2015. október 26., hétfő

Hosszú hétvége napokra boncolva

Péntek:

Úgy beszéltük meg, hogy Antonio nálam teszi le a bőröndjeit, mert stratégiailag jó helyen lakom. Déli tizenkét órára vártam, de végül fél órával korábban csöngetett, mert nem vonattal jött, hanem autóval hozták. Még nem végeztem teljesen, éppen megmostam a hajam, amikor megérkezett, felráncigáltam magamra a farmeromat, amelyről éppen elgurult a gomb, de szerencsére a pulcsi takarta a malőrt. A hajam viszont tökéletesen teljesen vizes volt még, így közöltem vele, hogy a questo punto ti tocca aspettarmi, és ő meg is várt, mi mást tehetett volna. Ilyen villámgyorsan még soha nem sikerült hajat szárítanom, sminkelnem, átöltöznöm (olyan ruhába, amin van gomb). Nem lehetett több 12 percnél. Utána elindultunk összeszedni a többieket. Antonióban az a jó, hogy jártában-keltében meg-meglát egy-egy (todom, túlzásba estem) nyelvtani gyöngyszemet az utcán. A csúcs a Gozsdu udvar egyik végén lévő szexturkáló volt. Az is jó benne, hogy csak dobni kell egy témát és rendes előadást tud kerekíteni belőle. 

A 2 Spaghiban ebédeltünk, szerintem finom volt. Sajnos kiderült, hogy nem minden esetben úgy főznek, ahogy az olaszok, pedig olaszok a szakácsok. Például nem pancettát használnak, holott az itthon olcsóbb is, mint a gyalog bacon, de én nem vagyok valami nagy szakértő, csak azt mesélem, amit hallottam, mint egy papagáj. 

Amikor pedig beültünk a cukrászdába (Dolcissima), kit láttunk meg? A pedagógia professzor asszonyt, akitől régen kirázott minket a hideg mindenki kapott egy-egy puszit. Ennyi év után is úgy szólított minket, hogy "kislányok". :D 
Aztán befutott a másik kedvenc tanárunk is, Gabi. Bárcsak sűrűbben láthatnám őket, olyan jó volt működésben érezni az agyvelőmet. 

Szombat:

Tesómék voltak nálunk. Megtudtam, hogy sógornőm beiratkozott pszichológiára. Kicsit irigy vagyok. Kisgyerek mellett tud tanulni. Sőt, lassan megszületik a második gyerekük is, akkor pedig már két gyerek mellett simán megcsinál egy egyetemet? Nem is irigység ez... Szégyellem magam, hogy nekem nem megy. Sajnos nekem nincs időm, sem anyagi forrásom ilyesmire. Én is szeretnék tanulni, tudom is, hogy mit, de kiderítettem, hogy nincs két évem és nincs rá csomó-csomó százezer forintom (annyi, hogy simán átlépi a milliót, pfff, amiről kiderült, hogy másnak nem is sok, csak nekem). 

Este Pilla bulijában voltam, amit itt is köszönök! Szerintem szuper volt. Régen nem hallottam órákon keresztül folyó kitűnő zenét. Mit kitűnő? Isteni!!! Megnéztem, dj Jutasi keverte a zenét és Babindák István klarinétozott. Keresni fogom ezt a duót. 

Vasárnap:

A kis makikkal voltam. Nekik most jó, mert őszi szüneten vannak, nincs hajnali kelés. Nekem is jó, mert lehet, hogy eljutok ide-oda, ha meg nem, legfeljebb kiolvasom a Sült zöld paradicsomot, amivel nem haladok, mert eddig még a buszon is el-elaludtam*.





* mennyi kötőjel???


9 megjegyzés:

  1. és mit tanulnál? a sógornődnek könnyű (nyilván nem, de könnyebb), mert (ha jól értem) együtt van a pasijával - és másfél gyerekre két felnőtt sokkal jobb arány, mint kettőre egy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyelveimet fejleszteném non plus ultrára. :(

      Törlés
    2. nekem így is non plus ultrának tűnsz :) - nem tudsz tanítványokat vállalni? azzal te is fejlősz meg pénzt is keresel

      Törlés
    3. Azért ez túlzás. :)

      Nem, azt hiszem nincs időm felkészülni, üres órákat találni... :(

      Törlés
  2. Tanlni kisgyerekkel: csak végszükség esetén tenném, kényszerből, nem hobbiból. Sajnálnám az időt és az energiát, amit a gyerektől vennék el. Nekem olyan szuper volt az első másfél év, kiszakadni a munkahelyi fontoskodásból és csak a családra koncentrálni.

    Tanulni kisgyerekkel, miközben az ember dolgozik is: SOHA nem lennék rá képes. pedig sokan csinálják, munkatársaim is, de elképzelésem sincs, hogyan. Dolgoznak x órát bent, majd y órát otthon a gyerekkel kergetőznek, majd amikor annak jön el az ideje, hogy leeresszen az ember és megigyon egy teát a férjével egy film előtt - ők beülnek a jegyzetük mögé. Ezek hősők!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus ez vár rám is.....

      Törlés
    2. Tamko, hát ez az, baromi nehéz lehet. Bár én értem a sógornőt, mert így legalább jut valami a babázáson kívül is és így tudatosan nem butul el. Én csúnyán elbutultam, de tudom, hogy te nem, szóval nincs mindenkire érvényes egyenlet. Az is igaz, hogy talán egy gyerek mellett, ha csak két évig marad az ember "üdülni", akkor nem olyan vészes otthon maradni, na de 5-6 évig, az már tényleg sok. Szerintem.

      Csigusz, tanulnod kell bébi mellett?

      Törlés
    3. Meg valszeg EGY BIZONYOS koron túl az ember már szívesen kapcsol ki a mh-i és egyéb aktív életbeli pörgésből :)))

      Törlés
    4. A bizonyos kor nálam eljött. :) Már csak elméletben vágyakozom... Grrr. :D

      Törlés

A robot kikapcsolva.