2017. december 4., hétfő

Meg kell tanulnom nemet mondani

Az úgy volt, hogy a kisfiam osztálytársa már kétszer aludt nálunk. Hatan vannak testvérek, érthető, hogy anyu nem győzi.

A múlt héten anyu felhívott, hogy köszöni, hogy ennyire sokat segítek, és lehet-e pofátlan, esetleg bevállalnám-e a fiát szombatra. Rábólintottam. Tovább ment, megkérdezte, hogy esetleg péntek és szombat lehet-e. Hm. Rábólintottam. Aztán azon vettem észre magam, hogy vasárnap délután három óra van, de a szülők még nem hívtak, hogy mikor jöhetnek a fiukért. Én hívtam fel őket, hogy oké, már itthon vagyunk, hazaértünk a korcsolyázásból is.

Péntek még elment, kis játszóterezés után hazamentünk, megvacsoráztattam őket, fürdés, mese, alvás. Alvás persze nagyon nehezen, hiszen másnap szombat, lehet szilveszterezni.

Egyedül úgy tudtam rádumálni az alvásra a kisfiút, hogy beígértem neki egy mozit másnapra. Hopp, már aludt is.

Szombaton időben elindultunk a Puskinba, oda is értünk. A kislányom vett a zsebpénzéből mindenkinek pattogatott kukoricát, amit én nem kevesebb, mint háromszor kivertem a kezéből (a sok hülye kabát). Háromszor szedegettem fel. A mellettünk ülő apuka meglehetősen baleknak nézett, láttam a szemén.

Onnan elmentünk gyrosozni, aztán a Károlyi kertben meglegeltettettem a makikat. Aztán haza.

Igen ám, de ezek nemcsak makik, de sáskák is. Újra 3 x cipő, 3 x kabát, 3 x sál, 3 x sapka, 100000 x induljunk már! Menni kellett a boltba, mert mindent felzabáltak.

Otthon vacsi, fürdés, mese, alvás. Szerencsére jó fáradtak voltak.

Vasárnap ismét bolt, mert egyszerűen képtelen vagyok elegendőt vásárolni (a 6 pain au chocolat, 6 csokis fánk, végtelen Pingvin, joghurtok, kenyerek, mittomén nem elég). Aztán gondoltam egyet és elvittem őket korcsolyázni. Szerencsére olcsón megúsztam, mert a kerületi lakosoknak ingyenes a pálya, csak a korcsolyáért kell fizetni.

Aztán még bementünk a kis faházba kézműveskedni. Nagyon jó! Mézes kalácsot, díszeket decoupage módszerrel és kis harangot lehetett készíteni.

Onnan futás haza, mert már nagyon fáztak. Naná, az a sok jeges nadrág...

Azt hiszem, muszáj megtanulni nemet mondani, mert én ezen a hétvégén kipurcantam, és még a mos, főz, takarít, rendet rak, tereget műsorszámokról nem is meséltem.

14 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy a másik öt gyerek is ki volt adva különböző családokhoz :-)

    VálaszTörlés
  2. Csak kettő. :)

    De becsülöm anyut! Kórustag. Van saját hobbija.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon lazák, hogy még csak nem is írtak, hogy mi van vele! Te meg tök bevállalós vagy.. bár gondolom ezek után kétszer is meggondolod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, meggondolom. Szeretek segíteni, szeretnék is, de én egy gyerekre vagyok kalibrálva, kettővel is alig bírok. :)))

      Törlés
  4. Hobbija a sok gyerek? :))
    Az érzés, amikor becsukódott az ajtó vasárnap, felbecsülhetetlen pillanat lehetett :)
    Edit

    VálaszTörlés
  5. Ne haragudj, hogy ismeretlenül beledumálok, de nagyon könnyen "rászokhat" anyuka.
    Ez azért jó sok idő volt, nem csak annyi, hogy a sajátoddal együtt hazakíséred az ő gyerekét is.
    Nehéz helyzet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ági! Igen, rászokott, de most leszokik majd. :( Úgy szeretnék segíteni, de nem megy. Illetve nem így.

      Törlés
  6. É is beledumálok bocsi:) Miben kell segíteni a sok gyereknél a szórakoztatásukban, az etetésükben, a programok összehangolásában? Bakker nekem is van négy, de soha nem passzolom le őket inkább hozzánk szokták nyilván azt gondolják, ahol ennyi van elfér még egy-kettő:) Szóval én fel nem foghatom, hogy hogy nem hiányzik péntektől vasárnapig egy gyerek? Állj a sarkadra a hétvége a családé és kész....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én kicsit értem őt. Szerintem örült, hogy szusszanhatott az énekkar után. Jó, a péntektől vasárnapig kicsit túlzás, de azért én szívesen vállalok gyerekfelügyeletet. :)

      Törlés
  7. Én megértem, hogy nem hiányzott nekik a gyerekük. Nekünk 1 van, simán lepasszoljuk 4-5 napra is nagyszülőkhöz. De azért csoporttárs szülőjéhez már nem :-) Szerintem ügyes voltál, ennyi program szervezés és élmény.. a saját gyerekeidnek is nagy öröm lehetett ez a hétvége.

    VálaszTörlés
  8. Iszonyú energiád van :)
    Edit

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.