2017. november 27., hétfő

Megtörtént eset alapján, semmi nem fikció

Voltam állásinterjún, mert úgy érzem, nem lesz itt fizuemelés. Tarthatatlan állapot. Nyafoghatnék, de már unom saját magamat is. Hosszú téma, nem is illene ide.

Mindenképpen olyan helyet keresek, ahol lehet olaszul dumálni. 

Be is hívtak egy interjúra, örültem, mint majom a farkának. Annak már nem, hogy nem találtam a cégről használható információt tartalmazó honlapot. A fb oldaluk is teljesen üres (akkor minek fb oldal?). A cégjegyzékben is annyi, hogy 3 millió forinttal alapították a céget. Szóval, nesze semmi, fogd meg jól.

Időben odaérkeztem. Bekopogtam, bementem. Három olasz hátra nézett, talán odaböfögtek egy jó estét, de nem vagyok benne biztos. Ha köszöntek is, nem volt hallható. 

A titkárnő hellyel kínált a kanapén. Ami tele volt hányva kabátokkal és táskákkal. Megköszöntem, nem ültem le. 

Erre a titkárnő kicsit eltaszigálta a kabátokat, táskákat, hogy mégis legyen  helyem. Én meg az asztalra tettem még pár genothermet. Elég béna szitu volt.

Aztán odahívott az olasz nő az íróasztalhoz. Előtte volt az önéletrajzom, mondtam neki, hogy igen, ez én vagyok. Lapozgatta. Aztán kifaggatott, hogy mikor, hol mit csináltam, miért jöttem el, miért akarok eljönni. Szépen válaszolgattam. Elég rövid ideig tartott. Menet közben megkérdezte, hogy mi a nevem. Aúúúú! Ott volt előtte az önéletrajzom, be is mutatkoztam. Kicsit furcsa kérdés volt, ott, úgy a közepén. Közölte, hogy nekünk magyaroknak aztán nagy fantáziánk van, mindenkit ugyanígy hívnak, és odabökött a titkárnőhöz. (kb. Gyöngyi és Györgyi). 
Rövidesen megköszönte, hogy eljöttem, de mielőtt elköszöntünk volna, megkérdeztem tőle, hogy ők mégis mivel foglalkoznak, mi lenne a munkaköröm, amennyiben. Ezen kicsit csodálkozott. Szó szerint megtorpant. Az eszem megállt. Gyorsan válaszolt: export, import, kis adminisztráció, ilyesmik. Semmi kézzelfogható. Próbáltam én ebbe belekapaszkodni, hogy ennél konkrétabb dolgot is megtudhassak, de sajnos nem lettem okosabb.

A végén, miután újfent megköszönte, hogy odafáradtam és elköszönt, megkérdeztem, hogy ugyan árulja már el, kivel társalogtam ezidáig. Mert a levelezésben is rákérdeztem, de szart rá válaszolni (ezt nem pontosan így mondtam :D). Csak annyit írt, hogy xyz Kft.

Nem vonok le messzemenő következtetést. 


4 megjegyzés:

  1. hátszerintemnemenjodadolgozni :)

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd, majd írok én is posztot.

    VálaszTörlés
  3. De, szerintem vonj le messzemenő következtetést, és ne menj hozzájuk dolgozni. Annyi olasz cég van Mo-n, nehogy már ne legyen más... :)
    Candidatura spontanea pár céghez? - http://cciu.com/i-nostri-soci/
    Szorítok :))

    VálaszTörlés
  4. Nem kell messzemenő következtetést levonni, de nehogy eszedbe jusson ott dolgozni. Azért az ecegjegyzek sok infót megjelenít. Nem is beszélve honlapról, közösségi médiáról. Használd és válogass, ha nem ég a talpad alatt a talaj.
    Edit

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.