2017. június 1., csütörtök

Neutrális téma

Amióta véget ért a télnek és a csizmás időszaknak, piszkosul fáj a bal sarkam. Két dologra tippelek: ezek az olcsó, lapos szandálok kifejezetten rosszat tesznek a talpammal, valamint le kellene fogynom. 

A bal talpam sarokcsontja annyira fáj az olcsó, lapos cipőkben, hogy már orvoshoz akarok fordulni, mert meg vagyok győződve róla, hogy eltört a csont. Alig bírok ráállni. De komolyan, annyira fáj, hogy az rettenetes, de amint magasabb sarkút veszek fel, vagy a nem 3.000 Forintos szart, nem fáj. 

Jelentem, három napja nem ettem számomra káros szénhidrátot. Kíváncsi vagyok, meddig bírom. Mindenesetre tisztán érzem, hogy működik a dolog: minél inkább nem eszem szénhidrátot (értsd: kifli, krumpli, rizs, csoki, rendes cukor, rendes tészta), annál inkább havazik nem kaparom a falat, hogy még kiflit, még kiflit, még kiflit. Tiszta sor: nem hagyom, hogy elhatalmasodjon bennem az inzulinfröcskölés. Itt küldök "💗-ecskét" J-nek, aki privát kommentárban szokott bátorítani! 

A sógornőm - többek közt - Högl cipőt is hord, vagy mi a francot. A minap voltam valami plázában (jó, hát azért ennyire mégsem vagyok hiteles hippi, tudom, hogy az Alléeban voltam), felpróbáltam egy balerinát, nem tudtam én, hogy mibe ugrok bele... hát mintha vajban jártam volna, annyira finom és kényelmes érzés volt. Soha ilyen kényelmes cipőt nem hordtam a lábaimon. Aztán megtekintettem az árát és nyilvánvalóvá vált, hogy nem veszem meg.

A stratégia: szépen lefogyok és járhatok továbbra is olcsó cipőkben, nem kell  majd lábamputátorhoz fordulnom. 

21 megjegyzés:

  1. Ezt a sarokmizériát sok mindenkitől hallom, anyukámnak is fájt, neki konkrétan sugarazták is. Lehet gyulladás, vagy nem tudom... Nem hiszem, h a súlyodtól van. Gyógypapucs, harántemelős?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasgattam, valószínűleg a gyulladásnál tartok, mert attól függően, hogy milyen szandálban vagyok, nem mindig fáj. Így most hanyagolom a gyilkos cipőket, szandálokat. Utána fogok járni. :)

      Törlés
  2. nem akarok a rossz hír hozója lenni, de nincs "sarkantyúd"? ilyen tünettel röntgenezték meg a lábam és tipikus kép volt, olyan mint amit a neten néztem. akkor nem fáj annyira, ha a terhelést nem a sarkad kapja, ezért jobb a magasabb sarok.ja és egyszer csak elmúlik, állítólag betokozódik. évanéni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igaz, a magas sarkú szandálokban nem fáj.

      Törlés
  3. Én pedig nem akarlak a fogyásról lebeszélni, mert minden szempontból jót tesz, de 56 kg vagyok és csak jobb minőségű cipőkben bírok létezni. Sajnos mást nem bír a lábam :( (Ok, bokasüllyedésem van, de a hiperszuper betét sem segített) Viszont ezeket évekig tudom hordani, mert nem esnek szét két lépés után :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én sem vagyok extra súlyú, mégis pont ma fogalmazódott meg bennem, hogy a spórolt pénzem nem továbbképzésre költöm, hanem inkább normális szandált veszek belőle, ezek a hülye lapos, papírtalpúak meg maradnak majd arra, amikor beülök az autóba és ki onnan.

      Szóval még egy szavazat a normális lábbelire!

      Törlés
    2. Ahogy mondod, a papírtalpú szandál/cipő a gyilkos.

      Na de hogy 56 kg-val is? :( (Amennyi én soha nem leszek.)

      Törlés
  4. 5 pár Högl cipőm van és imáááááááááááádom őket! Ha tehetném, mást nem is vennék már soha többé.

    VálaszTörlés
  5. kaptam szívet, hát ez szuper!! első jó a mai napban :)
    <3 tessék neked is, és írok is majd, már olyan rég szeretnék!
    az evést szuper jól csinálod!! le lehet jönni a cukorról-fehér lisztről, akár a drogról! egyre kevésbé hiányzik, és egy kilométernyit lendít a jókedven, életerőn is, a fogyásról nem is beszélve, naná!
    és egyre könnyebb lesz, nagyon drukkolok!
    a sarkadról én is azt gondolom, hogy csontkinövés :(
    már csak ez kellett, nem?
    szeretettel: J.

    VálaszTörlés
  6. Nekem is a sarkantyú ugrott be, Anyukám szenvedett tőle évekig, neki egy injekciókúra segített. A minőségi cipőre szerintem idővel mindenki rákap:) én már csak Lloydsban és Eccoban járok. A Nyugatinál van egy Főnicia, a Budapest Bank mellett, a bejáratnál szemben hátul vannak 70-80%-kal leértékelt cipők, ott lehet néha szuper darabokat találni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ezt a boltot akartam ajánlani, bele lehet futni szuper cipőkbe....

      Törlés
  7. Sarkantyú lesz. Nekem is van, de a kezelés sem segített. H Hansen cipőben nem fáj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aúúú! Olvasgattam, van hullámterápia, sugár, műtét, mittomén' mi még, jaj, inkább most gyorsan lefogyok, hátha még csak a gyulladásnál tartok. Azért megnézetem ám!

      Törlés
  8. Tipp: a högl cipőket martfűn is gyártják és egyrészt van ott mintabolt baráti árakkal, másrészt a jófogáson, vaterán mindig árulnak magánszemélyek vadiúj höglöket, gondolom a helyiek jutnak hozzá olcsón.

    VálaszTörlés
  9. sarkantyú - nekem is van/volt
    megsugarazták, de ha nem veszek jó cipőt, még érzem (azt mondták, nem csontkinövés, hanem mészlerakódás a csonton, a sugarazással gyulladást csökkentenek). van rá torna is - talpizomnyújtások és achilles nyújtások + drágáért lehet ultrahangos lökéshullámterápia - azt nem próbáltam, de állítólag gyorsabb, mint a sugarazás (az tíz kezelés volt két héten át mindennap és három hónap múlva lett jó)

    én memóriahabos cipőt hordok, más cipőkbe zselés sarokemelőt - szandálba nem tudom tenni, mert kiesne, de ha lenne zárt sarkú szandálom, beletenném

    https://www.google.hu/search?q=zsel%C3%A9s+sarokemel%C5%91&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjE-qiTv53UAhVICywKHXlCB00Q_AUICigB&biw=1745&bih=896

    csak olyat érdemes venni, ami elég vagy felületű, jól illeszkedik a cipőbe és nem gyűrődik fel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a linket, jónak tűnik!

      Ja, igaz, lökéshullámterápiának mondják.

      Köszi a tanácsokat!!!

      Törlés
  10. Köszönöm mindenkinek, aki írt!

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.