2016. február 25., csütörtök

Turmix

Én elvittem magammal hétfőn az edzőcuccot, előtte még a honlap órarendjére is feliratkoztam, amikor meg odaértünk, közölték, hogy beteg az edző. A jumping fit-re nem vállalkoztam. Nem mertem becsatlakozni, mert oda tényleg csak az erősek járnak. Látszólag. Aztán az egyik lány mondta, hogy kezdők is jöhetnek. 

Két napja megkóstoltam végre a zabkását. Isteni! Azóta reggelire és uzsonnára azt eszem. Én egyelőre még nem főzöm, hanem csak belekeverem natúr joghurtba és beleszórok néhány fagyasztott meggyszemet a szüleim kertjéből. Ma narancsot, mert nem otthon készítettem el. 

A kislányomon teljesen megilletődtem. Hogy ez a gyerek milyen kitartóan korcsolyázik. Lehetőség volt a szülőknek is megtekinteni a gyereket a műjégen, miután egész télen oda jártak az ovival. Nem ő volt a legügyesebb, sőt, ő volt mindig hátul, de soha nem adta fel, teljes erővel végezte a feladatokat. 

A fiam viszont már három hete betegállományban van. Igaz, ezen a héten már nem volt láza. Hála a szüleimnek, hogy járhatok dolgozni és nem kell otthon dekkolnom. 
Meggyógyult ő már egyszer, úgy két hete, de amikor a kislányom is beteg lett, visszaesett a lázba. 

Ami még jó volt, hogy az egyik kollégám felhívott pénteken, hogy nem tud elmenni színházba (betegség miatt, nálunk is sorozatban dőlnek ki az emberek, borzalom), nekem adta a jegyeit. Na nem ingyen, de kicsit engedett az árból, így mindketten jól jártunk, mert nem kevesebb, mint a Mary Poppinst nézhettük meg, amire lehetetlen jegyet találni. Az előadás egy csoda volt, igaz alig láttam belőle valamit, mert én a makit néztem, ahogy örül. 

A színház előtt még a fodrászhoz is befizettem őt, hogy csinosabb legyen a haja. 

Gyerekek, ezen felül tényleg nem történt semmi.






12 megjegyzés:

  1. a zabkása mazsolával és/vagy kókuszreszelékkel/lekvárral is nagyon jó.
    (lényegi megjegyzés, nyilván.)

    VálaszTörlés
  2. Kell bele cukor? (én is a lényegre török, nyilván. Ja meg: milyen jó, h a szüleid egyből fagyasztottmeggyfát ültettek!! hihi)

    VálaszTörlés
  3. szerintem nem, ha savanyúnak találnád, kókuszreszelékkel fel lehet ütni, az úgyis édes.

    VálaszTörlés
  4. Bv: ki fogom probalni, amiket írtál. Kivétel a mazsola, azt nem szeretem.

    Tamko: én mézzel bolondítottam meg, igaz csak 1-2 kávéskanálnyival, de nálam az is tilos. Te rakhatsz bele cukrot is szerintem

    VálaszTörlés
  5. friss körte, alma, dió, stb darabkákkal is finom :) (nyilván :D :D :D )

    VálaszTörlés
  6. koszonom! Bezzeg, ez az, amit fro-ban flocons de l'avoine neven lehet kapni? Matyi fozelékeibe szoktam belole rakni. De ezt areggelit mindenkeppen ki fogom probalni!!

    Bv: ha a mézet langos vizbe teszi az ember, ugy jo? Ez martine posztjahoz kivankozik ugyan, bocsanat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Az az. Képzeld, itthon olyan menők vagyunk, hogy többféle méretben létezik, sőt még darálva is. A darálmány is jó.

      Törlés
    2. Koszi!! Igen, otthon meg a sarki dm-ben is hatalmas a valasztek ezekbol a magokbol. Ki fogom probalni, bar epp most kezdtem bele egy tudomanyos fogyokuraba...

      Törlés
    3. annál sztem kicsit melegebbe, olyanba, amiben mosogatnál. Ha nagyon felmelegszik (a méz), lebomlanak benne a mindenféle jó cuccok, ezért nem tanácsos mikrózni sem. Baja nem lesz tőle, de a jótékony hatásából sokat veszíthet.

      Törlés
  7. A fahéj megédesíti annyira, hogy nem kell bele se méz, se cukor. (A lényegnél maradva :)

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.