2018. április 18., szerda

Most büszke anya

Rendkívül büszke vagyok a kisfiamra. Kórustag, és ma egy versenyre mentek énekelni. A muzsika hangjából adják elő a Dó-ré-mi-t, valamint a Pál utcai fiúkból a Mi vagyunk a grund című dalokat (lehet, hogy mást is, csak én arról nem értesültem tőle). Remélem, felveszi valaki videóra, és láthatom őt. Nagyon tetszik, hogy kórustag. Hoppá, azt hiszem el is felejtettem mesélni, de már volt övvizsgája is judón. Mindössze hat éves kis makimajom. Fantasztikus, hogy miket tanultak szeptember óta, és milyen ügyesen végrehajtják a feladatokat. Volt olyan, hogy álló helyzetből kellett a könyökükre és lábujjukra vágódniuk, és simán megcsinálták a gyerekek. Az iskolai eredményei  ugyan aggódásra adnak okot (hm, még egy éve sem jár iskolába, máris megy az ijesztgetés), de ez a két dolog, az énekkar és a judo igenis megnyugtat. Jó, tudom, attól még muszáj lesz olvasni és számolni is megtanulnia. 

A kislányom a fiamnál langyosabb víz, semmi kiemelkedő tehetség (keressük, de nem találjuk), a tanulmányi eredménye aggódásra ad okot, de az ő tanárai mégsem úgy kommunikálnak, hogy rágjam a körmeimet. 

9 megjegyzés:

  1. Vannak nehézségek, de miért kell tudnia fára másznia a kígyónak?
    A fiad mintha elbűvölne lányos anyuka :)
    Edit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam sem értem. Ráadásul olyan kicsi még.
      A lányom is elbűvöl, de ő nem olyan esetlenke, mint a kicsi. :D

      Törlés
    2. Kicsi pasi, törvényszerű.
      Keresd miben jók, azt erősítsd bennük. Bár abból amit, ahogyan írsz róluk, úgy tűnik jól csinálod.:)
      Edit

      Törlés
  2. Nagyon szuper, hogy ennyire szeret énekelni! Az olvasással hogy áll a kislányod? Az volt a gond, ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lányom már tud olvasni, szeret is, persze nem tökéletes még. A fiamat kell most olvasni tanítani, mert le van maradva. :S

      Törlés
  3. Ilyenkor mindig valamelyik TED előadás jut eszembe, talán Sir Ken Robinson vagy Sugata Mitra?, hogy a most óvodába-kisiskolába járó gyerekeket olyan szakmákra kell felkészítenünk, amik ma még talán nem is léteznek.

    VálaszTörlés
  4. semmiképp ne aggódj! nagyon eltérőek a fejlődési ütemek, de máris beljebb vannak a kortársaiknál azzal, hogy két nyelven kommunikálnak :)

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.