2017. március 28., kedd

A kisfiam iskolás lesz szeptemberben

Nem tudom, hogy lehetne szavakkal leírni azt a cukiságot, ahogy a kisfiam viselkedett tegnap az iskolaérettségi felmérőn. 

Megkérdezték a nevét, válaszolt. Halkan, de érthetően. Annyira aranyos volt, hogy én majdnem elolvadtam tőle, sőt, majdnem bőgtem is. 

Megkérdezték, mi a kedvenc állata. A ló. Naná. Aztán kérték, mondjon még négylábú állatot, és ő mit válaszolt? Kecske. :D Én a kutyára, macskára tippeltem volna, de nem, ő kecskét mondott. Annyira végtelenül cuki volt. Még most is bizsereg a mellcsontom (mi?), ha eszembe jut. 

Az egyértelmű, hogy iskolaérett, de nehezen tudom eldönteni, hogy A vagy B osztályba kerüljön, ezért mentünk el "megmérni" őt. Mindkét osztályban szívesen látják őt, holott az A osztályban emelt szinten tanulják majd az angolt már elsőtől, amit a kislányom nagyon jól bírja, de a fiam miatt kicsit izgulok, éppen betölti a 6. életévét augusztusban és máris mehet iskolába, ami alapvetően egy tök normális dolog, mégis izgulok. Fiú, izgága. Az a biztató, hogy nagyon várja az iskolát. 


4 megjegyzés:

  1. jó kétnyelvű alapjai vannak :)

    VálaszTörlés
  2. Te kérted, hogy iskolába menjen v az ovi küldi? A szomszéd kislány áprilisi, ír-olvas és a nevtan szerint nem iskolaérett, pedig majdnem 6.5 lesz szeptemberben. Mi mindketten augusztusiak vagyunk az öcsémmel, 6 évesen kezdtük az iskolát. Nálam nem volt akkora gond, de az öcsémet teljesen hazavágta. Őt is iskoláérettnek találták, ennek ellenére nem tudott jól működni az iskolában és a lemaradást évekig hurcolta magával.

    VálaszTörlés
  3. Ms. Merylla,

    én is akarom, hogy menjen. Elég volt az oviból.

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.