2015. április 29., szerda

Puritán lettem

Pillanat mesélt az egymillió forintos tévéről, amiről nekem eszembe jutott, hogy az egyik barátnőmet elvitte a férje Gordon Mindenkit Lebaszós Ramsay éttermébe és egyetlen egy vacsorájuk került annyiba, mint az én havi fizetésem (kipréseltem belőle, mert kíváncsi fazon vagyok és mivel ő nem havernőm, hanem valóban barátnő, ezért nem volt gond kimondani az összeget). Azon töprengek, hogy nem vagyok irigy és ez túl furcsa, mert ilyenkor azért valami kicsinyes féltékenységet csak kellene érezni, hát nem? Engem inkább jól eső érzés tölt el, hogy léteznek még működő házasságok, ahol a férfi a tenyerén hordozza a feleségét. Gondolom a családom és ismerőseim csodálkoznának rajtam, hogy nem pukkadok meg, de tényleg nem. Persze az is lehet, hogy egyszerűen annyira elszürkültem, hogy már nem tudom magam beleképzelni az ilyen mesébe illő miliőkbe. Nem tudom mi az igazság. 


11 megjegyzés:

  1. azt én sem tudom, mi az igazság - de az ilyesmik hallatán én sem érzek egy szemernyi irigységet sem (mert úgy igazából nem érdekel... ami nem jelenti azt, hogy nem mennék, ha valaki vinne, de körülbelül a tízmilliomodik hely a vágylistámon, vagy még ott sincs) - bezzeg arra nagyon irigy tudok lenni, aki szép vékony (pedig az korántsem kerül ennyibe) - szóval, szerintem az irigység ingerküszöbét a személyes vágyak határozzák meg (de lehet, hogy ez sem igaz)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pont ezt akartam én is írni, azaz egyetérek:) engem akkor tölt el egy apró irigység, amikor valaki olyan helyekre jut el, vagy utazik, ahova én is nagyon szeretnék, de sajnálom a milliókat rá:)

      Törlés
  2. "... vagy még ott sincs": hát ez az! Eszembe sem jutott, hogy ilyen helyekre be lehet ülni. Persze, ha valaki elvinne, beülnék, de nem biztos, hogy beengednének a dress code miatt. :D

    Na igen, én is sovány akarok lenni. AKAROKAKAROKAKAROK!!!!

    VálaszTörlés
  3. Oh, igen, szép vékonynak lenni (egészségesen), na, azt én is akarok. Meg hosszú combokat is.

    VálaszTörlés
  4. jaj, úgy látszik, én oly mértékben vagyok lelki szegény (pszichopuritán?), hogy nem is érzem annak az állapotnak a veszélyes mélységét, amiben élek - mert én úgy érzem, hogy vannak vágyaim (jaj, már ezt is milyen leírni, hogy ÚGY_ÉRZEM_HOGY_VANNAK_VÁGYAIM - közben meg lehet, hogy az úgynevezett vágyaim annyira közönségesek, hogy meg sem érdemlik, hogy a vágy kategóriába kerüljenek?)

    szép vékonynak lenni, egészségesen, hosszú combokkal - lehet, hogy nálam épp ez a non plus ultra? de nehéz a rosszul definiált vágyak tengeréből magasra nézni (hágni?) :D

    VálaszTörlés
  5. Martine, felültem a philoringlispilre és megszédültem. Tudtam, hogy bravúrosan forgatod a lúdtollat a gondolataidban, de hogy ennyire... Le a kalappal!!!

    VálaszTörlés
  6. Ó, értő partnerekkel gyerekjáték a lúdtollforgatás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a bók (mert annak vettem) így péntekre (már érzem a szelét, na) felélesztette a már hétfőn kimurdelt tartalékaimat, köszönöm! ;)

      Törlés
    2. Természetesen én is bóknak vettem, hízik a májam és vigyorgok :)

      Törlés
  7. En elvbol puritan vagyok.☺ Etteremre viszont nagyon bogaras vagyok, nem az ar szamit, de tobb szempontot figyelembe veszek, na jo ma egy Flunch-re futotta☺☺☺. Akkor most tudom, miert van gyomorrontasom☺ Egyebkent egy atlag francia ettermi vacsi 4 fore ebbol 2 gyerekmenu 120 €=36 000 ft. Van aki ennyibol probalkozik megelni havonta. Magyarorszagon ugyanez 15 000 ft, ami egy ukran nyugdij, vagy tavolkeleti fizu :(( minden relativ...irigy en is csak a vekonyakra vagyok☺

    VálaszTörlés
  8. Meg egy Bentley az almom☺

    VálaszTörlés

A robot kikapcsolva.