2015. február 23., hétfő

Mozi, pszichológus, egyebek

Ott tartok, hogy heti egyszer sincs idő blogot firkálni, pedig van mit mesélni. Például azt, hogy pénteken voltam moziban. Ez volt a harmadik péntekem, ami gyerekmentes volt és rólam szólt. Elég jó, hogy őszinte legyek. Persze van egy kis bűntudatom, mert van, aki megmutatja az irányt: egy anya ne akarjon "bulizni", hanem mossonfőzzöntakarítsonlegózzon.

A Spanyol affért néztük meg Mary Poppins barátnőmmel, őt bátran nevezem barátnőnek. A filmtől többet vártam, mert azt olvastam róla, hogy kereken egy évszázada nem rendeztek ekkora nagy durranás filmet a spanyolok, mint amilyen ez volt. Persze ettől még lehet igaz, csak én nem értem az eltérő nyelvjárásokat, nem tudok különbséget tenni baszk és spanyol nyelv között. Mindenesetre most baszknak érzem magam, legyen elég ennyi spoiler.
Annyit még muszáj kifröcsögnöm magamból, hogy szerintem a spanyol címe sokkal frappánsabb: nyolc baszk vezetéknév. Biztos van valami ésszerű oka, hogy ennyire elferdíti a magyar filmipar a külföldi filmcímeket, én sajnos nem értem, de soha nem is voltam lángész, hogy magamtól rájöjjek. 

Voltam pszichológusnál is pénteken. Még akkor kaptam időpontot, amikor Macska nem beszélt. Nem volt kedvem lemondani, kíváncsi is voltam, hát elmenetem. Nem tudom, hogy mennyit lehet erről itt a világhálón elkotyogni, lenne kedvem hozzá, de oly nehéz 3 nap után 1,5 órát összefoglalni. 
Azt kell mondanom, hogy meglehetősen hasznos volt már az első másfél óra is. Nem gondoltam volna. Pedig nem is tudtam elnyúlni a kanapéján, mert az nincs. 
A pszi annyira érdekes karakter, hogy máris szerelmes odavagyok érte. 

Mostantól fogva közel három hétig nem megyünk a gyerekekkel a szüleimhez, mert elfoglaltak lesznek, ezért próbáltam programot keresni magunknak a szombat-vasárnapokra és basszuskulcs, minden szuper előadás telt házas. Rengeteg lehetőség, semennyi belépőjegy. Sem Vukra, sem Müpába, sem Bábszínházba, sem a Zeneakadémiára, sem sehova. Jó lenne valami értékes, értelmes programokon részt venni. Azért még kattintgatok, hátha. Végső esetben elmegyünk megint a Mesemúzeumba vagy máshova. A Csodák Palotája is jó lenne, ha nem Nagytétényben lenne, ami olyan messzinek tűnik nekem. Vagy elviszem őket bringóhintózni a Szigetre, azért úgyis könyörögtek nyáron. Nem jól mondom: elvisszük. Jön az apjuk, feladatul kaptam a pszichológustól, hogy szervezzek közös programokat, hogy a gyerekek érezzék, van apjuk, van anyjuk és próbáljak simulékony lenni, ne pedig pokróc (eszméletlen, milyen éleslátása van), mert ha az maradok, akkor apjuk szépen lassan kilép a gyerekek életéből, becsajozik, alapít egy új családot és az én gyerekeim... akarom mondani mi gyerekeink úgy megsérülnek, hogy megnézhetem magam. Hm, nem meséltem a pszinek, de após is pont így csinált, aztán 15 év hallgatás után tepert, pedálozott, kapaszkodott, hogy újra szóba álljanak vele az első házasságából született fiai, akik csak az anyjuk halála után álltak szóba vele. Azt is kimondhatom, hogy elég sok sebzett gyerek lett ebből a furcsa családból (szám szerint hat), egyáltalán nem örülnék, ha az én gyerekeim is így járnának. Ez már valódi pletyka, ugye? Személyiségi jogokat is sértek? Fotókat nem rakok, így majd nem tudtok beazonosítani vagy holnap kiradírozom és akkor béke és szeretet lesz.

És akkor most máris futhatok, nincs idő átolvasni sem, ha hibák lennének benne, majd kijavítom. Mindig rohanok...


9 megjegyzés:

  1. itt nézted? http://kolibriszinhaz.hu/listanezet

    ovisoknak sztem bejön egy jó játszóházazás (már nem vagyok képben, hol van jó játszóház, de tuti vannak most is), ven a Minicity vagy mi az ördög, mi a természettudományi múzeumért is rajongtunk (most is, de akkoriban jártunk is), jó a közelkedési múzeum, a kálvin téri nagy szabó ervin könyvtárnak van hatalmas gyerekrészlege, aquapark valahol? mondjuk cegléd? , állatkert?

    VálaszTörlés
  2. és még: én ugyan utálom, de a gyerekeim óvodásként rajongtak a cirkuszért - annyira aranyosan, hogy végül én sem utáltam már annyira :) ha tavasz van (lesz, jön), a libegőzés is tuti ötlet, vagy a vasúttörténeti múzeum, állítólag az Andrássy úton lévő terepasztal is jó... meg az úttörővasút, amit most másképp hívnak, nem tudom, hogyan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Martine! A játszóházakból most egy kicsit elég, télen, esőben sokat jártunk oda. Természettud.múzeum jó ötlet, bár Macska pénteken járt ott a csoportjával (a végén nem is rossz ovi), de Bandita még nem, szóval jól jön és a Közlekedési Múzeum is. Szabó Ervinbe bérletük is van. Minicity jó ötlet (bár azt mondják, a fogyasztás felé terel). Állatkert is megtörtént többször is. Aquapark is kell, szólok is apjuknak, hogy hozzon fürdőgatyát. Cirkuszért is rágják a fülemet, azt meg is ígértem nekik.

      Igazából én valami szuper színházat gondoltam nekik, de ha nincs, hát nincs, jóval előbb kell felébrednem legközelebb...

      Törlés
    2. a kolibri szuper színház :) igaz, tényleg jó jó előre jegyet venni...

      Törlés
  3. A Csodák Palotájával az a jó, hogy Budatétény nevű vasútállomás van a bevásárlóközpont mellett, így Kelenföldről kb 10 perc szép piros vagy kék motorvonattal és ha lenne Déli onnan is csak pár perccel több. Már a vonatozás is élmény csomó gyereknek. De a 11. kerületből jövő buszokkal is csak 15-20 perc (jönnek a Kosztolányiról és a Móriczról is, ezek a helyek pedig mind elérhetőek a 4-es metróval, azaz a város totálisan másik feléből is). Én a Tropicariumot imádom arrafelé :), azaz két napnyi program is akad.

    A libegő is csodás és ha kitavaszodik a Gyermekvasút egészen pazar dolog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nincs visszaút, ha vonatozni is lehet. A szép piros vagy kék motorvonatokat ismerjük, használjuk is, 10 perc meg tényleg semmi a 60-hoz képest. Köszi!!! :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Legalább még írni tudok... Meg csalni. Mert olyat naná, hogy nem írok le, hogy használtruha-bolt.

      Törlés
    2. :))) pedig így kell! (Asszem)

      Törlés

A robot kikapcsolva.