2016. szeptember 21., szerda

Szupermama (nem vagyok)

Nem gondolom magam szupermamának. Azért szeptember elsején megnézegettem egy "hogyan okozzunk örömöt az iskolás gyerekünknek az uzsonnás dobozzal" videót, amelyet az index dobott fel. Nők lapja cafét már pár éve nem tudok nézegetni, mert fintorgok. Elment a kedvem az nlc-től, miután azt láttam, hogy a "legmenőbbek" azok, akik fotóval tömik tele a posztjukat és csak nézegetni kell. Olvasni alig. Ehhez képest megnéztem egy videót, ahol még görgetni sem kell, ne keressétek rajtam az észt. Nincs.

Az uzsonnás doboz, ami eleve rózsaszín és macskás, nem kerülhet más, mint cukiság. Toast kenyeret veszek, amit megpakolok és aztán félbe vágom, hogy "tramezzini" legyen belőle. Ez annyira menő, hogy a lányom osztálytársa (még mindig csoporttársat akarok mondani, ovis resztli) közölte az anyjával, aki 1974 óta a barátnőm, és akiről már számtalanszor meséltem, hogy ő is pontosan olyan szendvicset kér, amilyet én készítek. Ezek szerint mégis kicsit szupermama vagyok. 
A barátnőm meg szidott, hogy a fene a pofámat, most szabdalhatja a kerek kenyeret háromszög formává. :D 
A szendvics mellé persze rakok felcikkezett almát is, amit alufóliába rakok, nehogy megbarnuljon, ezen kívül még szívecske formájú kókuszos kekszet, Dörmit, ha van, meggyes piskótát, amit apukám süt hétvégente. Nehogy éhen maradjon szegény gyerek. Csodálkoztam is az elején, hogy minden elfogy. Közben meg megy a cserebere, mert a lányom barátnője beszámolt, hogy finomak a szendvicseim. :D Megmondta előre a tanítónő, hogy ez megy az iskolában: "uzsonna business".

Nem saját fotó.
Majd lefotózom a gyerekét és kicserélem.



21 megjegyzés:

  1. Es hogy tetszik neki a suli??

    Uzsonnataska: latnad a mienket. Remes. Bóti csokis keksz, hogy legalabb egyen is bent valamit. Holnap mezes puszedlit sutok, mert nem adom még fel, hatha egyszer megeszi a hazi sütit is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tetszik neki. Hála az égnek! Mondjuk ő egy simulékony kislány, cuki, szimpatikus, nem hülye gyerek. Persze az elején járunk, majd ötödikben is kérdezd meg, hogy tetszik neki a suli. :)))

      Tudom, pain au chocolat, nyamm. De látod, én is rakok be neki bótit (Dörmi).

      Törlés
    2. Nna, orulok. Azert ez megkonnyebbulés, gondolom!!

      Törlés
    3. Én nagyon izgultam az elején, de mindig megerősít ez a kis cukimaki, hogy bírja a strapát. :)

      Törlés
  2. ilyen menő uzsit nekem is csomagolhatna valaki :D
    enyém pulya már magának csomagol, kitartás! :) egyébként nála is kb ez a menü: szendvics, gyümölcs, kakaóscsiga és túró rudi vagy joghurt, de utóbbi kettőt a lelkére kötöm, hogy tízóraira tolja be...
    hm... most náluk vagy nincs uzsibiznisz, vagy sose mondta meg nekem, hogy van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de jó!!! Már várom az időt, amikor ennyire önállóak! :)

      Hány éves?

      Törlés
    2. 10 :)
      ...és valami miatt mindig azt hiszem, hogy ugyanúgy hívják a lányainkat... nem tudom, miért :O

      Törlés
    3. M, mint Mókussal kezdődik? :)

      Törlés
    4. mint Mókus vagy Macska, igen :)

      Törlés
    5. A legjobb barátja Willy? :)

      Törlés
    6. ööö... :D
      írok e-mailt inkább :D

      Törlés
    7. vagyis nem írok, mert nem látom az e-mail-címed... :(

      Törlés
    8. bezzegfranciaorszagban@gmail.com

      Törlés
  3. Beajultam. Az en fiam kap egy banant (köszönöm joisten,hogy feltalaltad a becsomagolva termett gyumölcsöt), aztan kalap. Kezben himbalva viszi. Ja, es elegedett. Szegenynek fogalma sincs, hogy macskas doboza is lehetne,hehe...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érzem, a fiadhoz nem illene egy rózsaszín, macskás doboz. :D
      De augusztus végén a boltok tele voltak ilyen iskolafelszerelési cuccokkal, köztük a doboz is ott volt, hát a gyerek meg még nem tudta, hogy anélkül is lehet ám élni. Így történt. ;)

      Az én lányom ráadásul elsős, még nincs tapasztalatom, hogy mit eszik meg szívesen a suliban. Otthon persze tudom, hogy mit szeret. Így nincs nyafogás, hogy pont azt köszöni, de utálja, amit készítettem neki.

      Törlés
    2. A fiam kedvenc szine a lila ;-)
      Ö is elsös, de tudod, ez egy kedves eszaki iskola, nincs hazacipelös felszereles, max. tornacucc, ugyhogy a jokis rohadt draga hatizsakja egyenlöre otthon log a fogason, legfeljebb neha szerepel ejtöernyökent egy-egy kalandjatekban. En is lattam ilyen jopofa dozt azikeaban, valami allatfejes volt, de szerencsere nincs ra szukseg. A banan eleg neki (btw. az egyetlen gyumölcs, amit megeszik...) reggel kajal es mar 11-kor kapnak ebedet. Ettöl mondjuk kicsit nyugös vagyok, de a nagyok szerint tök jo az, ök alig birjak ki delig, amikor rajuk kerul sor az ebedlöben, es a fiam is elegedett (mert mindig van krumpli es szosz...)

      Törlés
    3. A lila szerintem egy pompás szín. :)
      Az én lányom üresen cipeli az iskolatáskát. A tolltartó és az üzenőfüzet van benne, víz, kajadoboz és kész.

      Törlés
  4. csomagolhatnál nekem is - dörmit nem fogok kérni, elég a szendvics almával :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól érzed, a tejes Dörmi kihullott nálunk is tegnap, sőt a kókuszos keksz is. Reggel a házi meggyes piskótát kérte. Volna. De mára már elfogyott.

      Törlés
  5. A lányok itt is cipelik a nagy hátit, ugy szeretnem tudni, mi lehet benne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondom, szinte tök üres. :)))

      Heti kétszer hazajön egy feladatkönyv. Házi feladat ugyan nincs benne, gondolom csak mutatóba jött.

      Törlés

A robot kikapcsolva.