2016. október 26., szerda

Csak finoman

Nem vagyunk különösebben jóban a gyerekeim apjával. Két éve külön élünk. Ő Bezzegországban, én Budapestországban a két gyerekünkkel.

Már számtalanszor nekifutottam, hogy leírom a tényeket, aztán inkább kitörlöm az egészet.

Tegnap hazautazott, én meg eléggé elkeseredtem. Az az igazság, hogy amikor itt van nálunk, olyan, mintha vakációznánk, holott én olyankor dolgozom, sőt, most dupla melóm is volt (mert egy fizu nem elég), a gyerekek meg óvodában, iskolában vannak. Senki nem érti, hogy miért nem a hosszú hétvégén jött, esetleg az őszi szünetben, de én ilyeneket meg sem kérdezek tőle, mert ő egy pukkancs, már nem bírom nézni a duzzogását (és ez egy enyhe kifejezés).

Alapvetően tök jó vele, amikor itt van nálunk. Leszámítva, hogy olyan kupit tud csinálni, amilyet ti még nem láttatok életetekben. Borzalmas.
Igaz, hogy életében először vasalt, nem tudom mi alapon panaszkodom rá. Egy halom gyerekruhát és a blúzaimat is kivasalta. Teregetett is, el-ké-pesz-tő!
Főzött is. Bevásárolt. Unalmában kétszer is elment gyerekruhákat venni. Vajon ki szólt neki, hogy kapja össze magát, mert 2015. októbere óta sikerült vennie két ping-pong ütőt és néhány ping-pong lasztit, egy heti élelmiszert és slussz? Se karácsonyra nem jött el ünnepelni, mondván őt a karácsony hidegen hagyja, a húsvét még annál is kevesebbet ér a szemében, a gyerekeinek ugyan megígérte, hogy a szülinapjukra eljön, aztán mégsem sikerült. Vajon magától volt ilyen bőkezű? Még új biciklit is vett a lányunknak. Szülinapra. A fiunknak pedig egy labdát. Labdát. 7.000 Forintért (hétezer, jól olvassátok). Egy öt éves gyereknek. Akinek van labdája. Na mindegy, ne akadjak már fent minden szaron. Aztán persze rájött ő is Decathlonban (ami ugye Bezzegországban alapult), hogy lehet kapni labdát 3 fillérért is. Tényleg mindegy!
Még egy-két hülyeség miatt kaptam agylobot, de már annyira laza vagyok, hogy nem pattogok. Például a fiunknak vett fehér nadrágot. A lányunknak egy ünnepi ruhát, amilyen már pont van neki, de ez tényleg a legkevesebb, kicserélem másikra.
Cipőcskéket is vett. Négyet is. Tisztára belehúzott.
Sőt, befizette az internetszámlámat és tankolt egyet az autómba. Magam sem értem. Főleg, hogy pár hónapja kerek-perec leírta, hogy lófasz masnival, nem ad gyerektartást, mert úgy könnyű lenne nekem, oldjam meg, ahogy tudom. Nem kértem én tőle, csak közöltem, hogy a családi pótlékos papírt igazán elintézhetné így két év után. Természetesen kaptam hideget-meleget, volt hiszti, fenyegetés, zsarolás. "Ezek az én gyerekeim, nem a tieid" - mondta, de én már annyira kemény vagyok, hogy nem fostam össze magam félelmemben,  mint annak idején Bezzegországban. Franc tudja, azért egy anyára azt mondani, hogy a gyerekei nem az övék, elég vad. Meg hát a kurva nénikéjét, ki dekkolt a SOTE I-es női klinikán 3 hónapon át terhesen? Ő? Nem. A másikkal ki vonult be a műtőbe egyedül? Ő? Nem. A harmadikról ne is beszéljünk.
Mivel mi nem szóban beszélünk egymással, amikor nincs itt, hanem viberen, skype-on, ezért szépen lefotóztam (PrtScn) ezt a csodálatos mondatát, miszerint a gyerekeink nem az enyémek, csak az övék és hogy egy kanyit nem hajlandó adni gyerektartásra. Persze ettől még bárki mondhatja ebben a túlfejlett, túldigitalizált, túlinformatikált világban, hogy én ezt összemontázsoltam.

Mivel ő Bezzegországban született, számára nagyon fontos, hogy a gyerekek megfelelő napi zöldség- és gyümölcsadagot egyenek, és ne csak előrecsomagolt szart. Féltem is, hogy a gyerekek elszólják magukat, és ennek rendje és módja szerint be is igazolódott a félelmem. A kislányunk ketchupot kért valami kajához. A ketchup pedig a sátán műve. De sajnos én meg-megengedek nekik olyan ennivalókat, amitől egy francia kiborul, például csokis pudingot este, ne adj úristen Túró Rudit. Legfeljebb gyümölcsös joghurtot fogyaszthatnak desszertnek. Inni vizet. Gyümölcsléről ne is álmodjanak. Képzeljétek, most először nem volt vaskalapos. Egészen tűrhető volt a kajához való hozzáállása. Mondjuk egyszer megszorította a fiunk karjait, amit a kisfiam úgy értelmezett, hogy húha, a papa milyen erős.

Mennyi mindent tudnék mesélni...

Gyorsan hozzáteszem, hogy nyilvánvalóan én sem vagyok egy matyóhímzés, biztosan én is sokat hibáztam, amikor még együtt éltünk, el is mondta, hogy milyen kemény volt egyedül dolgoznia, miközben én nem dolgoztam. Cöcö, csak hát nekem attól még volt bevételem és igenis előfordult, hogy dolgoztam olykor-olykor, de azt is lefikázta, holott ő éppen munkanélküli volt, én dolgoztam, onnantól fogva az egy forint plusz is több a nullánál, pláne, hogy az ő fizuját simán elértem, amíg keresett, jaj, mennyit tudnék mesélni...

És akkor ez az ember megjelenik itt és szinte cuki és még hiányzik is. Nem vagyok túlzottan normális, tudom.

Jogosan gondolhatjátok, hogy kamuzok, mert abszurd, amit fent leírtam, bár ha belegondolok, nem is Budapestország ez, hanem Abszurdisztán, így a fent leírtak talán már nem is tűnnek annyira képtelenségnek.


22 megjegyzés:

 1. Fogalmam sincs hogy bírod, de szerintem nagyon jól csinálod. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lili, nem hiszem, hogy nagyon jól csinálnám. :D Azért ellavírozok, mi mást tehetnék? Vannak jó pillanatok és vannak rosszak. A jó az, hogy már ritkán dőlök kardomba.

   Törlés
 2. Fogalmam sincs hogy bírod, de szerintem nagyon jól csinálod. :-)

  VálaszTörlés
 3. Te érted miert nem válsz el? Mert en nem értem... tisztazodnanak az anyagi és adminisztratív ügyek, egyébként meg jöhetne cukiskodni, vasalni és labdát venni amikor csak akar. Nem értem...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vagyunk összeházasodva. Néha arra gondolok, hála az ég, hát az még milyen kemény és hosszú procedúra lenne, jesus!

   Törlés
 4. Én vagyok csekély értelmű, hogy a logikát nem találom az ezekcsakazéngyerekeim és a nemadoktartásdíjat között, vagy ez neki így természetes? Mindig is ilyen volt, ő nem szeretett volna gyerekeket? Ez egyfajta bosszú, mert nem Bezzegországban éltek, vagy szerinted akkor is így viselkedne, ha kint élnétek? Mit látsz benne tényleg? Én sem nagyon
  értem...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is csekély értelmű vagyok, én sem értem. Valószínűleg elborult az agya, amikor ezeket mondta. Nem volt ő mindig ilyen, és kifejezetten szeretett volna gyerekeket. Igen, ez bosszú, zsarolás, és szerintem tudom, hogy hogy viselkedne, ha Bezzeglandben élnénk, hiszen éltünk ott. Jobb nekem itthon.

   Törlés
 5. a dm-ben van bioketchup is (hogy megragadjam a leglényegesebb szálat) - persze, lehet, hogy az is az ördög műve (de akkor végre vmi jót is tett :D :D :D )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha van benne cukor, akkor az is az ördög műve.

   Törlés
 6. jesszus, de ismerős... :/ nyilván ez téged cseppet sem vígasztal...
  én is elválnék, ha te lennék, ez az ember cseppet sem cuki és tényleg rendeződnének a gyerekek körüli és az anyagi viszonyok... azt sem értem, hogy a gyerektartástól miért neked lenne jobb, miért is nem a gyerekeknek?
  aaaaaa.... nem írok többet, így is bocsánat, hogy beleugatok, csak tök felhúztam magam ezen az emberen, bocsibocsibocsiiiiiii

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Basszuskulcs, nálad is?!? :(

   Hát ez az, a gyerektartásból nem az anya vesz magának körömlakkot, hanem a gyerekeknek ennivalót. A tesója is ezt mondta, de ezek szerint csak nekem, a saját tesójával ezt nem közölte. Áhh! Zen vagyok, már nem kapok idegzsábát tőlük.

   Törlés
  2. aham és mi sem voltunk házasok (szerintem is hálistennek, pláne így utólag...)
   mondjuk a gyerektartással azért elmentem a bírósági végzésig, annyi szájtépés volt miatta, mert az de bizony, jár a gyereknek meg ugye a fentiek: nemkörömlakkra...
   nekem egyszerűbb volt, mert mindketten egy országban éltünk...

   Törlés
  3. akkor pacsi, hogy hála istennek, nem mentünk férjhez. :) minden szarban van valami jó.

   Törlés
 7. Huh, ez erős..! :O

  Amin én fennakadtam, h szorongatja a kisfiad karját, amiről te tudtad mit jelent, de a kicsi nem.. hm. ez is elgondolkodtató.

  Többen írták, miért nem válsz el, de én úgy értettem korábban, h nem vagytok házasok, tehát csak a gyerektartást követelhetnéd bírósági úton, de mivel ő külföldi, ez bonyolítja; innen jön, h ha akar ad, ha nem akar, nem ad, gondolom, mert még nem terelted jogi útra, vagy nem is akarod. Ez is érthető lenne számomra legalábbis.

  Amit korábban félreértettem még: azt hittem a kislányod a fiatalabb, de most írok h a kisfiú 5 éves.A kislány meg iskolába ment, tehát ezt is benéztem. Azt hiszem rém figyelmetlenül olvasok..:(

  Kitartást ehhez a cseppet sem egyszerű helyzethez.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondolom majd nagyobb korukban leesik a gyerekeknek, hogy milyen az apjuk. Persze úgy nehéz, hogy én azt hazudom nekik, hogy a papa dolgozik, és ezért nem tud jönni hozzájuk, csak évente kétszer. Pfff. Én ezt nem tudom rendbe tenni magamban, hogy nem ócsárolhatom őt nyíltan a gyerekek előtt, hanem szépíteni kell. Mert nem elegáns szapulni, értelmesnek kell maradni... na ez nehéz.

   Törlés
 8. Nagyon nehéz ez, de szerintem tök jól csinálod - már ami itt látszik ebből. Érzelmileg még nem váltál le az apjukról, hát ehhez még idő kell.
  A nemzetközi tartásdíj nem tudom hogyan működik, már úgy értem hogyan ítéli meg a bíróság, de tartok tőle, hogy kb egy ökör ára lesz az ügyvédi költsége. Próbálj vele megegyezni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, már voltam jogásznál, és valóban egy ökör ára elindítani (elindítani !) a pert. Sajnos nem tudni meddig megy el az ellenfél, így a végösszeg sem ismert elsőre.

   Törlés
 9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 10. Megjegyzest eltavolitottam, mert neha amikor megjegyzest irok ugy erzem, hogy csak okoskodok. Remelem minden rendbe jon, igy ismeretlenul is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. No igen, így utólag azt hiszem, neked van igazad. Most a kíváncsiságom győzött sajnos...

   Törlés
  2. Kecs, te elolvastad, én meg lemaradtam. :)

   Köszi by zenjebil! Azért kíváncsi vagyok, mit írhattál. :)

   Törlés
  3. O nem,en sem olvastam az eredetit, beláttam viszont, hogy csak okoskodom. Miert is szólnék bele mások életébe,ha nem kérik, ráadásul biztos vagyok abban, hogy okod van arra ha ugy teszel, ahogyan. Meg akkor is, ha nem értem...😊

   Törlés

A robot kikapcsolva.