2018. január 25., csütörtök

Második forduló

Csak annyit mondok, vannak babzsákok*.

Na jó, mesélek többet is, muszáj kiírnom magamból. Velem most madarat lehet fogatni. Nem, mintha felvettek volna, de nekem már ennyi is sci-fi. Engem, bezzeget, behívtak interjúra egy ilyen trendi helyre. Óh, egek! Úgy képzeljétek el, mint a Google-t. Még fotóztam is, annyira nem hittem a szememnek. Kattintgattam, mint valami turisztikai látványosságot. Persze, az interneten láttam már ilyen munkahelyeket, szoktam én olvasgatni "az év irodája" cikkeket, képben vagyok, hogy mi a menő, oda is képzelem magam, de azt nem gondoltam volna, hogy esetleg egyszer én is élhetek olyan miliőben. 

Én, aki 15 éve dolgozom ugyanazon a helyen, aki kissé begyöpösödött ettől, aki fél kilépni a komfortzó a megszokottból, fogtam magam, és elegem lett az állóvízből, jelentkeztem egy olyan állásra, ami csak annyiból nem ideális, hogy 17:00 óráig kell dolgozni. Az iskola is 17:00 óráig tart. 

Engem, az öregedő nőt behívtak a google ikréhez. Ahová normális esetben csak fiatal, jóvágású embereket hívnak, akiknek vág az eszük. Olybá tűnik, hogy jó a CV-m, jó vagyok a munkaerő piacon, nem szálltam el a fizetésigénnyel. Talán még a fotóm is jó. Egy 15 évvel ezelőtti fotót raktam fel magamról, de mit csináljak, szerintem még hasonlítok arra az emberre. Tegnap is láttam, amikor behozta a CV-met az interjúztató, hogy igen, azon a fotón én vagyok. 

Évek óta arra vágytam, hogy babzsákos munkahelyem legyen. Erre tessék! Nem, mintha máris felvettek volna, de már az interjú során mondta a kolléganőm a lány, hogy ha tetszik a munka, jöjjek el második fordulóra pénteken, aztán, miután elköszöntünk, 15 perc múlva jött is az e-mail, hogy várnak. Jupppi! Én, bezzeg, megyek második fordulóra. A józan ész megáll. 

A babzsákon felül van még lélegző fal is. Tudjátok, a növényfal. Van gyümölcsnap. Van 13. havi fizetés. Van extra egészségügyi magánpénztár. Van cafeteria. Ezeket mind fontosnak találom, még ha bagatellnek is tűnik (pláne a babzsák). Van bónusz. Van BKV bérlet (jó, az az aktuális helyen is van, állítólag kötelező, ugye... :D ). Van milánói kiállításra járás. Van Erzsébet utalvány, vagy minek nevezik most. Mondom, számomra ez mind-mind sci-fi. Ha ezekhez még hozzászámolom a családi pótlékot és a családi adókedvezményt, akkor mondhatom, hogy beinthetek majd a templom egere státusznak. 

Elfelejtettem megkérdezni, hogy rendes karácsonyi buli van-e, mert számomra az is nagyon fontos. A mostani helyemen csak partizánbuli szokott lenni, mi szervezzük magunknak egy szutyok helyen. A cégvezetés nem tartja fontosnak, hogy egy évben egyszer megvendégeljen minket. Amikor meg hallom, hogy Zwackék milyen karácsonyi partit rittyentenek össze a kollégáknak zokog a szívem. 

Akarom ezt a munkahelyet! Igaz, most be vagyok tojva, de majd elmúlik a majré. 

Most képzeljétek el, ez nem egy multi, hanem egy tisztán magyar cég. Kétszer annyi kollégával, mint ahol most vagyok (itt 150). Kézzelfogható termékkel foglalkoznak, nem úgy mint amivel most foglalkozom. Ráadásul nőies téma, nem csapágyakról lesz szó végre. 21 éve dolgozom férfias témákkal. Unom a csapágyakat.

Ha kiszámolom, hogy mennyi nettó pénzt vihetnék onnan haza + a másik munkahely (amivel maradok a csapágyak világában), akkor már igazán nem nyafoghatnék, és nyugodtan elromolhatna a fűtés, mint ahogy el is romlott decemberben, nem esnék pánikba többé. Sőt, lehet, hogy nyaralni is eljutnék végre a gyerekeimmel Polignano a Maréba. Sőt, lehet, hogy tudnék venni magamnak is új ruhákat, nemcsak a makiknak. Sőt, esetleg félre is tennék, amiből vennék egy dunai panorámás  letisztult lakást a Pesti alsó rakparton. Tetőterasszal. 



* futurisztikus színűek, nem holmi pasztell!


20 megjegyzés:

  1. nagyon nagyon szurkolok :-) Bocca in lupo ;-)

    VálaszTörlés
  2. En egy zugolvaso vagyok, de az nem baj, drukkolok Neked nagyon!!
    Irj majd!

    VálaszTörlés
  3. Zugolvasó vagyok, de nagyon drukkolok!

    VálaszTörlés
  4. Hajrá, Bezzeg! :)
    Annyira durva, hogy a felsorolt pozitívumok nem számítanak alapnak, és az a kuriózum, hogy valahol mindez megvan - és akkor még a bejelentett munkaviszonyt meg sem említetted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vera, hála égnek szabályosan be vagyunk jelentve, na de a többi? :( Ahogy mondod, kuriózum.

      Törlés
  5. Ó, nagyon drukkolok, sikerülnie kell, megérdemled! 💙

    VálaszTörlés
  6. "babzsákos munkahely" :-DDDD Én ezen a poszton annyit nevettem. Ha én lennék a HR-es, tuti fölvennélek. Aztán mindig veled akarnék kávézni járni :))))

    Drukkolok!

    VálaszTörlés
  7. Jaj, én is nagyon szorítok! 😊

    VálaszTörlés
  8. Hajrá Bezzeg, drukkolok!
    Várjuk a beszámolót! :)))
    Nyuszifül mit mond?
    Edit

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a drukkokat!

    Tamko, egész nap a babpuffon kávéznánk, akarom mondani dolgoznánk. :)

    Edit, nyuszifül drukkol. A jelenlegi fizum miatt, ami siralmas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép dolog a drukkolás, de nincs benne félelem a másik munkahely miatt?
      Edit

      Törlés
  10. "Évek óta arra vágytam, hogy babzsákos munkahelyem legyen."

    Zokogok :DDD

    VálaszTörlés
  11. Bezzeg, nagyon drukkolok, de úgy érzem, meglesz ez a babzsákos álommunkahely!!! :) :)

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.