2016. március 17., csütörtök

Korzika

Ugyan hallottam már sokszor, hogy Korzika egy álomszép sziget, de igazából nem foglalkoztatott különösképpen. Megnéztük Mary Poppinsszal az "Egy őrült pillanat" c. filmet (Un moment d'egarement), ami egy helyes, egyszer megnézhető vígjáték, viszont a madártávlatból fotózott felvételeit százszor is megnézném. A lélegzetem is elállt, komolyan mondom, én tényleg nem tudtam, hogy Korzika ennyire, de ennyire gyönyörű: a hegyei, a tenger, a városok, a kanyonok... A canyoninghoz egyensesen kedvet kaptam, pedig én ahhoz egy beszari alak vagyok. Most jut eszembe, BB barátnőm volt is ott, pontosan canyoningozni. Nem is tudom, miért nem hívott magával, akkor még megtehettem volna. Ja, azt hiszem tisztában van vele, hogy beszari vagyok. Jó, hát addig elpancsolgattam volna a tengerben. Mindegy, elmúlt.

Nekem tetszett a film. Pláne a fiatal kis pipik argója, és Vincent Cassel... Azt a mindenit! Nem csodálkozom, hogy Monica Bellucci is odavolt érte, persze ez oda-vissza érvényes, Monica sem egy rút kacsa. François Cluzet pedig hozta a szokásos szuper formáját.

Ami még hanyatt vágott az az, hogy kicsit sajnáltam magam, már nem mehetek olyan diszkókba (vagy mi a francnak nevezzem), mint amilyenek a filmben voltak. Vagy mehetek, mert egy 40-es nő Vincenttel flörtölt a bárpultnál? Igaz, ő dögös volt. Konklúzió: le kell fogynom*, és akkor majd megyek én is ilyen helyekre, bár előtte felnevelem a két makit, viszont akkor meg már 60 éves leszek. Na jó, ez a hajó elment.




Hasonló helyeket mutat a film. 



Milonka, ezek a ciki kategóriába tartoznak? :)))  (A filmben elhangzott zenék.)






* Melcsill, tudom, muhaha. :D


6 megjegyzés:

  1. Korzika tényleg csodaszép, a korzikaiak viszont szerény benyomásom szerint nagyon-nagyon barátságtalanok. A legmegrázóbb élményem, hogy egy nő hajnalban kirángatott a hálózsákomból, mert a velem egy társaságban lévők állítólag este tízkor énekeltek, és nem hagyták aludni (nem értettem pontosan). Akkor még fiatal voltam, bohó és békés, szerintem ma már ütnék érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos van valami közük Franciaországhoz, hogy nem oly barátságosak... :)

      Azért jó kis kaland lehetett hálózsákban aludni Korzikán!

      Törlés
    2. Nem akartam ezzel indítani, de nekem nincsenek jó élményeim a franciákkal, ráadásul a nyelvet sem beszelem, az angol meg nekik derogált ugye... A latin miatt a feliratokat többe-kevésbé megértem, de ennyi. A korzikaiak viszont a franciákat is utaljak, csak nincs realitása a fuggetlenseguknek gazdasági erőforrások híján. Na de azokat a külföldieket, akik meg franciául se tudnak, azokat kb aztán az elképzelhetőnél is jobban utaljak/megvetik/lenézik, Kár pedig, mert Korzika meseszép, és isteni merülőhelyek vannak a közelben.

      Törlés
    3. Szerintem oldalakat tudnánk teleírni ilyen sztorikkal... ;)
      Nekem konkrétan meg kell magam erőltetni, hogy félig tele pohárral gondoljak a franciákra. :)

      Törlés
  2. Felveszem a listára ezt a filmet. Vincent Cassell nekem is nagy kedvencem. Korzika viszont sosem mozgatott meg, mindig máshova vágytam. Talán a film után :)

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.