2017. január 4., szerda

Szokásos reggeli versenyfutás

Reggel elaludtam. 6:33-kor ébredtem fel, miután a kukásautók dörömbölése végeztével újra elaludtam. De miért nem vagyok képes kipattanni az ágyból, amikor a kukások elszállítják a kifogyott tejesdobozunkat? Nem tudom.
Aztán pisi, hajmosi, fogmosi, zuhi, arctonifikálás (he?), hajszárítás, felrohanás a galériára a mosott ruhákért, mert onnan könnyebb letépkedni a bugyit, zoknit, atlétatrikót, mint a fiókból kiválogatni. Szorozva hárommal. 
Onnantól gyerekeket felébresztgetni, pisilést és öltözést magyarázni nekik (ruhájuk kikészítve), közben én is feltéptem magamra a ruháimat (he?), tolltartót csekkoltam, tízórait készítettem, új tornacipőt beraktam az iskolatáskába, folyamatosan vezényeltem őket, hogy zokni, cipő, fésű, overall, ja reggeli, idd meg, edd meg, vitamin, fogmosi, már rég indulni kellene. De olyan nyugodt voltam, semmi stressz, semmi üvöltés, semmi agylob. Reggel 7:15-kor léptünk ki az ajtón, és 8:10-re értem Budaörsre a munkahelyemre, metróval, busszal úgy, hogy közben az iskolát, óvodát is megjártam.




PS: a sminket a mh-en dobtam fel magamra, de ne szóljatok senkinek! Körömfestés nincs, mivel december 22. óta még mindig stabilan ül a karmaimon ez az 5 (öt!) réteg műgyanta, hála a szép kolléganőmnek.



6 megjegyzés:

  1. ez nagyon brutál így leírva - pedig nyilván én is végigcsináltam nem egyszer (arctonifikálás nélkül - azt most kezdem majd, mert látom, hogy szükséges)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem sokan rohanunk fejvesztve a mókuskerékben. :)

      Az arctonifikálás igazából az előző esti smink lemosása volt. :D

      Törlés
  2. Én ilyen hülye ezerre bebiztosító vagyok, hogy mindent előre megcsinálok, amit csak lehet. :) MIndenki ruhája elő van készítve, még a sajátom is, mindent előre bepakolunk, a folyosóra kikészítjük, ceruzákat is este faragok, tízóraikat is este csinálom meg előre (hűtőbe berakom), és este kapják a vitamin is. :)))
    Talán ezért is viselem olyan rosszul a váratlan, engem kizökkentő eseményeket aztán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te csinálod jól. :)

      Olykor-olykor én is így csinálom, de meglehetősen ritkán. Én improvizálni szeretek, illetve tegnap az történt, hogy még elrohantunk tornacipőt venni a lányomnak, mert az előzőt kinőtte, és mire hazaértünk, nem maradt idő és energia a vacsora, fürdés, mese Bermuda-háromszögön kívül másra. Na jó, éjjel megcsinálhattam volna, de most aludni volt kedvem ezek szerint. :)

      Este vitamint? Na az a franciáknál kicsapná a biztosítékot. :D Se kakaó, se narancs, se csoki, mivel alaposan felpörget. Szerintem van benne ráció.

      Én már tök(életesen) hozzászoktam a váratlan eseményekhez, nem borulok ki.

      Törlés
    2. Nem vettem észre a felpörgést, nálunk nagyon max. 8.30-ra mindenki ágyban van. :) És kakaót is ihatnak, ha akarnak, bár csak kettő szokott néha akarni. Csoki mondjuk nincsen. :)
      KIborulni csak ritkán, de felzaklatódni elég gyakran tudok ilyenektől, pl. amikor este derül ki, hogy a gyereknek másnapra technika órára 5 db WC papír gurigát kell vinni. :)

      Törlés
  3. Az megvan, amikor Monica a Jóbarátokban nem tudott aludni, mert nem tette helyére a cipőjét. Mondjuk ennyire nem vagyok durva, de ha nincs elmosogatva, elpakolva akkor nincs alvás:)

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.