2018. április 17., kedd

Avanti un altro

A tavaszi szünetben (ilyen naprakész a blog...) volt egy este, amikor egyedül voltam otthon, kapcsolgattam a tévét (reklám, reklám hátán), és a Mediasetnél leragadtam. Pont Paolo Bonolis vezette az Avanti un altro című vetélkedőt, amit eddig soha nem láttam. Egyszerűen nincs idő tévézni. Ha be is van kapcsolva, biztos, hogy valami gyerekműsor megy. Így történt meg, hogy vasárnap, a Construma végén, amikor már hazaértem, kereken három filmet néztem meg. Igaz, az elsőnek az elejét nem láttam (Én, a nőm, és plusz egy fő /You, me and Dupree/, színtiszta limonádé, de a kisült agyamnak pont megfelelt), a harmadiknak pedig a végét (A napfény íze). A középsőt, a To Rome with love, láttam teljes egészében, igaz, moziban is.

Az Avanti un altro nagyon vicces műsor. Jönnek sorban a versenyzők, zömében a negyedik kérdésnél kiesett mindenki, de ami közben megy, az nagyon szórakoztató. Olyan igazán olasz műsor. A versenyző bemutatkozik, elmondja, hogy honnan jött, "vengo da Milano, sono venuta con il mio fidanzato che é qui con me in studio, eccolo" (milánói vagyok, a vőlegényemmel jöttem, aki itt van a stúdióban, ott ni), a kamera ráirányul a vőlegényre, vőlegény integet, "saluto mia mamma e i miei colleghi" (üdvözlöm az anyukámat és a kollégáimat), és a versenyző integet. Természetesen Paolo, a műsorvezető, belevisz valami fricskát, amin mindenki röhög. Például kedvesen kifigurázza a vőlegényt, vagy azt, hogy anyu üdvözlése nélkül nem mehet tovább a műsor.
Volt olyan, hogy a versenyzőnek választania kellett a hátul ülő "svéd maca", a "polgármester", az "örök elégedetlen" stb. figurája közül. Ezekkel a műsorelemekkel plusz pontot lehet szerezni, kérdést tesznek fel, de hogy? Egészen komplett kis műsort kerekítenek a kérdés köré. A svéd maca fülledt erotikával billeg oda, egy tök áttetsző testhez tapadó kezeslábasban, a nézők rihiröhiznek, kocsányon lóg a szemük, erre Paolo feláll, odamegy az egyik nézőhöz, és jól leteremti, hogy viselkedjen felnőtt módjára, sőt, felállítja és háttal állítja, hogy ne lássa a szexi macát, mondván zavarja a műsort. Aztán megy a műsor tovább, de Luca Laurenti, Paolo örök műsorvezető-társa (ez kötőjeles?), visszaülteti a nyáladzó nézőt, de a maca elé áll, így legalább ül, de nem lát, és nem zavar. Ez a viccelődés megy az egész műsoron át. Nagyon tetszik.

Mindezt azért mesélem el, mert Paolo Bonolis a gyerekkorom műsorvezetője, a mai napig nagyon szeretem őt. Mondhatom úgy is, hogy én bim bum bam generáció vagyok. 

Paolo Bonolis, az okos, Luca Laurenti, a lüke


A "svéd" maca


Paolo az ellenállhatatlan svéddel

Semmit nem változott


3 megjegyzés:

  1. Ezek az olaszok és a fülledt erotika:))
    Apropó,... ;) ?
    Edit

    VálaszTörlés
  2. volna mit mesélni... :D :D le is írtam, de nem merem kirakni...

    jelen állás szerint kidobom, mert unom mindazt, amit tudok róluk. nem kívánom tovább forgatni ezt a filmet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ilyen kapcsolatban mindkét oldalon vannak nehézségek. Hidd el, mindkettőn. Úgy tűnik ez a kapcsolat több, mint jól érzitek magatokat néha. Te tudod, de ne kapkodd el. Vagy már döntöttél?
      Edit

      Törlés

A robot kikapcsolva.