2018. december 19., szerda

II. kerületi iskolabuszokra kaptam fel a fejem

Meg vagyok illetődve. Kormányunk iskolabusz-programot indít, és a tesztkerület, nem kevesebb, mint a tádááám: II. ker.

Ezt hogy ötölték ki? Bezzeg, te meghülyültél, politizálsz?

Apu leviszi a BMW-vel a térre a kisgyereket, ahol felveszi egy busz, elviszi az iskolába többedmagával, így tehermentesítik a városi forgalmat és a nyomorgó szülőket? Oké, ne legyek már ilyen szűklátókörű, nyilván nem mindenhol kolbászból van a kerítés a II. kerületben sem.

Igazából ezen a cikken akadt fenn a szemöldököm, de aztán magamba néztem. Például a gyerekeim iskolájában már nincs húgyszag.

Volt egyszer, régen egy flörtöm, talán meséltem is róla. A flörtnek fröcsögtem egyszer, hogy mennyire rémes az iskolai mosdó. Aznap is rémesen húgyszag volt, de az az átható, amitől még a gyomrom is felfordult (nem hantázok), pedig az enyém vasból van. Gondoltam egyet, és megírtam flörtnek, hozzá még rémes fotókat is küldtem az egyik mosdóról (a gyerekemnek pisilnie kellett, amikor indultunk volna haza). Igen, azzal a céllal írtam neki, hogy intézkedjen. Tudni akartam, hogy leráz-e.

Azt vettem észre pár hónapja, hogy az egész iskola nagyon illatos déltuán öt felé, amikor megyek a gyerekekért. Akkor mosnak fel a takarítónők. Kifejezetten kellemes, nagyon finom illat. Azt hiszem, még a gyerekkorom iskolai tisztaságillatára is emlékeztet, mert nem tudom abbahagyni a szimatolást, valamire hajaz ez az illat.

Nem tudhatom, hiszen már rég nem randizunk, hogy a flört szólt-e oda, nemtom' hova, vagy magától vált a bűzölgő iskola illatos iskolává. Persze megkérdezhetném az iskola vezetőségét, hogy jó napot kívánok, mi az oka annak, hogy egyik napról a másikra a gusztustalan szag finom virágillattá változott? Kapnék rá kézzelfogható választ vajon? Szerintem simán hibbantnak néznének, de minimum gyanús lennék, hogy kötözködni akarok.

Akkor valahogy üzennem kellene a régi flörtnek, hogy a bűz megszűnt, most legyen szíves, és intézze el, hogy a tanárok és a gyerekek ne legyenek fáradtak, valamint a kis vietnámi gyereknek intézzen segítőt (nyugdíjas tanárt, egyetemistát, gyakornokot, bánom én), mert velem is foglalkozott valaki, amikor kiskoromban fel kellett zárkóznom az olasz gyerekekhez. Nem létezik, hogy egy kis másodikos fiúcska egész nap úgy üljön az iskolában, hogy egy kukkot nem ért a tananyagból, és csak ül, ül magányosan, a tanárok pedig nem érnek rá vele is foglalkozni.




12 megjegyzés:

  1. Az épületek talán szépülnek, javulnak, de az oktatás kihívásokkal küzd. Talán egyszer megváltozik a helyzet, talán egyszer korszerű tudást kapnak a gyerekek.
    Talán egyszer a budai szülők nagylelkűen lemondanak egy másik szegényebb kerület javára.
    Talán egyszer.

    Jön a csattanó a történet végére? :)

    VálaszTörlés
  2. A második kerületben lakom és talán annyi értelme van a dolognak, hogy vannak utcák, amiktől 800 méterre van a legközelebbi buszmegálló ahová járda nem vezet, az úttest szélén lehet csak menni. Nálunk pont ezért esett ki több kinézett lakás is, mert ha pár év múlva egyedül indul haza a gyerek, nem latom hogy fog biztonságban hazaérni. Belvárosi kerületekben ilyen probléma nem nagyon van. El lehett volna kezdeni a XXII. kerületben is, ebben igazad van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így már érthető. ;) Látod, nem tudtam, hogy a II. kerületben vannak járda nélküli utak. De legalább aszfaltos út, vagy ahogy mondani szokták, köves út? :) Látszik, hogy nem járok sűrűn arra.

      Törlés
    2. Aszfaltozott, amíg nem volt, jobb volt a helyzet. Mi egy u alakú utcában lakunk, sokan kerülik itt a szomszédos főútvonalon a sort. Van 30-as tábla, célforgalom, fekvőrendőr, de mégis mindenki megy, mint az őrült. Járda meg nincs. A leggázosabb az utca vége, ami meredek és kanyarog, ilyen időben rendszeresek a balesetek.

      Törlés
  3. Nyilván a sztereotípiák feltétele után rájön az ember, sehol sincs kolbászból a kerítés.
    Vajon, tényleg érdeklődöen kérdezem, az iskolabusztól az általad leírtak melyike változik meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, feltétele= félretétele, és erdeklődően.
      Kijavított a mesterséges intelligencia.

      Törlés
    2. Nem igazán értem a kérdést, nem mondtam, hogy meg fogja oldani. Csak azért írtam le, mert nem annyira biztonságos, mint amilyennek látszik egy ilyen cuki kis budai utca. Itt a lényeg azon van, hogy hazajut a gyerekem a suliból biztonságban, nekem ez elég fontos.

      Törlés
  4. Tényleg klassz, ha minden ház előtt megáll majd és nem egy buszmegállóból indul!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne izgulj, nálunk pl 32 ház van az utcában, 6-9-12 lakásos hazákkal, összesen 6 iskolás korú gyerekkel. Nem fog minden ház előtt megállni.

      Törlés
    2. Kedves vagy, nem izgulok. :)
      Majd számolj be róla hogyan működik, tényleg érdekel.

      Törlés

A robot kikapcsolva.