2016. június 24., péntek

Vegyes

Apjuk balra el. Én dolgozom. Gyerekek jövő héttől táborban. 

Az ált.isk. oszt.társam elég aktív a facebookon, kimondja, amit gondol. 

"Brexit, Le Pen, M5S, Trump, Orban ecc. ecc. La classe dirigente del Mondo si faccia un bell'esame di coscienza. Evidentemente il modo in cui hanno diretto le cose negli ultimi 20 anni ha qualcosa di sbagliato, o almeno non hanno saputo spiegarlo."

A politikához hülye vagyok, de azért a felsorolt neveket még én is tudom, hogy merre dőlnek. 

Érdekes dolog azt látni, hogy egy született jómódú fiú merre tendál. Jól esik látni, hogy nem barom fasó. Persze, tudom, a fb is csak egy szelete a valóságnak, de mégis jó tudni, hogy nem mindenki barom.

A Magyarország-Portugália csodameccset nem a téren néztük, hanem elmentünk Mary Poppinshoz. Este kilenc volt, mire hazaértünk és azt láttuk, hogy a 4-6-os villamossíneken sehol egy villamos, viszont annál több gyalogos. A gyerekeim is ki akarták próbálni, milyen lehet a villamossíneken sétálni és menni a tömeggel. Bevonzotta őket a ria-ria-hungária! Mentünk egy saroknyit, közben pedig a kisfiam kérdezgette, hogy miért nem járnak a villamosok, mi ez a sok ember az út közepén. Erre egy középkorú normálisnak kinéző pasas menetelés közben odaszólt, hogy "azért, mert mi magyarok vagyunk, a villamos meg francia". Promt válaszoltam neki, hogy ez a gyerek is félig francia, de nem hallotta, elhúzott mellettünk. Apjuk meg csak pislogott, hogy ilyen nyilvánvaló... jobbikost még nem látott.

Más. Tegnapelőtt elvittük a gyerekeket strandolni. Csak négy órát pancsoltunk, de annyira meleg volt, hogy inkább hazamentünk, de ennyi is elég volt, hogy ronggyá égjünk. A gyerekek nem, mert őket alaposan bekentük égés elleni krémmel. Mi hülye szülők pedig legyintettünk, mi kibírjuk. Francokat. 
Emlékszem, amikor még nem voltak gyerekeink és először jártunk apjukkal Royanban, ő szénné égett, aztán balhézott, hogy azonnal menjünk égés elleni krémért a patikába. Most felajánlottam neki, hogy bekenem, de nem, ő nem kért belőle. Volt is nyafogás a végén. Nem nekünk való ez a hőség.

Most nem beszéltünk a visszaköltözésről. Én kerülöm a témát, és ő sem hozta fel. Így múlnak el szerelmek. Azért nem esik jól... Persze azt sem tudom, mit szeretnék. Jó lenne vele élni, de az eszemmel tudom, hogy amíg nem adottak a feltételek, addig óriási baromság lenne felrúgni ezt a biztonságos életet, amiben most vagyunk a gyerekekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A robot kikapcsolva.