2015. április 17., péntek

Töketlenség vagy pofátlanság?

A Jókenyérben rendszeresen nem adnak vissza 5 Forint visszajárót, én meg olyan töketlen vagyok, hogy nem merek szólni érte, csak ott állok a kasszánál még 7-10 mp-ig, nézve a kiszolgáló kisasszony után, hátha, de ő addigra már megköszönte, eltette a pénzt, és már szolgálja a következőt. Nem, nem adtam olyan jelzést, hogy eltegye magának borravalónak. Vagy a pékség is olyan, mint a kocsma, hogy már-már elvárás? Vagy csak simán szarrágó vagyok, hogy ezen kattogok? (Az. Tudom. De mégsem, mert Kelenföldön az aluljáróban nem 5 Forintokkal támogatok.)
Szólni kellene? Olyan kínosnak érzem, hiszen csak 5 Forint. De 5+5+5+5=80, ami már egy zsemle ára. Na igen, nem valami olcsó hely ez a Jókenyér, ráadásul régen finomabb is volt. Azért annyira sűrűn nem járok oda, mert a gatyámat ott szoktam hagyni, ha mégis betérek, de a bombanő kolléganő hetek óta agitál, hogy reggelizzek, illetve napi ötször egyek, mert sajnos még mindig előfordul... na jó, nem szépítek, sajnos esténként rendszeresen fel kell tépnem a hűtő ajtaját. Nem, nem vagyok én éhes, csak nem tudok uralkodni magamon. Remélem, a pszi erre is tud mondani valami gyógyírt, mert a gyereknevelés teljesen flottul megy amióta megmondta, hogy kell cselekednem. 

14 megjegyzés:

  1. Nekem is kell egy ilyen pszi. Mármint, hogy a gyereknevelés egyből flottul menjen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen katasztrófa voltam, zilált, kiegyensúlyozatlan, két végén égettem a gyertyát, túlpörögtem, szarrá izgultam magam, azt hittem, hogy én egy személyben vagyok egy hangos olasz család, ezen kellett változtatnom. Persze a végeredmény, hogy felnőtt korukra milyenek lesznek, még rejtély.

      Törlés
  2. Mindenképpen kiverném belőlük az 5 ft-ot! itt ELVről van szó kéremszépen!!

    A pszí telefonszámát én is kérem. Hogyan kell gyereket nevelni? Vannak jegyzeteid? :) esetleg közzétennéd őket? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan sok infot kapok alkalmankent, hogy zsibog a fejem. Pedig olyan dolgokat kond, amit mindenki tud, megis sok a hulye, aki tevesen nevel. Most kifejezetten az idegzsaba nevelesre utalok. Sok ilyet latok.

      Persze en hiaba mutatok javulo tendenciat, az apjuk hianyat nem tudom potolni, igy aztan lehet, hogy hiabavalo a megjavulasom.

      Törlés
  3. szerintem legközelebb tartsd a markodban a visszajárót előtte. Olyankor mindegyik elgondolkodik, és összekapja magát. Mond neki azt, hogy nem az 5 ftról van szó, hanem a szándékról, hogy vissza akarja adni, nem pedig lehúzni.. Csak gondoljunk bele, ha mondjuk a napi 20 vendéggel megvan a 100, és mondjuk olyan 150-en mennek egy nap, mert annyian biztosan mennek, akkor mekkora haszna van egy nap? én van, hogy ott hagyom az 5 Ftot, de csak akkor, ha látom, hogy van szándéka arra, hogy ne húzzon le...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hat ez az. A szandek legaprobb jelet sem mutatta. Kiprobalom a modszert legkozelebb, bar a szeme mar a kovetkezo vasarlora koncentralt, amikor az en penzemet elvette, nagy a porges reggelente...

      Törlés
  4. Tudom, hogy a poszt leginkább az 5 forintról szól, de én is szeretném megragadni a lényeget: mi is a pszi-d elérhetősége? :) Az egy személyes olasz családban felismerni véltem önmagam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szivesen megadnam, de en is alig fertem be hozza es en is ajanlasra. Egy olyan haver "protezsalt" be, akit a pszi nagyon csip. Aztan kellett irnom neki egy bemutatkozo levelet, ami szerintem is jol sikerult, abbol leszurte, hogy valoban van min dolgozni, igy elvallalt. ;)

      Törlés
    2. Azért ez milyen durva már, hogy motivációs levél kell a pszihez is :)

      Törlés
    3. Aha, ez kicsit valóban motivációs levél volt, vagy finomabban mondva előszűrő. Most képzeld el, ha normális lennék, minek vállalt volna el? :)

      Törlés
  5. én az ilyentől el szoktam kérni - egyszerűen megkérdezem, hogy jól értetem-e, hogy annyi az ára, én meg annyi +5-öt adtam - és nem érdekel, ha smucignak néz, szégyellje magát ő

    muszáj viszont erre is rákérdeznem: "5+5+5+5=80" - ez neked melyik számrendszerben jött így ki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sok kevés ötböl lett a zsemle ára. ;)

      Legközelebb elkérem, megpróbálom, aztán legfeljebb kiutálnak.

      Törlés
  6. Szerintem legközelebb adj 5 Ft-tal kevesebbet, mondván, hogy azt a múltkor már leszedte rólad :-) Ha neki nem baj, hogy 5 Ft-ot nem ad vissza, az se legyen baj, ha nem is kapja meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a mindenit, ez a legjobb ötlet! :) kipróbálom! Magamtól nem jutott eszembe, mert beszari vagyok vagy korlátolt...

      Törlés

A robot kikapcsolva.