2015. április 14., kedd

Libazsír savanyú káposztával

Néha megnézem az óvoda heti menüjét és rendszeresen megállapítom, hogy kidobott pénz az ablakon, amit befizetek. Az enyémek nem esznek olyanokat. Sajnos nem szeretik még a spenótot. Én hiába imádom, hiába főzök magamnak, ők rá sem tudnak nézni. Egyelőre. 
Sajnos nem szeretik a mákot sem. Libazsírt sem szoktak enni savanyú káposztával és vegyes vágott savanyúságot sem. 

A sonkás vajkrém, sertésnyelv, löncsfelvágott csak az én kedélyemet borzolja? 

A margarin jobb, mint a vaj? A vaj kiment a divatból? A legjobb lenne, ha kókuszzsírral kennék meg a kenyerüket.

A rántott szelet párolt rizzsel viszont nincs gondjuk, csokis gabonagolyókkal (nyihaha) sem.

  


Azt hiszem, havi átlag 16.000 Forintot kenyérre költök ebédre. Persze belátom, hogy egyébként fillérekbe kerül az ebéd, ha leosztom a két gyerekre, a napok számára és a változatosságra. Tökéletesen elégedett lennék, ha nem lennének ilyen finnyások(sak?). Szerencsére otthon azért nincs balhé az étkezés körül.


Persze azt is tudom, hogy kussolni kell, nem finnyogni, Nigerben ennek úgy örülnének, mint majom a farkának.


Nézzétek csak a sómennyiséget a táblázatban! Január első két hetében még felírták, onnantól fogva pedig jó nagyot bagóznak a rendeletre. 

6 megjegyzés:

 1. Citromos tea helyett citromos sört olvastam, és kezdtem nagyon felháborodni. :D
  Amúgy a mostani ovis menüvel nem vagyok képben, de ez igazán istenes ahhoz képest, amit velünk etettek falun. Háromféle reggeli volt, margarinos kenyér, tepertőkrémes-margarinos kenyér, vagy kenyér kocka sajttal. Slussz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A háromféle reggeli elég pocsék lehetett!

   Törlés
 2. A margarin természetesen nem jobb, mint a vaj - viszont olcsóbb - és ez komoly szempont :( Nálunk (mármint a gyerekek) az ovis/iskolás főtt kajákat többnyier eszik/ették , reggelik-uzsonnák viszont botrányosak, iskolába be sem fizzttem már őket, csak ebédre (sőt, V.-t ebédre sem - ő közelre jár iskolába)

  A libazsír savanyú káposztával nekem azért bejönne :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én reggelente látom a pasast, aki hozza az ennivalót, legfelül vannak a felvágottak, hát... nem valami szép. Felül vannak még margarinos dobozok, ráírva filctollal valami más (nem tudtam leolvasni, mert suhantam).

   Én a libazsírt sajnos zsigerből nem szeretem, valószínűleg ezért nyekergek. :D

   Törlés
 3. A casse croûte-nak meg a goûté-nak itt is orulnenek ha lenne...nem rossz. A margarin nem egeszseges. Jo kis paleo libazsir...az enyemek sem ennek meg. A spenotot szeretik.Lehet rosszul keszitik?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha én készítem a spenótot, akkor sem eszik meg. :S

   Törlés

A robot kikapcsolva.