2017. szeptember 18., hétfő

Vihar közeleg

Az úgy volt, hogy tegnap felhívtam apjukat, miután ő szarik felhívni a gyerekeket. Természetesen fel sem vette a telefont, csak írt egy üzenetet, hogy kopjak le, köztünk vége, értsem meg, VÉGE!

Én ezt nagyon jól tudom magamtól is, de ettől a gyerekeivel még igazán társaloghatna néha.

Azt fájlalta, hogy nem hívtuk fel őt a szülinapja alkalmából. Az, hogy ő tavaly lelépett karácsony előtt, az le van szarva részéről. Ugyan eljött, de december 24. előtt lelépett. Ha jól emlékszem, december 21-én. Az biztos, hogy december 19-én kellett megrendeznünk a szép családi karácsonyt, mivel addigra már beharangozta, hogy nem marad december 24-ig. Igazán szép volt tőle!

Azt is meséltem már, hogy amikor nagy ritkán beállít hozzánk Budapestre, soha nem hoz semmit a gyerekeknek. A saját gyerekeinek. Innen Budapestről visz csip-csup dolgokat az anyjának, sógorának, tesóinak, például Túró Rudit, őrölt paprikát, cigit stb.

És akkor fogja magát, és közli, hogy elveszi a gyerekeket tőlem, mert én egy aljas seggfej vagyok, aki direkt nem tanítja meg a gyerekeket franciául. Az, hogy baszik felhívni őket telefonon, az nem számít ezek szerint. Nem kamuzok, soha nem hívja fel őket. Mindig én törekszem. Persze már nem nevezhető törekedésnek, mivel szépen leszoktatott róla. Hát fel sem veszi a telefont, hiába hívom, nem veszi fel, azért így az ember könnyen veszít a lendületéből. Nem?

Igaz, csak jövő év szeptemberétől tart igényt a gyerekekre egy tanéven át - így mondta. Hozzátette, hogy természetesen nélkülem. Azért megnézném én, hogy hogy viszi el őket az iskolába, hogy hozza el, hogy intézi a napi teendőket (tiszta ruha, ennivaló, külön órák stb.), hiszen látom, hogy akkor is iszonyat nehezen küzd meg ezekkel a feladatokkal, amikor ő éppen itt van nálunk, tehát nem dolgozik, hanem egész nap a seggét vakarássza, és amikor én már hazaérek, akkor kapkod, vacsorát készít, bedobja a mosást, ideges, ingerült, agresszív, hogy mindent neki kell csinálnia. Egy vagy két hetecskét. Ilyenkor jól kioszt mindenkit, mindenki haptákban áll, mert be vagyunk fosva tőle. Igazán idilli jelenetek ezek. Pláne, amikor a terrorizált gyereket kergeti a kanapé körül, üvöltözve, fenyegetve, hogy bizony most megveri, ha nem úgy viselkedik, ahogy ő elvárja (olyan dolgokért, hogy a gyerek köszöni, nem éhes, hiszen azelőtt etettte meg őt kürtös kaláccsal).

Szóval, nagyon sürgősen el kell indítanom a bírósági ügyet, papíron lefektetni, hogy bizony mi hárman, a gyerekek és én, itt élünk Magyarországon 2014. augusztusa óta, hogy egy kanyi gyerektartást nem fizet, nem, hogy havonta nem, hanem úgy egyáltalán. Na jó, amikor megjelenik Magyarországon, akkor fizet kaját, ruhát a gyerekeknek. Sokszor az anyjától kapja rá a pénzt, mert a nagyi (anyósom) is szeretne részt venni valahogy.

Amióta eljöttünk (de addig is), sokszor volt munkanélküli. Amióta ismerem, legalább 8 munkahelyet váltott. Közte némi munkanélküliség. És csak a jelentős munkahelyeket számoltam össze. Ugyanis már én sem tudom követni, hogy hol, melyik cégnél, melyik városban dolgozik. Franciaország nem kis ország, de Párizs, az Atlanti-óceán, Marseille, svájci határ tengelyen mozog, általában.

És akkor ő fogná magát, és elvinné a gyerekeket. Ühüm! Mutasson egyetlen egy bíróságot, aki nem röhögi ki!!!

Lakása sincs, mindig másik albérlet.

Jah, és van egy kis cuki rendőrségi feljelentés is a kezemben, francia nyelven, francia pecséttel. Lehet próbálkozni.

Voltam én már ügyvédnél, nemzetközi családjogásznál. Szuper nő!!! Csak kicsit drága az én pénztárcámhoz. Így most a munkahelyi ügyvédekkel fogok próbálkozni, hátha beleférek a büdzsébe. Meglátjuk.

Mindig akkor írok, ha valami nagy vihar van körülöttem.

12 megjegyzés:

  1. Szerintem is le kell ezt papírozni, nehogy megfogja a két gyereket, és elvigye magával. Amíg nincs bírósági papírod, addig akár meg is teheti. Meg fizessen csak szépen gyerektartást! Én ügyvéd nélkül váltam, és a gyerektartási perekre is úgy mentem. Rohadt jó beadványokat tudok írni, kiművelődtem menet közben. ;-)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is minél előbb papírozd le, az a biztos mindenkinek. Ő meg perkáljon csak, ha már magától nem teszi.
    Olyan szomorú ez az egész. Nyilván Zseni sem szent, ő is követ el hibákat, de imádja a gyerekeit, és nagyon ragaszkodik hozzájuk. Nyaralás alatt is több telefon, szombat éjjel értünk haza, tegnap délelőtt már ment értük. A te férjed, meg egy csomó másik férfi hogy tud ennyire közönyös lenni?

    VálaszTörlés
  3. Én úgy örülök, és olyan büszke vagyok rád, hogy annak idején felálltál, elhagytad őt és hazaköltöztetek!

    VálaszTörlés
  4. Most biztos mérges és csak beléd akar rúgni.Másként nem tud,csak a gyerekeken keresztül,mert neked ők a legfontosabbak.
    Aztán remélhetőleg ennyiben kimerül.Mert a gyerekeket nem akarja,különben törődne velük.
    De te azért biztosítsd be magadat!

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek Tímeával, nagyon úgy tűnik, h ezt nem gondolja komolyan. Remélem, MINDENRŐL van dokumentációd és/vagy tanúd! És hamar elmúlik a vihar!! Drukkolunk, segítünk, ha kell!

    (Félsz?)

    VálaszTörlés
  6. Ez az ember félreérti a helyzetet? Úgy gondolja te akarsz tőle valamit? Valószínű inkább bosszúálló, tudja, hogy ez fáj neked a legjobban, ha a gyerekek elvételét emlegeti. Valószínű igaza van a többieknek, nem gondolja komolyan. De jobb félni, mint megilyedni. Tegyél lépéseket, különben a kard a fejetek felett lebeg, amíg a gyerekek nem lesznek nagykorúak.
    Hajrá Bezzeg! (És nyugodj meg)
    Edit

    VálaszTörlés
  7. Az én apukám csinálta ezt anyuval, csak még a gyámügyet is ránk rántotta. Papirt, mihamarabb! Bár ha nincs munkahelye akkor továbbra sem lesz pénz. (10 év alatt talán 3 évig kaptunk gyerektartást.)
    Kitartást hozzá!

    VálaszTörlés
  8. ha lepapírozod, minden tiszta lesz, jó lesz az!
    apjuk egy pöts, nyilván a gyerekek dalolva és vidáman mennének vele egy évre (és utána hogy gondolja? nem értem) a semmibe, ha ilyen idegsokkos, amikor itt van nálatok egy-két hétig... pfff...
    papír, amit utána az orra alá tudsz dugni, ha dünnyög... úgy fogsz megnyugodni :*

    VálaszTörlés
  9. Papír, bár ebben bizonytalan vagyok, nélküle nem születik. A bíróság biztosan küld neki idézést. Vagy nem?
    Edit

    VálaszTörlés
  10. Igazából nekem már egy olyan papír is elég lenne, mint egy jegyzőkönyv, ami leírja, hogy anyu megjelent a félelmével, miszerint apu fenyegetőzik, fenyegetőzött (ld. rendőrségi feljegyzést), apu nem fizet, apu zsarol, anyu egyedül tartja el a gyerekeket, anyu egyedül látja el őket (reggeli ébresztés, reggeliztetes, fogmosás, ruha kikészítese, ha kell , öltöztetes, iskokataskak előkészítése, tolltartó, tízórai, kukacsok, uzenofuzet, osztálypenz, lecke, tiszta ruha, vasalás, iskolába fuvarozás, szülői értekezlet, meló, meló, iskolába rohanás, játszótér, volt, vacsora, fürdetés, lecke, mosás, mosogatás, teregetes, fogmosás, mese, olvastatas, ne verekedj, pakolj el, elpakolok helyettük, fürdés, hol a pizsama, mese, ivás, altatás stb). Legyen benne h a fr állam nézzen utána h meddig is vette fel a csp-t anyu helyett!!! Nezze meg h hányszor volt munkanélküli apu és hányszor anyu (14 éve vagyok ugyanannál a cégnél), azt is h ki, milyen körülmények közt el.

    A pénze nem kell. Engem ne fenyegessen. Szarok a pénzére. Még ha a gyerekeknek járna. Többet ér a nyugalom.

    VálaszTörlés
  11. Ismerős történeet, nálunk is volt ilyen fenyegetés, csak nekem egyszerűbb helyzetem volt, mivel előtte 2 hónappal kerültek jogerősen hozzám a gyerekek. Nem tenné meg, nem hülye, tudja, hogy nem tudná őket ellátni, csak élvezi, hogy téged ezzel kicsinál.

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.