2015. május 15., péntek

Slovensko

Ujjat húztam az indiánvezér lányával. Még az is lehet, hogy lenyakaztat (ja nem, ők skalpolnak). El fogom mesélni a pszinek, hogy mit szól, jól cselekedtem-e. 

Az egyik számlát Slovenskoban állították ki, amire én Szlovákiát mondtam, de a lány* összeszűkítette a szemét, enyhe (értsd: teljes) lenézéssel és undorral kijavított, hogy bocs, de az Szlovénia. Megfordult velem a világ, utálok lebőgni. Bevallom, bekajáltam egy pillanatra (még mindig ott tartok, hogy simán megvezetnek, francba), miközben tudtam, hogy nem létezhet, hogy ekkora hülye legyek, meg hát nyelvileg sem stimmelt. Lecsekkoltam a neten. Azonnal kiugrott a szlovák zászló a képernyőre és én sajnos nem bírtam magammal, visszamentem vezérékhez és ráböktem a számlán lévő apró betűs részre, ahol ki volt írva kerek-perec, hogy Slovakia. 

Volt egy kellemes hangulatú munkahelyem? Az az igazság, hogy találtam egy nagyon jó állásajánlatot. Mit találtam? Szembe jött velem**. Igaz, túl magas léc, ezt nem tudom átugorni, de azért hazardírozni jó lesz.

Ti meg közben biztos a magánsorozatomra vagytok kíváncsiak, nem a munkahelyi marhaságokra. 



* Nagyon divatos lány.  Hogy az a... nem merek mást mesélni róla... 

** A facebookon hírdet a nemmagyar állam egy meglehetősen vonzó állami posztot, a cég meg iszonyú pénzeket fizet a professsion.hu-nak és mégsem tetszenek a jelentkezők, mind hülye, de mind. 

8 megjegyzés:

  1. de hátha! mi van, ha az a léc neked nem is magas.. csak ahol te állsz, onnan tűnik annak. :)

    VálaszTörlés
  2. engem érdekelnek a munkahelyi izék!

    meg ez az indiánfőnök lány is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mintha egy valodi brazil szappanyoperaban elnek...

      Törlés
  3. En sem tudtam volna megallni, h ne menjek vissza beolvasni. Há' nehogy má'!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En is ugy ereztem, egy életem, egy halálom...

      Törlés
  4. hé... hová lertt a római iskola, amire épp most akartam irigykedni? azt álmodtam, volt, álmomban még hozzá is szóltam... hülye lennék? ennyire? jaj :(

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.