2017. január 6., péntek

Ha azt hiszitek, hogy a hülyeséget nem lehet tovább fokozni, tévedtek

Van egy nagyon jó sztorim. Halálosan, irgalmatlanul kínos. Azt már sejtitek rólam, hogy meglehetősen szeleburdi vagyok, ennek fényében nem biztos, hogy tudok újat mesélni.

Történt, hogy a kollégám elmesélt egy szomorú, de nem végzetes történetet. A nővérének méhnyakrákja van, de megműtötték, kezelték, most jól van. Persze naná, hogy befészkelte magát az agyamba a dolog, elkezdtem ráparázni. Járok rákszűrésre, tehát elvileg nem kellene túlizgulnom a dolgot, de a nővére is járt, és 9 hónappal az utolsó rákszűrése után alakult ki a daganat. Tehát mégis para. Hogy jövök én a képbe, kérdezhetnétek. Úgy, hogy december 31-én elkezdtem mensizni (bocsánat, ha túl naturalista vagyok), eddig minden rendben, legalább nem kaptam be a legyet. Nem, mintha lenne félnivalóm. Aztán történt, hogy olyan furcsa volt a mensi, más állagú, és közben végig ott motoszkált a fejemben a kolléga nővére. A mensi végén már tetőfokára hágott a paranoiám, megvizsgáltam önnönmagam (felnyúltam, újra bocsánat!), és találtam is egy idegen, nem odaillő, reszelős "kinövést". Teljes para. Éjfélig vibereztem a barátaimmal, hogy baj van, akik pedig nyugtatgattak. Nyugtatgathattak, de én már a fejemben összeállítottam a temetésemen elcsengő kedvenc dalaimat, sőt a gyerekkori fotóimról PPT-t is készítettem (azt is fejben). Legalább majd jól szórakoznak rajtam a híveim*, gondoltam, "micsoda remek ember volt ez a Bezzeg", picsognak majd. 
Óriási hiba volt megnézni a google doktort, mert naná, hogy méhnyakrákot öndiagnosztizáltam. Felhívtam a SOTE I-et, ahol szültem, hogy jóestétkívánok, én ott szültem kettőt, most baj van, mit csináljak. Természetesen leráztak. Éjjel 11-kor mi a szart akarok én? Másnap viszont tényleg kezembe vettem az ügyet. Elvittem a gyerekeket az oviba, isibe és elmentem a SOTE I-re, ahol már egyszer simán fogadtak, amikor hirtelen esemény utáni tablettára volt szükségem, de most elhajtottak, hiába a bánatos kiskutya arckifejezés. Mondták, hogy ugyan a szomszéd utcában lakom, de körzetileg nem oda tartozom. Menjek az Auróra utcai rendelőbe vagy a Péterffy Sándor utcai kórházba. El is mentem az Auróra utcába, nincs messze. Ott unott arccal közölte a recepciós, hogy időpontot kell kérni és január legvégére van is. Én meg: de nekem most sürgős, nem tudok várni. Akkor jöjjek vissza délután kettőre, akkor indul a rendelés - mondta. Nem akartam várni, inkább elkutyagoltam a Péterffy Sándor utcába. Gyalog. Brrr! Ott meg közölték, hogy ugyan oda tartozom, de mégsem. ??? Menjek vissza az Auróra utcába. Erre én hazamentem, beültem az autóba és gondoltam, a munka majd eltereli a figyelmemet. Menet közben gondoltam egyet és beugrottam a budaörsi SZTK-ba, ahol az előző rákszűrést is megcsináltattam meg fülpucoláson, mammográfián is jártam ott. Ha akkor fogadtak, talán most sem akadékoskodnak. Így is történt. Egy ember ült előttem, tök gyorsan bekerültem. Elmondtam a panaszomat az asszisztensnek, aki nagyon kedves volt. Betessékelt a doktorhoz, egy idősebb, karakán, pökhendi, magas lóról beszélő pasashoz. Először is lebaszott, hogy tavaly miért nem voltam mammográfián. Én meg pislogtam, hogy én spec nem ezért jöttem, de hát persze igaza van, 2015-ben voltam utoljára. Aztán feltessékelt a vizsgálószékre. Belém tekintett és ... remélem, ültök! Közölte, hogy bennem maradt egy tampon. Teátrálisan felemeltem a fejem és közöltem: doktor úr, én most elég baleknak érzem magam. A pökhendi doki elmosolyodott. Felolvasztottam a jeget a dokiban. Kiszedte, de kenetet még nem vett le, mert még a mensi utolsó jelei látszódnak (bocsánat a harmadikon!). Felírt fertőtlenítő hüvelytablettát, most 10 napig nulla nemi élet, nem mintha oly könnyen adódna.
Azért nem semmi, hogy három helyről is simán elhajtottak, nem vizsgáltak meg, aztán beállítok Budaörsre, ott meg flottul ment minden. 

Mekkora egy hülye vagyok, mi? Ez lett volna az utolsó gondolatom, hogy feltoltam egy tampont, amit elfelejtek kiszedni és rátolok még néhányat. Bazz, hát ekkora lúzert, mint én. 

Persze elmeséltem a barátaimnak, akik most ezen röhögnek, sőt biztosítottak, hogy ezt még néhány évig felemlegetik nekem. 

Este elmentünk Bazsival szülinapja alkalmából a Művész moziba, megnéztük a Perfetti sconosciuti c. filmet. Régen láttam ekkora nagy durranást. Kurva jó film! 
A végén még beültünk a Bellozzoba is enni egyet, jó hely, bár a parmezán kicsit furcsa ízű, amúgy a koncepció és a kaják jók.



* Mollytól

26 megjegyzés:

  1. pont ugyanígy szoktam végigjátszani a dolgokat (csak én éjjel nem merek telefonálni vagy menni sehová) - úgyhogy kérek is időpontokat - mammográfiára is, meg nőgyógyihoz is (abból magánhoz járok), meg bőrgyógyászatra is, meg fülorrgége, meg... (azt a hipochonder mindenemet :( )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a szerepjátékokkal. :)

      Törlés
  2. Először fogtam a fejem és pofát vágtam, hogy úristen miez.

    De igen, én is pánikoltam már annyira, hogy csak utólag döbbentem rá mekkora baromságot csináltam, megkövetlek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)

      Arra akartam kilyukadni, hogy még mindig és folyamatosan szeleburdi vagyok, dekoncentrált, szétszórt, amikből ilyen súlyosan balek történetek is születhetnek.

      Törlés
  3. Hahaha :))) ismerős amúgy. Én már ezért nem is használok tampont, csak legvégső esetben. Ki tudja számontartani...? Én egyszer az ügyeletre mentem be...

    De ez a barátod nővére esete ijesztő.

    VálaszTörlés
  4. Kicsit megnyugodtam, én is mindig önvizsgálok, pedig már ezerszer lebaszott érte az orvos, hiába mondom, hogy kórházi fertőtlenítőm van otthon. :D
    Szerintem inkább menj százszor feleslegesen, mint hogy baj legyen. A szomszéd csajszinak egy hónappal a szűrés után lett rákja, nem hagyta magát, pedig el akarták hajtani, szerencsére, hogy kitartott, mert annyira agresszív volt, hogy a következő szűrésig már régen halott lett volna. (Meggyógyult szerencsére.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh, micsoda sztorik!!!

      Mici, nem tudod véletlenül, hogy mit érzett, miért akart egy hónappal a rákszűrése után mégis elmenni egy újabb vizsgálatra?

      Törlés
    2. Neki mellrákja volt, az volt a szerencséje, hogy nagyon közel volt a bőréhez a daganat, egy hónap után már a nyirokcsomóira is átterjedt.
      Nyugodj meg, a méhnyakrák mire tüneteket okoz néhány extrém esetet leszámítva, évekbe telik. A mensi állagának változása inkább gyulladásra utal, hidd el, ebben van tapasztalatom. De ha gondolod írd meg privátban a részleteket, én már annyi mindent láttam. Pesten egyébként ajánlom jó szívvel Novák Zoltán nőgyógyászt, egyrészt nem drága privátban sem, másrészt ez (is) a szakterülete.
      Oltásra nem gondoltál még? Nem csak tinilányoknak adható a hpv vakcina, én is felvettem, az a típusú amit nekem adtak 55 éves korig adható, és legalább ettől a ráktól nem kell annyit rettegni.

      Törlés
    3. Köszi, írok, amint tudok! :)

      Törlés
  5. Én is ott szültem, ha valamelyik doki betege vagy akkor éjszaka is ellátnak, mert a szülőszobán mindig van valaki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mondtam a dokim nevét, de így is elhajtottak. :( Jó, mondták, hogy hívjam a dokimat, de ő egy ilyen központi figura ott, állandóan, de állllllllandóan lót-fut, egy időpontban két-három helyen kellene lennie egyszerre, ezért én feladtam, miután kétszer nem tudták őt kapcsolni. Pont jelen volt (valahol) aznap.

      Törlés
    2. Az ügyeletre gondoltam az orvosodra hivatkozva bejutni. Napközben tenyleg ez van, kergetni kell őket:) Hogy ne érezd olyan szarul magad, en egyszer celofánnal tettem be. Fogalmam sincs róla, hogy sikerült, csak reggel vettem észre, amikor a borítással együtt szerencsére kijött.

      Törlés
    3. Jól van, megnyugodtam, nemcsak én vagyok széltyúk. :))) Pacsi!!!

      Törlés
  6. :D Egyszer, a mensi vege-fele elfelejtettem, hogy van-e bennem meg egy utolso tampon, vagy mar nem is kellett, mindenesetre ez mar csak akkor jutott eszembe, amikor a pasim tavozott (vajon milyen magasan jarhat a dugo??), en meg ejjel 11-re stresszeltem magam olyan allapotba, hogy elmentem az ugyeletre. Teljesen hulyenek neztek (nahat!), nagyon rossz elmeny volt, de nem maradt bennem semmi. Es ha most entert nyomok, ez örökre itt marad az interneten.

    VálaszTörlés
  7. A tampon tájékoztatóján láttam a feliratot,hogy mindig távolítsa el...:D
    Bevallom,röhögtem,hogy,hogy lehet azt elfelejteni.Ne haragudjatok.:D
    De azóta van 2 gyerekem meg munkám meg háztartásom...Már értem én is,szerencsére nem használok tampont.Simán el tudom hinni magamról,hogy így járok.:D

    VálaszTörlés
  8. Velem még nem fordult elő, de mindig rettegek. Amilyen sztorikat írtok lányok! Jó orvost én is tudok javasolni ha szeretnéd.
    10 nap meditáció? :)))

    VálaszTörlés
  9. No de a cérna nektek nem lóg ki emlékeztetőül?
    Én múltkor annyira el voltam gondolkodva felhelyezés közben, hogy nagy ügyesen csak a csomagolása felét szedtem le... Aztán csodálkoztam is, milyen könnyen becsusszant. Brrr...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, de, normális esetben rákeresek a cérnára, de most egészen dekoncentrált lehettem.

      :)

      Törlés
  10. Teljesen értetlenül állok a dolog előtt. Már mint az előtt, hogy a SOTE-ról elhajtottak. Én totál más kerületben lakom, úgy 20 km-el odébb, de lent, a nőgyógyászaton mindig megvizsgáltak.. Pont most terveztem újra elmenni.. Ezt nem értem. A tamponon nem lepődök meg, tudod, hány embertől hallottam ezt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig igaz, hogy elhajtottak. A dokim azért már nem túlságosan a dokim, mivel 7 éve nem találkoztunk. Talán emiatt.
      Lehet, hogy te pont a SOTE I-hez tartozol?

      Engem teljesen megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen loser, aki ennyire szeleburdi. :)

      Törlés
  11. Ez annyira emberi sztori, hogy előmerészkedem a bozótosból, sziasztok! És úgy még nem jártál, jártatok, hogy nem kivenni felejtettétek el, hanem betenni? Namerénigen ;-) Miközben a poszton, kommenteken nevetgéltem, magamat nevettem ki közben. Azt gondolom, ez a szórakozottság a túlélés eszköze. A szögletesség, sótlanság, végletes precizitás sokkal rombolóbb. :-)
    Elisa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Elisa!

      Ez egy szívmasszázs kommentár volt. Köszönöm! ♥ ♥ ♥


      Elfelejteni még nem felejtettem el, de olyan volt, hogy kellett volna, nem használtam csak "vattát" (brrr), ami kevés volt és utána káromkodtam. :D

      Törlés

A robot kikapcsolva.