is mondta, hogy akinek az apja nem tud jönni, azt a gyereket kérik elvinni fél ötkor, én meg bólogattam, hogy persze, elviszem, mire ráeszméltem, hogy még simán tart majd a tanév és különben is van ügyelet. Ja, tanév, már alig várják, hogy mindenki elhúzzon nyaralni, bezzeg év közben folyamatosan kapjuk az intést, hogy tilos lógni... persze én nem, én inkább azért kapok ki, mert korán viszem, későn hozom el a kölyköket.
Azért szép munkákat is készítettek, ez tény! Nem akarom őket bántani, de most mit csináljak? Kitöltettek velünk egy anonim megelégedettségi kérdőívet, miután jól önöntömjéneztek, én meg hármast adtam az egészséges életmód rovatra, plusz még odaírtam, hogy "ketchup?", célozva arra, hogy már a második adag ketchup-majonézt etetik meg a gyerekekkel. Jó, hát be kell látni, hogy a chipsvacsora sem a legegészségesebb, ami azt illeti.  



10 megjegyzés:

  1. Hogy mik vannak!! De látod, én a ilyen szépnek látom a nyóckert innen. Ez melyik játszótér volt, a Guttemberg téri?

    És az énekesnő anyuka az egyenlő a kínaiul tudóval? Bocsénat, de elvesztettem a fonalat, és feltétlenül be szeretném hozni az elmaradást.

    Jó, h beírtad a ketchupöt.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez a Guti. A Lőrinc papon is forgattak, végig a Márián, ami Via Longhi volt.

    Nem, az énekesnő hivatalosan közgazdász, a kínai tanár pedig a kínai tanár és van a textil iparművész is és van egy írónő, de róla még semmit nem tudok, ez is csak azért, mert az óvónő elkottyantotta magát, hogy legyen az írónő a jegyzőkönyvvezető. Micsoda érdekes emberek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tenyleg szuper tarsasag!!

      Ja és GuTenberg, egy t, de ciki....bocsi :)

      Törlés
    2. Tamko, én is kettővel próbálkoztam és másodszorra. Elsőre sikerült, másodszorra leírtam a hülye Fb-rá kettővel és csodálkoztam, hogy nem ismeri fel. :)

      Törlés
  3. Úristen mióta itt van Tom Hanks azt várom, hogy találkozzak vele, el se tudom mondani milyen szeretettel vagyok iránta és ahhh de mázlista vagy!! Egészen biztosan odamentem volna hozzá, vagy legalább odaintek, hogy jöjjön oda, jajj nem halhatok meg úgy hogy nem öleltem meg :(
    Egyébként ezek szerint közel lakunk egymáshoz, a csodás nyolcker.. :)

    VálaszTörlés
  4. Úgy tudom, amaz Operaháznal lesznek. ;)

    VálaszTörlés
  5. Akarom mondani: ma az

    Próbáld meg, ha ráérez!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. erről sajnos lemaradtam.. de azért reménykedem, hogy egyszer szembesétál velem :)

      Törlés
    2. Soha ne merüljön le a telefonod, mint nekem!!!!


      Drukkolok, hogy találkozz vele!!!

      Törlés
  6. a lelki egészség is sokat ér - és ha néha chipssel oldható meg, akkor úgy :)

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.