2017. január 2., hétfő

Az óévről és az újévről (micsoda sablon!)

Boldog új évet kívánok! Remélem, jó lesz ez a 2017-es év!

Annyi sok időm volt mostanában, hogy csak most tudok ide leülni és írni. Sajnos kijöttem a gyakorlatból, nincs valami nagy ihletem. Pedig hogy szeretek blogot írni! 

Belecsapok a lecsóba. Azt sem tudom, hol hagytam abba és mik történtek velem.

Voltam Csík zenekar koncerten december 30-án. A facebookon írt a kolléganőm, hogy van két jegye, nem tud elmenni, olcsóbban adná a jegyet, mint amennyi. Én meg az ilyenekre rá szoktam harapni. Bazsit hívtam el magammal, aki szívesen eljött, csak az volt a baj, hogy alapos jetlage volt, három hetet töltött valahol messze, így nem tudtunk bulizni. Engem sem kapott el a hangulat, holott én már régóta vágytam egy Csík koncertre, mert amikor még Franciaországban éltem, a hazaköltözés előtt sokat hallgattam őket, hogy tetőfokára gerjesszem a honvágyamat. A koncert nem volt jó, kicsit hitgyülis volt a hangulat. 

A szilveszteri buli nagyon jól alakult. December 30-án még semmiféle meghívásunk nem volt, másnapra meg rögtön kettő is. Úgy csináltam, hogy késő délutánig a tesóméknál voltunk, ami nagyon jó volt, de hogy ne kapjanak agylobot tőlünk, inkább leléptünk. Igaz, tesóm szerette volna, ha maradunk náluk, de a felesége már fáradt volt, nem akartam kicseszni velük, ezért átcsekkoltunk Éváékhoz, akikkel úgy 2003 körül minden szombaton délután 6-tól éjjel 2-ig voltunk képesek kártyázni és társasjátékozni. Nagyon szerettük. Tavaly nem együtt szilvesztereztünk, de mintha mi sem történt volna, ott folytattuk, ahol régen abbahagytuk. Rengeteget hahotáztunk, nagyon jó volt. A vacsora pedig raclette party volt, imádom. A végén még megnéztük a Pál utcai fiúkat is, mert a kisfiam azt választotta. Ne kérdezzétek, hogy hanyadszor. 

Voltunk még a műjégen is (szerdán), Mary Poppinssal és a gyerekeivel, akik már egészen nagyok (18, 20 évesek). Szuper gyerekek. Törekszem rá, hogy az enyémek is ilyen jók legyenek majd. 
A műjégen irgalmatlan sokan voltak. Csak délután mentünk, kiálltuk a sort, brrr, azért két kisgyerekkel az nem piskóta, pláne, hogy nem aludtak délután. Kivételesen jó anya voltam és vittem magammal kulacsban vizet és sütit. Jól tettem! Kereken egy órát koriztunk, aztán bemondták az unalmast, mehettünk haza. 
A fiam (5 éves) állati jól korizik. Ezek szerint nem fölöslegesen írattam be őt koriórára az oviban. 

Voltunk még Mary Poppinsnál is vendégségben. Mindig nagyon jó náluk. Végre értelmes ajándékokat tudtam neki vinni a szülinapjára. Jó könyvet, amelynek örült, finom csokit Olaszországból gyönyörű, óriási karácsonyi gömbben (Baci csoki), sütőformát, szép szalvétát. :D Mary Poppinstól mindig ötletes ajándékokat kapok és már égtem, hogy nekem nem valami jó a fantáziám, de idén (tavaly) sikerült nekem is szépeket kitalálnom, amiket -úgy tűnik- szeretni fog.
Megnéztük a Szilaj c. mesefilmet, mert most ez a kisfiam kattanása. Ha ő valamire rácuppan, azt nézni kell végtelenségig. 
Náluk jengáztunk, memóriakártyátunk, twistereztünk, bújócskáztunk, megdajkáltuk mind a három kutyát (tacskó, hónaljkutya, keverék), jókat ettünk, isteni volt a répatorta, mindig olyan nagyon jó náluk. 

Egyebet egyelőre nem tudok mesélni. Én ma már dolgozom, a gyerekeknek se az iskolájuk, se az óvodájuk nincs még nyitva, picit komplikáltabb így az élet, de hát na, ilyen ez, megoldandó feladatok már január 2-án. 

Apjukkal írtunk december 30-án viberen, hogy mizu-mizu, majd közölte, hogy nagyon rossz az okostelefonja, alig működik. Javasoltam neki, hogy beszélhetne a laptopján keresztül is, mire közölte, hogy a netes kapcsolat is pocsék. Tudomásul vettem. Ha neki ennyi elég a gyerekeiből... 
Mindenesetre büdös a szitu, átvágás szagot érzek. Természetesen a családi pótlékos papírról is hallgat, mint szar a fűben. 

Kicsit, mondhatni kurvára izgulok, hogy április 13-ig ki kell húzni valahogy. Nem kevés. Cserében csak egy hét az egész tavaszi szünet. Viszont most nézem, idéntől a Nagypéntek is munkaszüneti nap, WOW! 
Franciaországban már február 6-án elkezdik a síszünetet és kereken két hétig pihenhetnek a gyerekek. Ilyenkor három zónára osztják fel az országot, hogy ne egyszerre tóduljon minden francia Chamonixba. 
Utána jön a tavaszi szünet: Bezzegországban két hét, nálunk egy. Na jó, tudom, a nyári szünetük rövidebb. De akkor is! Ráadásul nekik van egy májusi vakációjuk is, ami öt napos (Jézus Krisztus mennybemenetele). Nyugodjak le, nekünk meg ott lesz a március 15., ami hála az ég, szerdai nap. A május elseje is jól alakul, hétfő, ez mindkét országban egyforma, nincs mit összehasonlítgatni rajta.
Nekünk van Pünkösdünk, nekik nincs, június 4-5, királyság!
Augusztus 20., vasárnap, szívás.
Nálunk a nyári szünet június 16-án kezdődik (péntek), ami gondolom inkább június 19. (hétfő). Bezzegországban július 10-én kezdődik. Így azért már nem rossz, három héttel korábban kezdődik nálunk a nyári vakáció, de hogy addig ezt a sok hosszú tanítási etapot hogy bírom ki, nem tudom. 
A többire még nem fókuszálok egyelőre.


5 megjegyzés:

  1. Boldog új évet :) írj többet (sokat), én szeretem olvasni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, mindig jól esik, ha ilyen szépet írsz! :)

      Törlés
  2. Buéééééék! Felsorakozom Martine mögött: én is szeretem olvasni, amit írsz!

    (suliszünetek: én meg azon sakkozok, hogy hogyan legyen ezzel a rengeteg szünettel és ezzel a kevés szabival :(()

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt hiszem, mindenki ezen sakkozik - és nincs megoldás

      Törlés
    2. Tamko, neked is köszönöm, tényleg megmelengetitek a lelkem! :)

      Suliszünet: tény, hogy sem ez, sem az nem könnyen megoldható. Grrr!

      Törlés

A robot kikapcsolva.