2016. október 19., szerda

Nápolyról olvastam

Úgy tapasztaltam, ha a címben valami frivol szerepel, akkor az egekig száll a statisztika*. 

Mariann hozzászólásáról rögtön ez a lenti cikk ugrott be, amelyet az egyetemi docensem posztolt ki a közösségi oldalon, mert ő egyrészt nápolyi, ennél fogva rajong Nápolyért és előszeretettel posztol bármit Nápolyról, másrészt csupa életvidámság:





Angolul annyira ramatyul tudok, hogy nincs is türelmem elolvasni a cikket, azonban az olasz verzióval egyetértek. Csak értetek rakom ide az angol verziót, csipegessetek belőle. 






* De engem a számok soha nem érdekeltek, ezért is voltam matekból... khm... pocsék. Olvastam valahol**, hogy nem menő, ha egy Eltés tarisznyás büszkén azon rihi-röhizik, hogy ő szar matekból. 


** Azt is tudom, hogy hol. Nagyon szeretek tőle olvasni. Megragadnám az alkalmat és elmondom, hogy én nem szoktam mellemet veregetve ezen röhögni, hogy mekkora egy szar vagyok matekból, de ma már ki tudom mondani, hogy bocs, nem szeretem. Elfogadom, hogy így születtem és kész. Valószínűleg ma már diszkalkuliásnak neveznének, bár nem biztos, mert le tudtam érettségizni és volt, amikor bármilyen érettségi tételt simán meg tudtam oldani és még értettem is, de ahhoz magántanár kellett. A pszi is megmondta, hogy na bumm, elég sok ilyen ember van, hogy nem minden egyes tudományból kurva jók, és akkor mi van? Összedől a világ? Nem. 


3 megjegyzés:

  1. Mint bölcsész személyesen is sajnálom, hogy egyféle társadalmi bokszzsákká váltak a humán tudományok művelői (hogy egy teljes képzavart alkossak). Az kevésbé gáz, ha egy jogász gyenge matekból, egy mérnök nem tud helyesen írni, egy fizikusnak fogalma sincs a társadalmi folyamatokról, egy orvos csapnivalóan kommunikál, egy biológusnak gyenge a helyesírása, a vegyésznek fahangja van, a közgazdász meg egy könyvet nem olvasott el a kötelező olvasmányokon kívül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fájdalmasan igazad van és fröcsögött az endorfin az agyamban, miközben olvastalak.

      Törlés
  2. Engem borzasztóan érzékenyen érint ez a téma, és sokkal többet is írtam tegnap, de aztán nem akartam személyeskedni, és kitöröltem inkább. Valószínűleg az érintettségemen kívül azért is húz fel, mert fájdalmasan igazságtalannak érzem (és itt megint kitöröltem ezt-azt).

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.