2017. május 17., szerda

Stadler KISS

Emeletes vonatok érkeztek Budapestre. Nézem a fotóját, olyan, mint a francia emeletes vonatok (majd megkérdezem Bazsit, aki Gáspár, vagy Gazsi :), mert ő profi a témában). Imádok az emeleten utazni rajtuk. Van benne valami vonzó.

Életemben először az NDK-ban utaztam emeletes vonaton. 6 éves voltam, első osztályos és osztálykirándulásra mentünk, ahol én persze picsogtam, kétségbe voltam esve. Tisztán emlékszem. Bezzeg a kislányom nagyon szeret táborba járni. Azóta is ilyen bőgőmasina vagyok, a helyzet nem változott: ma is állandóan sirok, ma is imádom az emeletes vonatokat.

7 megjegyzés:

  1. én is! igaz, én csak felnőtt koromban utaztam olyanon először, Amsterdam környékét jártuk be :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, azt is akartam írni, de éjszaka volt és telefonról, szemüveg nélkül pötyögtettem, hogy a francban volt az NDK-ban 1979-ven emeletes vonat? Pedig tényleg emlékszem rá, nagy flash volt.

      Törlés
  2. En MINDIG az emeletre ulok :)

    VálaszTörlés
  3. én is! de Magyarországon miért nincsenek emeletes vonatok,ha már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most érkeznek! Budapest-Vác-Szob és Budapest-Monor-Cegléd-Szolnok vonalra.

      http://index.hu/gazdasag/2017/05/16/vacra_es_monorra_jar_majd_az_emeletes_vonat/

      Törlés
  4. Autóval járok vagy repülővel. A gyerekkori vonatozásokból az osztálykirándulások jutnak eszembe. A hőség, az utasellátó kiskocsis ember és a feledhetetlen hangulat. Ahogy egyre idősebbek lettünk a kabinokban többen elfértünk. Emlékszem ülni egy helyes fiú ülében micsoda kaland volt :)))

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.