2017. január 16., hétfő

Mit érdemel Csipkerózsika? Két nagy pofont.

A hétvégén egyszerűen csak rengeteget aludtam. Pénteken jó volt, tekintettel a hóhelyzetre (?) hazaküldtek mindenkit a munkahelyről délután háromkor. Erre ma reggel két órát (ilyen rendes irodai faliórát) találtam az íróasztalomon. Láttam a legnagyobb vezér lányának a nyomait máshol is. Konyhában hagyott cukiságot a sógornőjének, számlát hagyott aláírva a titkárnőnél stb. Arra kell gondolnom, hogy ő még péntek délután négykor is itt járt, holott már két hónapja nem tolta erre a biciklijét, és feltételezem, hogy viszketést kapott, hogy nem vagyunk itt. Vezetői döntés alapján küldték haza mind a 100-130 dolgozót, így nem értem, hogy miért én kaptam az asztalomra a greenwichi irányt hajszálpontosan mutató órákat. Lapozzunk. 

Igazából egy dolog foglalkoztat. -tatott, tegnap este. De már ezt is átlapoztam, egyszerűen nem szeretek görcsölni a megváltoztathatatlanon. 

Igazából, ha jó ember lennék, csak a gyerekeimről írnék, hogy milyen cukik, mert hát azok, hogy miket ettek, milyen hóembert építettek és a többi és a többi. De azért nem vagyok teljesen jó. 

Az van, hogy néha rágörcsölök erre a házinyúl témára. Amiről nem okos dolog írni. Az van, hogy eléggé csípjük egymást. Csak sajnos... sejtitek, hogy tilosban járok, ugye? Én megpróbáltam lerázni, de nem megy. Másfél éven keresztül tepert és teper ma is. Minden erőmmel megpróbáltam elhárítani. Hivatkoztam arra, hogy nincs kedvem belemenni egy kapcsolatba, mert a gyerekeimre akarom fordítani minden időmet, energiámat, nincs szükségem pasasra. Hivatkoztam arra, hogy nem tudnék a tükörbe nézni, ugyanis a felesége egy szimpatikus ember. Ismerem. Erre tessék. Itt tartunk. Picsába. Persze ő azt mondta, azzal én ne törődjek, majd ő elszámol a lelkiismeretével. Pfff! 
Aztán persze az ember (én) elhiszi neki a sok szépet, amit összehord, hogy én vagyok a non plus ultra, élete nője (auuu, mi ez a vattacukor?), soha ilyen jó nem volt, blablabla. Meg azt is, hogy kihűlt a házassága, blablabla. Na ja. Tapsoljunk Csipkerózsikának. Verem a fejem a falba, hogy még hiszek a mesékben. 

Az van, hogy én nem akarok senkivel összebútorozni. Nincs kedvem rántást keverni hajnal négykor, nincs kedvem ingeket vasalni, nincs kedvem az elhagyott feleség hisztijéhez. Jó, nem hiszti, inkább dráma. Nincs kedvem ezekhez. Jó így nekem, ahogy most van. Persze a tükör szemen köp. Remélem, őt is. Most nézzétek meg, ő, aki szuper nevelést kapott, akiről MINDENKI azt gondolja, hogy ő a világ legbecsületesebbje, akinek a házassága a legcukibb és legműködőbb, látjátok mit tesz? És pont engem szemelt ki magának. Picsába. Én másfél évig gerinces voltam, aztán tákk, egy szar puhatestű csiga lettem. Küzdök ellene, próbálom elhagyni, de nem megy. Állítólag 10-en sok éve rajong értem és szeret és senki mással nem volt még ilyesmi dolga. Én meg ezt be is kajálom. Muhaha! Ébresztő Csipkerózsika, ébresztő. 

Óvatosan a kommentekkel, köszönöm. :) Sőt, inkább delete gombot kellene nyomnom. 



39 megjegyzés:

  1. Engem huszonévesen rajongott körül egy szakmailag és magánéletileg is etalonnak tartott férfi.

    Aztán mikor már javában tartott, csak kibökte, hogy ő sosem válna el, mindig volt szeretője, lesz is, és otthon is elveszi -az ágyban is- amit akar.

    Igazán rövid és tanulságos kapcsolat volt, megalapozta a továbbiakat foglalt férfiakra nézvést. Persze ma már tudom, hogy vannak kivételek is, akik tényleg kilépnek, de a többség nem.

    (Jó értem, nem is akarnád, a vasalás miatt :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a sok kommentet! Örülök, hogy nem kaptam ki. Sorban válaszolok mindenkinek. :)

      Egyetértek, a többség nem lép ki.

      (Pontosan, a vasalás miatt :D)

      Törlés
  2. Jajj. Átéltem sajnos. Sok mindent bakajáltam. Aztán amikor összeomlott körülötte minden, ki akart rúgatni, majd olyan szinten zaklatott, hogy a rendőrséghez és a kezelő orvosához kellett fordulni. Ja, mert pszichiátrián kezelték miután öngyilkosságot kísérelt meg.
    Szuper volt.
    Én meg egy marha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűha, ez rettenetes kemény sztori.

      Remélem, már rég vége!

      Törlés
    2. Rég. Azóta családot is alapítottam:)

      Törlés
  3. Hát, ennél sokkal jobbat kívánok neked!

    VálaszTörlés
  4. Én úgy vagyok ezzel, hogy ilyenkor az villog az agyamban, hogy aki egyszer megtette, hazudozott, átvágott, megcsalt, az újra megtenné, csak akkor már velem. Ez nekem éppen elég is volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van. Nyilván kiderult, hogy nem velem csinálta ezt először. És nem is másodszor.

      Törlés
    2. De itt sem biztos, hogy a megcsalas volt az igazi baj, hanem az atveres. Van olyan, hogy egy nem muködö hazassagbol beleszeret valaki masba az egyik fel, marmint igazabol, es nem huzza a dolgot, hoz egy döntest, es lep.

      Törlés
    3. Igen, aki egyszer megtette, valószínűleg máskor is megteszi.

      Törlés
  5. Szerintem van ilyen, elöfordul nem szabalyos szerelem. Ahhoz meg nem kell feleseg, hogy feloldalas legyen a kapcsolat. Nekem ugy tunik, ez "pont jo", mert te sem vagysz lakotarsra. Nem tudhatjuk, mi van es mi nincs masok hazassagaban, ez kettöjuk felelössege. Eleg, ha azt tudod, te mit szeretnel, es annak megfelelöen döntesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Ha minden érintettnek okés akkor nincs semmi gond. De! Legtöbbször a feleség meg a gyerekek nem tudnak róla hogy beleegyeztek volna :(

      Voltam harmadik. Undorító ez mindenkibe.

      Törlés
    2. Ha az idöszak, amig a feleseg nem tud rola, viszonylag rövid, az is szar, de emberileg erthetö, es megmagyarazhato. Ha a pasas hoz egy döntest, az jovatesz ezt-azt. Ha felrekefel, de rajön, hogy ez nem szerelem volt, elmondja a felesegnek, akinek lehetösege van eldönteni, kepes-e ezzel egyutt elni. Ha meg rajön a ficko, hogy szerelmes lett, akkor az uj nö, es a regi fele is tartozik azzal, hogy tiszta vizet öntsön a poharba. Az eletvitel-szeruen nözök, az evekig szeretöt tartok mas kategoria, szerintem.
      De itt cask a ferfiak felelössegeröl beszelek. a "harmadik" sosem vallalt felelösseget egy ismeretlen nöert. Sosem ertettem, amikor a megcsalt nök es ferfiak gyulölettel beszelnek a szeretöröl.

      Törlés
    3. Sztem van felelőssége a harmadiknak. Lehet nemet mondani. Én is mondhattam volna nemet.

      Törlés
    4. De aki így lép át egyik kapcsolatból a másikba, az elmulaszt egy fontos dolog. Lezárni, és elgyászolni az előzőt. Megemészteni a hibáit, egyáltalán felmérni azokat, hagyni időt megemészteni, és utána újra kezdeni. Ez az egyik része.
      A másik része pedig az, hogy amíg házas vagyok nem nyitom ki a szívemet és lelkemet egy új szerelemre. NEm adok teret ilyen dolgoknak.
      A megcsalások mögött amúgy is nagyon-nagyon sokszor állnak feldolgozatlan gyerekkori sérülések.

      Törlés
    5. A harmadik is mondhat nemet, természetesen. Mondott is, 1,5 évig. Aztán snitt.

      A legelgondolkodtatóbb és legszimpatikusabb dolog számomra most ez, hihi, nyilván minden szentnek maga felé:
      kuurankukka: "Sosem ertettem, amikor a megcsalt nök es ferfiak gyulölettel beszelnek a szeretöröl." Persze a társadalom mindig a szeretőt tartja ördögnek ettől függetlenül.

      Böbe, ha a világ minden centimétere ilyen becsületes lenne... de nem az. És ez nem korunk fertője, hanem ha jól visszatekintünk, már Éva is ludas volt a kígyóval.

      Törlés
  6. Mostanában valahogy ilyen közlékenynek érzem magam, meg bölcsnek is, és jól kitaláltam, hogy írok neked életemben először, és jól meg is fogalmaztam magamban a mondókámat, és hát akkor látom, hogy kuurankukka leírta előlem. Kb. szó szerint. Úgyhogy lásd, mint fent.

    VálaszTörlés
  7. Szídhatjuk a pasikat akár általában, akár ebben a konkrét esetben, szárnyalhatunk erkölcsi magasságokban, de tudjátok egy dologról nem beszéltünk. Nem beszéltünk a mi felelősségünkről.
    Ne haragudj kedves Bezzeg, nem értelek. Imádom olvasni ahogy és amit írsz, szeretem a kommenteket, de az én konyhámban nem sütött olyan, akit nem én engedtem be. Ha beengedtem ne keseregjek, hogy odaégett a kicsi lelkem. Ha rosszul főz ne edd sokáig, mert minden étkezés után jön a szenvedés. Egyszerűbb sírni egyet az üres konyha miatt, mint minden nap fájós hassal élni. Az élet szép... tenéked magyarázzam? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem latom a kesergest es a sirast :) Es a pasikat sem szidta. Erkölcsi magassagokban pedig max az szarnyal, aki nem enged be gyanus elemeket a konyhajaba ;)

      Törlés
    2. Melinda, jó hasonlat! Nem haragszom. Teljesen igazad van, jól írsz.

      De mit csináljak, imádom a csokit és végtelen sokat képes vagyok belőle megenni, ha utána fáj is a gyomrom tőle. Egy idő után a csoki is csak egy drog, nehéz lejönni róla.

      Törlés
    3. kuruknkukka, nem, valóban nem keseregtem. Néha szoktam töprengeni (=kesergésecske :D ), de igyekszem ésszel szerelmesnek lenni, hihi, micsoda marhaságokat dumálok, mi? :D

      Törlés
    4. Konyhaangyal lehet ez a tapsifüles! ;)))
      Ha mindkettőtöknek jó így élvezd az együtt sütögetést!
      A madárfészekhajú teljesen eltűnt a konyhából?

      Törlés
    5. Természetesen az ilyen sztorik az esetek zömében ki szoktak futni. Mint a tej. Hogy a konyhánál maradjunk. :D

      Fészekhajú? Nem, nem tűnt el. Jelentkezik, de én nem bírok kettővel, pláne, hogy csak egy irányba tudok érezni.

      Törlés
    6. Keveset, illetve egyáltalán nem írsz róla. Maradandó nyomokat hagytál benne ha ôsz óta nem találkoztatok és még nem adta fel a konyhád elfoglalását! :))) Nyilván az életed nem minden részletét tárod fel nekünk ami teljesen normális. Ne haragudj, ha túl kíváncsi vagyok, de túl kíváncsi vagyok! ;)

      Törlés
    7. Igazából kétszer összefutottunk azóta. Csak annak a vonalnak tényleg nincs értelme.

      Törlés
    8. Kifutott a tej? :D
      Nem jobb egy művelt, független szakács, mint a tapsifüles?
      Szólj, ha túl kivancsi vagyok! :)))

      Törlés
    9. Tapsifüles is művelt.
      A független szakácshoz nem illik egy kétgyerekes anya, neki még saját gyereket kell összehoznia valaki mással, fiatalabbal, jobban hozzáillővel. Úgy értem, én azért nem mozgok ilyen magas körökben, hogy tudjam tartani a szintet. (És igen, már megint szapulom magam, borzalom... :D )

      Törlés
  8. Hogy te milyen bátor nő vagy, ilyenről írni egy személyes blogban!:)
    És nem vagy te Csipkerózsika!;)Tökéletesen tisztába vagy vele, hogy nincs elhidegülve a feleségétől, és nem te vagy az első, sem az utolsó akivel "hú még ilyet sohasem éreztem"...:)
    Ha annnnnyira jó vele, akkor valószínű még sokáig fogsz küzdeni, hogy véget vess ennek a történetnek.Persze vigyázz magadra mert vékony a jég amin táncolsz...de táncolsz:)Oké, lehetne biztonságosabb talajon is, de hát ott van az a de...:)

    Mariann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mariann! Bátor vagy hülye vagyok? :)

      Van egy csomó minden, ami szerintem jó téma és nem merem még érinteni itt a blogon. Semmi illegális, csak színtiszta pszichológia. :)

      Törlés
  9. Szeretem a blogod, az életed egy szappanopera, de komolyan!:)Van itt kefehajú vagy tüsi, vagy dúshajú?, meg olasz, meg a nagyon szép pasi, meg meg nem is tudom már igazán követni, de mindig várom az újabb fejleményeket.:)Azt lehet tudni, hogy az énsosecsalommegafeleségemetpedigde hapsi az most tulajdonképpen melyik?Amúgy mindegy is,az egyik.:)
    Kívánom hogy azért jöjjön az igazi is valamikor, addig meg elvagy az esélyesekkel.:)
    Mariann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, de ezek a pasasok azért nem párhuzamosan vannak jelen a filmben, hanem mindig más időszakban. Érted! :)

      Nem hiszek az igaziban. Nagyon nem. Nem búskomorságból mondom, hanem egyszerűen koromnál fogva már túl sokat láttam. Azt hiszem. :D

      Törlés
  10. szerintem a harmadiknak semmi hibája nincs abban, hogy a másik két ember házassága/párkapcsolata bomladozik... hát hogy már? azért, mert a harmadik valamikor nemet mondana, akkor attól helyrejön a párkapcsolat... ugyanmár, ilyen még a filmekben sincs... elszámolási kötelezettsége a megcsalónak van, de hát az meg hadd ne legyen a harmadik dolga, hogy otthon az mivel áll elő vagy sem...

    bezzeg úgy látom, hogy nem akar összebútorozni a fiúval, szóval még inkább nem látom az ő hibájának két másik ember párkapcsolatának széthullását...

    mondom ezt úgy, hogy félrelépett anno az exem egy házinyúllal... nem volt jó, de már örülök, hogy megtörtént, mert azóta nekem még jobb, mint vele volt... és bár nem volt szimpatikus a csaj, sosem őt hibáztattam, hát hiszen az exem mondhatott volna nemet, nem?
    de.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bluberry, annyira jó komment! Köszi!

      Óh, hát szarvakat én is kaptam már. Elvileg nem tudok róla, hogy valaha bárki pasasom megcsalt volna, de ha összerakom a puzzlet... persze utólag, azaz szakítás után már minek picsognék ezeken.

      Törlés
  11. Na, en is irtam erröl. Tök erdekes tema, es tenyleg eszmeletlen, hogy milyen öszinte vagy, Bezzeg.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem mindenkinek van felelőssége egy ilyen 3-as dologban, de valószínűleg a szerető a legkevésbé hibás. Nekem is nagyon tetszett egy apuka férj, de arra gondoltam, hogy nekem milyen lenne ha valaki az en apuka férjemmel cicazna... De sok feleség is hülye, ha azt hiszi, hogy egy pasi nem csalja majd meg, ha ő nem szexel vele, nem törődik vele, es gyakorlatilag le se szarja.
    De minden eset más es más, szerintem általánosságban nehéz megítélni, mindenhol más a ludas szerintem. Te tudod, hogy a ti esetetekben kinek van es mekkora felelőssége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden eset más és más, ez az igazság, ahogy írod.

      Törlés

A robot kikapcsolva.