2018. március 1., csütörtök

Bodnárnék, Feketénék és Cserbánék

Ahelyett, hogy a holnapi második fordulóra készülnék, itt ülök, és Péterfy-Novák Éva novelláit olvasom. Nem bírom abbahagyni.

Holnapra meg kell tanulnom angolul. A 0,1-es szintről. Valamint excelezni is, amit persze valamennyire tudok, de ki tudja, hogy egy menő multinál mennyire magas szinten kell. Mindenesetre a rácsok világa nem az enyém.

Ne is kérdezzétek, hogy 2018-ban hogy fordulhat elő olyan, hogy valaki nem beszél angolul! Nincs rá magyarázat. Nem, mintha enélkül nem forogna tovább a földgömb...

De én nem is erről akartam beszélni. Hanem arról, hogy decemberben kaptam ajándékba Mary Poppinstól az Egyasszony című könyvet. Másfél nap alatt olvastam ki, egyszerűen letehetetlen volt. De erről már írtam. Aztán úgy alakult, hogy végül mégis kaptam jegyet a színházba, örültem, mint az a bizonyos majom önnön saját farkának. Hétvégén meg is kértem anyukámat, ha nincs programja, jöjjön, vigyázzon a gyerekekre, mert nekem színházba kell mennem. Aztán kiderült (időben), hogy csak márciusra szól a jegyem. Most várhatok. 

Azért szerencsémre nem maradtam Péterfy-Novák Éva nélkül, a wmn.hu-n találtam rá. Olvasom őt, és mintha nagyanyám sztorijait hallanám. Érzem, hogy bizsereg a pajzsmirigyem olvasás közben, mint amikor sport közben buborékol az endorfin az ember agyában. Persze akkoriban még untam nagyanyám történeteit, túl fiatal voltam, kamasz, a saját dolgaimmal voltam elfoglalva, magamban puffogtam, hogy hosszú perceket kellett figyelnem Bodnárnék, Feketénék és a fodrász pletykáira. Most meg hiányzik, naná!

Csak azt szeretném mondani, hogy nagy Péterfy-Novák Éva rajongó lettem. 




5 megjegyzés:

  1. Szintén nagy PNÉ rajongó vagyok, csak az a baj, hogy nagyon ritkán ír.
    A legutóbbi interjumon fejből kellet függvényeket mondanom, mint pl vlookup, sumif. Az angol miatt meg ne izgulj, az én kollégáim botrányosan beszélnek angolul. Remélem megnyugtattalak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a helyzet, hogy én tőled hallok először vlookupról és sumifről. Gyenge vagyok. Na sebaj, kizárt dolog, hogy két gyerek mellett alkalmas volnék multinál dolgozni.

      Törlés
  2. 50 évig nem írt, de szerencsénkre néhány éve nekünk, rólunk ír. Elgondolkoztat szerencsés életünkről, még ha nyavalygunk is, szembesit szerencsések vagyunk. Esetleg szembesít esetlenségünkkel.
    Hogy sikerült az interjú?
    Edit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most olvastam el nagyszoba posztját, aztán téged itt, és mintha folytatódna Martine verse.

      Az interjút lemondták betegség miatt. Majd most pénteken újra megpróbáljuk.

      Törlés
    2. Mi nők már csak ilyenek vagyunk. Egy rugóra jár az agyunk (vagy a hormonjaink? :D szegény pasik, mit gondolhatnak néha :)))
      Edit

      Törlés

A robot kikapcsolva.