Én eléggé szerettem a gyrost Budapesten. Egyes baráti köreimben a mai napig úgy hírlik, hogy ha engem az utcán kap el az éhség, garantáltan egy gyrososhoz térek be.
Remélem, a baklava nem cseszik ki velem ilyen csúnyán!
na is mondd :( anyukám minden héten elvitte Á.-t gyrosozni (én is szeretem) - de mióta olvastam, a hányinger kerülget... átirányítottam anyukámékat is máshová (menjetek... például.... könyvesboltba! - mondtam)
tudom, hogy a lényeg itt a spontaneitás, hogy ha/amikor már farkaséhes az ember lánya, gyorsan-gyorsan legyen valami street-fodd, amit megeszik, de... én már régóta csak otthon csinálok gyrost... sőt, most már egy ideje hamburgerpogácsát is, mióta megtudtam a hatalmas titkát :D (hamburgerbucit MÉG nem) inkább kivárom, míg megcsinálódik otthon, csak ne fussak bele ilyen húsokba :(
jaj, bocsánat, csak most láttam, hogy itt kérdeztél!
szóval hamburgerpogácsa: az egyetlen "titok" a só :D de tényleg... kell ugye a darálthús (én disznóhúst használok, de ki mit milyen arányban szeret), azt sózni kell és innentől azt raksz bele fűszert, amit szeretnél... borsot, én szoktam még apróra vágott hagymát, de lehet petrezselymet, fokhagymát, akármit... a sóval addig kell gyúrni a húst, amíg -szebben nem tudom mondani- ragacsos lesz, mert a sótól a hús levet ereszt, ez ragasztja össze a pogácsát... én még egy kis zsírt is rakok bele... aztán gombócokat dobálok ebből az elegyből egy tepsibe, ellapítgatom úgy kb körformára, rakok alá még zsírt és vizet, sütőben azon a fokon sütöm, ahol a húsokat... alufólia alatt itt izzad egy órát kb, akkor leszedem a fóliát és megpirítom a két oldalát :) így lesz a hús belül szaftos, kivül pirult :)
a lányom kisbarátnője másfelet bepuszilt ilyen hambiból, pedig feleakkora, mint én, aki egytől megtelek :D szóval tesztelve van idegen által is és finom ;)
na is mondd :( anyukám minden héten elvitte Á.-t gyrosozni (én is szeretem) - de mióta olvastam, a hányinger kerülget... átirányítottam anyukámékat is máshová (menjetek... például.... könyvesboltba! - mondtam)
VálaszTörlésSzellemi táplálékra mégolyannyira :) szükség van!
TörlésOff.
VálaszTörlésKüldenék egy meghívót a blogomhoz, de nem találok e-mail címet.:-) Ha olvasnál, akkor írjál a bobe212 kukac freemail pont hu címre.
On
Küldtem e-mailt. :)
TörlésTudnék én olyan sztorikat mesélni neked puccos helyekről is, hogy innentől kezdve csak otthon ennél. Szörnyű.
VálaszTörlésEzek szerint tényleg jobb, ha a könyvesboltba megyünk. :/
TörlésDe te honnan ismered a puccos helyek kulisszatitkait?
Megboldogult lánykoromban puccos étterem tulajdonosné voltam. Utána évekig nem ettem étteremben húst.
TörlésDe csak a húst? Vagy van más is, ami borzalom?
TörlésA levesekkel is vigyázni kell. Hihetetlen, hogy miket ki nem adnak.
TörlésMarad a frissen sült ezek szerint. :S
Törléstudom, hogy a lényeg itt a spontaneitás, hogy ha/amikor már farkaséhes az ember lánya, gyorsan-gyorsan legyen valami street-fodd, amit megeszik, de... én már régóta csak otthon csinálok gyrost... sőt, most már egy ideje hamburgerpogácsát is, mióta megtudtam a hatalmas titkát :D (hamburgerbucit MÉG nem)
VálaszTörlésinkább kivárom, míg megcsinálódik otthon, csak ne fussak bele ilyen húsokba :(
látod, kénytelen voltam én is tudomásul venni, hogy nem jó ötlet a gyros. :(
Törlésa hamburgerpogácsát hogy csinálod? vagy lehet kapni készen? Bezzegfranciaországban lehet, ott vettük is, állítólag 100% marhahús...
jaj, bocsánat, csak most láttam, hogy itt kérdeztél!
Törlésszóval hamburgerpogácsa:
az egyetlen "titok" a só :D de tényleg...
kell ugye a darálthús (én disznóhúst használok, de ki mit milyen arányban szeret), azt sózni kell és innentől azt raksz bele fűszert, amit szeretnél... borsot, én szoktam még apróra vágott hagymát, de lehet petrezselymet, fokhagymát, akármit... a sóval addig kell gyúrni a húst, amíg -szebben nem tudom mondani- ragacsos lesz, mert a sótól a hús levet ereszt, ez ragasztja össze a pogácsát... én még egy kis zsírt is rakok bele...
aztán gombócokat dobálok ebből az elegyből egy tepsibe, ellapítgatom úgy kb körformára, rakok alá még zsírt és vizet, sütőben azon a fokon sütöm, ahol a húsokat... alufólia alatt itt izzad egy órát kb, akkor leszedem a fóliát és megpirítom a két oldalát :)
így lesz a hús belül szaftos, kivül pirult :)
a lányom kisbarátnője másfelet bepuszilt ilyen hambiból, pedig feleakkora, mint én, aki egytől megtelek :D szóval tesztelve van idegen által is és finom ;)
Te, én ezt a sós titkot nem is tudtam!!! Köszi az infot! :)
Törléssokáig én sem, egyik főzősműsorban mutatta egy híres puccos séffiú :)
Törlésszívesen :)