|
Ferrari úr első szerelőműhelye. Ma múzeum. |
|
Dagi a háttérben. |
|
A múzeumban van étterem is. Januárban ettem utoljára olyan finomat, mint itt.
Az is Olaszországban volt. Grrr, ezek szerint nem valami sűrűn járok Taljánföldre. |
|
Egy "bocconcino", parmezánkrémes cracker szárított olajbogyómorzsákkal. |
|
Azt mesélte a szakács (séf?), aki mindig kijött a műhelyéből társalogni velünk, hogy
ez nem akármilyen hús, nem ipari, hanem Trentinóban készíti egy 76 éves signora,
akitől bátran vásárolnak, mert a minőség garantált.
Finom is volt! Balzsamecetet viszont én többet nem veszek sima gyalog boltban, mert
közelébe sem ér ennek, ami a fotón látható. |
|
Róla beszéltem fentebb. Ő jött ki hozzánk és csak mesélt és mesélt.
Például azt, hogy az édesanyja Enzo Ferrari szakácsnője volt.
Itt megállt a homokóra, és azt hiszem, még most sem tértem magamhoz. |
|
Ferrariék szakácsa mesélte, hogy saját kezűleg gyúrta és tekerte a tortelliniket,
mert ő ezt nem adja ki a kezéből. Ezt csak szívvel-lélekkel lehet csinálni, másképp nem megy.
Ez is parmezánsajtos szósz. Komolyan mondom, sírni támad kedvem, annyira finom volt! |
|
Miliő |
Tudom, hogy ciki ételt fotózni egy étteremben, de engem ez most nem érdekelt. Fotóztam és kész. Egyszerűen mindenkinek meg akartam mutatni ezeket az élményeimet.
Modenában nem kirándulgattunk, ezért csak ezeket a fotókat tudom megmutatni. Igaz, a cégnél is lőttem pár fotót, de gyanítom, hogy azok csak nekem okoznak örömöt. Én hozzávetőlegesen 22 éve nehézipari gépekre "masztizok". :D
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésDagi, mi? :D
VálaszTörlésHú, összefutott a nyál a számban!
Mindenki annak lát, ráadásul be kell látnom, nem ok nélkül. :D De azért mégsem 140 kg vagyok, szóval grrr! :)
VálaszTörlésElhiszem, még én is szeretem nézegetni ezeket a fotókat. :)